NRK Meny
Normal

Juventus-sjefen trodde Solbakken var trener i Rosenborg

KØBENHAVN (NRK.no): Antonio Conte prøvde å briljere med sine kunnskaper om Ståle Solbakken dagen før trenerne møtes i mesterligaen - men burde kanskje sjekket fakta på forhånd.

Solbakken

Ståle Solbakken og FC København er klar for mesterligamøte med Juventus, men leve med at trenerkollegaen i storlaget ikke vet så veldig mye om ham.

Foto: Sam Bagnall / NTB scanpix

På mandagens pressekonferanse benyttet Juventus-sjef Antonio Conte anledningen til å rose både FC København og deres norske trener, Ståle Solbakken.

Det italienske storlagets trener falt imidlertid gjennom da NRK spurte hva han konkret vet om Solbakken. Svaret som kom var noe overraskende.

– Han har gode resultater med FC København. Og med Rosenborg i mesterligaen, svarte Conte.

Denmark Soccer Champions League

Antonio Conte mener laget hans, Juventus, bør ha gode sjanser til å vinne mot FC København i Danmark.

Foto: JENS DRESLING / Ap

Den første delen av svaret er stemmer riktig nok, og Conte viser også at han vet at Rosenborg hadde noen gode resultater i mesterligaen for en del år tilbake. Men Solbakken har aldri vært trener for trønderlaget.

I trenerkarrieren har han vært innom HamKam, Köln og Wolverhampton i tillegg til FCK.

Regner FCK som gruppens dårligste

Italieneren innrømmer at det ikke er FC København han frykter mest i mesterligapuljen, og kanskje er det også derfor han ikke vet så veldig mye om verken trenerkollega Solbakken eller laget for øvrig.

– Real Madrid er de største favorittene i gruppen vår. Vi er en god nummer to, selv om Galatasaray alltid er vanskelige. FCK er nok under der, men ingen kamper er lette i dette gamet, sier Conte.

Onsdag spilles de første gruppespillskampene, og da gjester Juventus den danske hovedstaden.

København har slitt voldsomt i den hjemlige serien denne sesongen, hvor de kjemper helt i bunnen av tabellen. Det overrasker Conte.

– Jeg har sett dem på video, og er overrasket over at de er et bunnlag. De har ikke sett sånn ut i de siste kampene, sier Juventus-treneren, og sikter dermed til perioden etter at Solbakken tok over i august.

Håper på mesterliga-løft

Solbakken lar seg nok ikke affisere av trenerkollegaens manglende kunnskap om ham, og er langt mer opptatt av den store oppgaven som venter tirsdag.

– Kanskje kan spill i Champions League løfte oss enda mer. Det kan bli et friskt pust der vi har alt å vinne, sier Solbakken til NRK.no.

45-åringen har ingen problemer med å innrømme at laget hans ikke er helt der de var sist gang han ledet dem i mesterligaen. Da tok FCK seg til en historisk åttendedelsfinale, hvor de ble slått ut av Chelsea.

– Vi blir bedre og bedre. Men vi har langt igjen til nivået vi var på da jeg var her sist, sier Solbakken.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.