Normal

Uavgjort i Mjeldes avskjedskamp

Mons Ivar Mjelde klarte ikke å vinne i sin siste kamp foran Bergens-publikummet.

Brann-jubel

Brann-spillerne jubler etter utligningen på straffespark.

Foto: Marit Hommedal / Scanpix

Tromsø beholdt bronseplassen etter 1-1.

NRKSport.no fulgte kampen

Med seier i dagens kamp ville Tromsø være sikret bronseplassen ettersom RBK tapte borte mot LSK. Med ett poeng ligger de nå to poeng foran trønderne, med en kamp igjen å spille.

Brann åpnet friskt på hjemmebane og presset Tromsø bakover i åpningsminuttene, men kampen jevnet seg raskt ut, og TIL viste at de var kommet til Bergen for å kjempe.

Mons Ivar Mjelde

Mons Ivar Mjelde

Foto: Marit Hommedal / Scanpix

Regnet hadde fosset ned i Bergen hele dagen, og det var tunge forhold på banen. Ballen stoppet opp flere ganger, og dette førte til flere feilpasninger for begge lag.

Målløs første omgang

Erik Huseklepp var nære på å sette Brann i etter ti minutter med en avslutning i tverrliggeren.

Ti minutter senere var Husklepp der igjen etter en dårlig avklaring i Tromsø-forsvaret. Huseklepp kjempet til seg ball og avsluttet på mål, men en god Ramovic i TIL-målet hindret scoring.

For gjestene var Sigurd Rushfeldt nærnest da han headet like til side for mål etter et godt innlegg fra venstrekanten.

Andre omgang åpnet med høyere tempo og raskere spill i lengderetningen. Dette førte til flere sjanser for begge lag.

Knarvik tok ansvar

Etter 68 minutter fikk Tromsø målet de jaktet. Et godt angrep ble satt i gang av Tommy Knarvik.

Han spilte ut til Kevin Larsen som kom på venstrekanten. Larsen spilte videre til Moldskred som fant Knarvik foran mål.

Knarvik satte ballen sikkert til side for keepervikar Thorbjørnsen i Brann-målet, og Tromsø ledet 1-0.

Bjarnason straffet TIL

I denne perioden var Tromsø det beste laget, og alt lå til rette for seier for gjestene. Slik skulle det imidlertid ikke bli for ti minutter senere ble Erik Bakke felt inne i Tromsøs 16-meter og en godt plassert Roy Helge Olsen pekte på straffemerket.

Olafur Örn Bjarnason gjorde ingen feil fra krittmerket, og satte straffesparket helt oppe ved krysset, utagbart for Ramovic i TIL-målet.

Etter utligningen ble det noe dårligere tempo i kampen, og ingen av lagene klarte å skape de store sjansene. Dermed endte det uavgjort i Mjeldes avskjedskamp foran Bergenspublikummet.

Bergen hedret Mjelde

Etter kampslutt ble det holdt en avskjeds-seremoni for Branntreneren og skotten Robbie Winters, som er ferdig som Brann-spiller etter årets sesong.

Mjelde mottok Branns hedersmedalje fra Herman Friele, og var rørt av hederen.

- Dette Brannbrølet har jeg levd med i 15 år som spiller og trener. Det er øyeblikk man husker ekstra godt, og det kribler på ryggen. I dag hadde vi vanskelige spilleforhold og det var tungt. Vi fikk ikke til vårt spill hele tiden, men jeg synes det var sterkt å komme tilbake etter å ha ligget under, sa Brann-treneren til TV2 etter kampen.

Nilsen vil avgjøre hjemme

Etter at Rosenborg tapte mot Lillestrøm gjorde kveldens uavgjort-resultat at Tromsø ligger to poeng foran RBK i kampen om bronsen. Steinar Nilsen har stor tro på at hans mannskap skal klare å beholde medaljen.

- Det er surt å gi fra seg ledelsen, men jeg kan ikke annet enn å være stolt over innsatsen. Nå er det opp til oss, og vi vil gjerne avgjøre bronsekampen på Alfheim Stadion foran hjemme-publikummet.

Fotballnyheter