Liverpool-redaktør frykter Suarez blir solgt

Redaktør for Liverpool-magasinet «The Kopite», Torbjørn Flatin, er redd Luis Suarez (26) har spilt sin siste kamp for de helrøde etter søndagens biteepisode i Premier League. På Twitter legger spissen seg flat.

Luis Suarez

Luis Suarez risikerer ikke bare utestengelse for å ha bitt Branislav Ivanovic (innfelt). Spissen kan også forsvinne fra klubben i nær fremtid.

Foto: Jon Super / Ap

Luis Suarez og Branislav Ivanovic

Her har Luis Suarez nettopp satt tennene i Chelseas Branislav Ivanovic, og backen skriker ut i smerte.

Foto: ANDREW YATES / Afp

– Han risikerer å bli solgt. Det spørs om oppførselen hans er noe klubben kan leve med, sier Torbjørn Flatin, redaktør i Liverpools norske supporterklubb, til NRK.no.

Supporterentusiasten så søndagens dramatiske Liverpool-kamp på TV - der den 26 år gamle uruguyaneren nok en gang havnet i begivenhetenes sentrum for en utenomsportslig hendelse.

Les førstesaken: Suarez bet motspiller i armen - scoret på overtid

Satte tennene i motspiller

I en duell med Chelsea-backen Branislav Ivanovic midtveis ut i andre omgang tok Suarez et ordentlig jafs av serberens overarm - og slapp ustraffet fra hendelsen.

Ivanovic slo oppgitt ut med armene før han viste bitemerket til dommer Kevin Friend, men dommeren unnlot å blåse for hendelsen.

Senere ble Luis Suarez likevel den «store helten» da han utlignet til 2-2 på overtid av overtiden.

Suarez: – Unnskyld

Søndag kveld har Luis Suarez lagt ut en melding på mikrobloggtjenesten Twitter, der han beklager sin egen oppførsel:

– Jeg er lei meg for det som skjedde i ettermiddag, jeg beklager til Ivanovic og hele fotballverden for min oppførsel som er utilgivelig. Jeg beklager!! skriver Suarez på Twitter nå i kveld.

Suarez utdyper ytterligere på Liverpools egen hjemmeside:

– Jeg har forsøkt å kontakte Branislav Ivanovic for å snakke med ham på tomannshånd nå i kveld. Jeg vil si unnskyld til manageren, mine lagkamerater og alle andre i Liverpool fotballklubb, heter det i en uttalelse fra Suarez.

Kampfakta: Liverpool - Chelsea 2-2

Liverpool-spissen risikerer flere kampers utestengelse fra det engelske fotballforbundet. I verste fall kan han bli nødt til å skifte klubb for sin smått barbariske handling.

– Klubbens rykte står på spill

– Hva som nå skjer, er opp til klubbens ledelse. Men det er klart at klubbens rykte står på spill, sier Flatin.

– Uansett hva som gjorde at han valgte å bite, er oppførselen helt uakseptabel, sier leder i Liverpools skandinaviske supporterklubb, Pål Christian Møller, til NRK.no.

Om så skulle skje - at Liverpool velger å kvitte seg med Suarez - er det isåfall ikke første gang at den 26 år gamle toppscoreren må se seg om etter en ny klubb etter å ha bitt en motspiller.

I 2010, da Suarez var Ajax-spiller, satte han tennene i PSV Eindhovens Otman Bakkal. Det nederlandske fotballforbundet valgte å straffe Suarez med sju kampers karantene, og etter kort tid ble spissen solgt til Liverpool.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Ivanovic og Suarez

Branislav Ivanovic (t.v.) og Luis Suarez var uvenner gjennom hele kampen. Her utveksler de noen ord på vei inn til pause.

Foto: Michael Regan / Getty Images

Suarez utestengt før

Suarez har også havnet i medias søkelys av andre grunner - i 2010 ble han blant annet utestengt i åtte seriekamper for å ha kommet med rasistiske kommentarer til Manchester Uniteds Patrice Evra.

FIFA har også nylig åpnet sak mot Suarez, etter at uruguyaneren slo en motspiller i en landskamp for Uruguay (se faktaboks for ytterligere hendelser).

– Eierne må ta en avgjørelse på om de er tjent med å ha en sånn spiller i klubben, sier Flatin, som personlig håper at Suarez får fortsette.

– Han er kanskje den eneste verdensklassespilleren vi har, så hjertet mitt vil jo at han skal bli. Men hjernen har begynt å skjønne at nok er nok, sier Flatin.

Ivanovic viser bitemerker

Branislav Ivanovic viser dommer Kevin Friend hvor han ble bitt av Luis Suarez. Dommeren valgte ikke å blåse frispark etter hendelsen.

Foto: PHIL NOBLE / Reuters
Rodgers: – Uakseptabel oppførsel

Teorien om at Suarez kan være på vei bort fra Anfield, ble ytterligere forsterket etter uttalelsene til Liverpool-manager Brendan Rodgers etter kampen.

Liverpool-sjefen ønsket ikke å uttale seg konkret om hendelsen, men sa følgende:

– Ingen spiller er uunværlig for klubben. På generelt grunnlag kan jeg si at spilleretikk og grunnleggende verdier er viktige for oss, sa Rodgers, som også meddelte at han vil ta en prat med eierne om Suarez' oppførsel.

– Klubbens historie er bygget på respekt og høflighet. Det skal vi jobbe for å opprettholde, sa Rodgers.

Senere søndag kveld la Rodgers ut en pressemelding på Liverpools hjemmeside:

– Jeg har sett opptak av hendelsen og snakket med Luis. Han er klar over at oppførselen hans var uakseptabel, heter det i uttalelsen.

Flere engelske medier hevder å vite at det engelske fotballforbundet vil starte etterforskning av hendelsen allerede på mandag. Det er ventet at Suarez i alle fall vil bli utestengt resten av sesongen, altså de resterende fire seriekampene.

 • Håper du Liverpool beholder Luis Suarez? Si din mening i kommentarfeltet under!

Fotball

Oppsummert

 • Cirka 20.05: Pressekonferanse med Ståle Solbakken og en utvalgt spiller etter kampen mot Tyrkia.
 • Brann i kjempetrøbbel etter 0–4

  Magnus Wolff Eikrem sesongdebuterte fra start med stil, mens Ohi Omoijuanfo ble hattrickhelt for Molde. Etter 0–4-tap ser det bekmørkt ut for Brann.

  Brann slapp inn tre i begge de første kampene, og det ble enda verre borte mot Molde. Blåtrøyene viste gulltendenser og reiste seg etter 3–3 mot Tromsø.

  For Molde ble et forrykende kvarter i første omgang avgjørende. Vertene hadde ballen i nettet fire ganger, men bare tre av scoringene ble godkjent.

  – Vi klarer ikke å forsvare oss, tordnet Brann-trener Kåre Ingebrigtsen i pausen.

  Han har litt av hvert å jobbe med etter tre strake tap. Brann har åpnet sesongen katastrofalt, og i neste kamper venter Rosenborg og Bodø Glimt. For Molde venter Rosenborg og Vålerenga. (NTB)

  Eliteserien i fotball 2021: Molde - Brann
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB
 • Atlético snudde til viktig seier

  Atlético Madrid kom under mot Osasuna og så ut til å ha servert byrival Real Madrid ligagullet i spansk fotball. Men alt snudde i sluttminuttene.

  87 minutter var spilt da Luis Suárez satte inn 2–1-målet som sørget for at Atlético fortsatt er to poeng foran Real før det hele skal avgjøres i siste serierunde neste helg.

  Mens Real gjorde jobben med 1-0-seier over Athletic Bilbao på bortebane, måtte naboen virkelig kjempe for seieren i sin hjemmekamp mot Osasuna.

  Dermed har Atlético 83 poeng foran siste serierunde, mens Real Madrid har 81. Dersom lagene skulle ende på samme poengsum, vil tittelen gå til Real Madrid, ettersom de er foran byrivalen på innbyrdes oppgjør.

  Real tar imot Villarreal i siste runde, mens Atlético spiller borte mot Valladolid. (NTB)

  Spain Soccer La Liga
  Foto: Manu Fernandez / AP
 • Kane herjet i viktig seier

  Spisskjempen Harry Kane (27) strålte da Tottenham slo Wolverhampton 2–0. Kane har vært direkte involvert i 35 Premier League-mål denne sesongen.

  1–0-scoringen mot Wolves var et skikkelig goalgettermål, og et godt bilde på Kanes suverene sesong. Han har scoret 30 mål i en sesong tidligere, men med 22 mål og 13 målgivende denne sesongen viser Kane ny dybde i spillet.

  Ifølge Opta er kun Lionel Messi og Robert Lewandowski bedre i de store ligaene.

  Med søndagens seier holder Spurs liv i håpet om Europa-spill også neste år. Pierre-Emile Højbjerg ordnet 2–0 i 2. omgang.

  Tottenham er på sjetteplass, men det er et rotterace om Europa-plassene og svært jevnt rundt Spurs på tabellen. (NTB)

  Premier League - Tottenham Hotspur v Wolverhampton Wanderers
  Foto: Shaun Botterill / Reuters
 • Gullfeiringen ble voldelig

  20 personer ble arrestert og tre polititjenestemenn påført skader da feiringen av seriemesterskapet til den skotske fotballklubben Rangers endte kaotisk lørdag, melder NTB.

  Rangers, som ledes av Liverpool-legenden Steven Gerrard, er seriemester for første gang på ti år.

  Etter kampen og ut i de sene nattetimer strømmet ekstatiske fans ut i Glasgows gater for å feire. Etter hvert måtte bevæpnet politi settes inn for å ta hånd om supportere som utagerte.

  – Mens festlighetene fortsatte, begynte deler av folkemengden i økende grad å oppføre seg uregjerlig. Eiendommer ble påført skade, og folk ble overfalt, sier politiinspektør i Glasgow, Mark Sutherland.

  – Våre betjenter ble gjenstand for folkemengdens oppmerksomhet, og det ble kastet raketter og romerske lys mot dem, tilføyer han.

  Minst tre politimenn skal ha blitt skadd.

  Glasgow har den siste tiden opplevd en klar stigning i antall smittetilfeller.

  Skotske myndigheter har tidligere kritisert klubbledelsen for den evne til å kontrollere egne fans. Det skjedde blant annet da ligagullet var et faktum i mars. Også da strømmet tusenvis ut i gatene tross pandemien.

  Britain Soccer Scottish Premiership
  Foto: Andrew Milligan / AP
Europa League - Semi Final Second Leg - AS Roma v Manchester United