Cardiff-ekspert tror Solskjær er fredet

Cardiff trues stadig av nedrykksspøkelset, men Ole Gunnar Solskjær skal fortsatt ha styrets tillit som manager.

SOCCER-ENGLAND/

Ole Gunnar Solskjær har fått en formidabel oppgave i sin første jobb som Premier League-manager. Cardiff slet i bunnen allerede da han tok over, og ligger fortsatt nest sist på tabellen.

– Jeg har snakket med styreformann Mehmet Dalman om Solskjærs fremtid. De står bak ham uansett hvordan sesongen ender, sier Wales Online-journalist Terry Phillips, som har fulgt Cardiff svært tett i en årrekke.

Cardiff befinner seg midt i nedrykksstriden i Premier League. Laget ligger nest sist på tabellen når det gjenstår åtte runder å spille.

Tror Solskjær fortsetter uansett

Den utrygge situasjonen gjør at det stadig spekuleres i hvor lenge Ole Gunnar Solskjær kommer til å beholde jobben som klubbens manager.

Han har kun ledet laget til to seiere i Premier League i løpet av de drøyt to månedene han har jobbet for klubben, men laget gjorde det dårlig også før han kom. Totalt har de vunnet seks kamper.

Phillips forteller at de fleste i Cardiff mener Solskjær ikke har det fulle ansvaret for at laget fortsatt sliter.

FBL-WC2014-ENG-SQUAD

Liverpool-spiller Steven Gerrard tar ikke lett på helgens oppgjør mot Cardiff.

Foto: BEN STANSALL / Afp

– Styret ønsker å holde seg i den øverste ligaen og blir skuffet om laget rykker ned, men det er ikke Solskjærs feil. De vil stå ved hans side og støtte ham også om han må føre laget opp igjen, sier han.

Et annet spørsmål er også om Solskjær selv vil fortsette dersom laget rykker ned. 41-åringen er i starten av managerkarrieren og har aldri lagt skjul på at han har svært høye ambisjoner.

– Solskjær har sagt at han blir med videre uansett. Han tar med familien hit og er klar for å være her i det lange løp, sier Phillips.

– Må behandle dem som United

I helgen skal Cardiff bryne seg på formlaget Liverpool, som feide Manchester United av banen med 3-0 forrige helg.

Trolig en svært tøff oppgave for Solskjærs menn.

Liverpool kjemper i toppen av Premier League-tabellen. Steven Gerrard mener likevel inngangen til kampen mot Ole Gunnar Solskjærs lag på lørdag må være som den var mot United i helgen.

– Vi har troen, men som jeg har sagt mange ganger før: Det enkleste med fotball er å snakke om å vinne. Vi må behandle Cardiff som Manchester United, og det samme med Sunderland, sa Gerrard til Wales Online.

Cardiff har foreløpig to poeng opp til sikker plass. Kun Fulham befinner seg under dem på tabellen.

Phillips er likevel opitimistisk, ettersom han mener å se positive tendenser.

– Cardiff har blitt litt bedre i det siste. Solskjær viser tegn til at han vet hva han gjør og han har gode spillere, mener han.

Fotballnyheter