Hopp til innhold

Mourinhos stikk: – Våre treninger er tøffere enn deres kamper

Chelsea-manager José Mourinho er ikke PSG eller Frankrikes største fan: På gårsdagens pressekonferanse vitset han om Ligue 1-nivået og PSGs aggressive spillestil.

Mourinho

MESTERMØTE: José Mourinho mot Laurent Blanc. Chelsea mot PSG. I kveld møtes de to lagene til returoppgjør på Stamford Bridge i London.

Foto: Ian MacNicol / Afp

Laster innhold, vennligst vent..
Paris Saint-Germain's Swedish forward Zlatan Ibrahimovic

– AGGRESIV: José Mourinho mener Zlatan (bildet) og resten av PSG-spillerne er de mest aggressive Chelsea har møtt hele sesongen.

Foto: LOIC VENANCE / Afp

– Jeg så PSGs kamp på lørdag ... Jeg tror vår treningsøkt på lørdag var hardere enn deres kamp, sier José Mourinho.

Chelsea og PSG møtes onsdag kveld til stjerneduell i mesterligaen hjemme på Stamford Bridge i London, og Mourinho har selvfølgelig brukt noen timer på å forberede seg til kampen.

Men han er altså langt ifra imponert over nivået i franske Ligue 1.

– Spillerne mine måtte hvile etter lørdagens trening. Jeg tror ikke PSGs spillere hadde trengt det etter kampen mot Lens. De engelske klubbene har det langt tøffere, sier Mourinho, ifølge Independent.

Bemerkningen kom etter at han fikk spørsmål om Premier League faktisk er den beste ligaen i verden.

Mener Premier League er jevnere

Mourinho mener at Premier Leagues intense og – ikke minst – jevne kamp om ligatittelen, gjør det langt vanskeligere for de engelske lagene ute i Europa.

– Se for deg at et engelsk lag møter Bayern München, som leder den tyske serien med 11 poeng. Bayern kan da spille med et andrelag i serien uten noen form for press, sier portugiseren.

Da Chelsea-manageren møtte pressen, snakket han som vanlig lavmælt uten å smile spesielt mye, men det var likevel tydelig at han var i godt humør.

For han bare fortsatte å terge PSG og deres spillere:

Han innrømmer at PSG overrasket han i 1-1-kampen i Paris. Det var riktignok ikke ment som en kompliment, for han beskyldte det franske laget for å spille stygt.

Chelsea's Eden Hazard,

TØFT SPILL: Chelsea-manager José Mourinho liker dårlig PSGs aggressive spillestil. Her får Eden Hazard gjennomgå i 1-1-kampen i Paris.

Foto: Michel Euler / Ap

– PSG er det mest aggressive laget

– Jeg ble overrasket fordi et lag med fantastiske spillere lagde et utrolig antall frispark. De stoppet Eden Hazard ved å felle ham hele tiden. Selv en spiller som Zlatan sparket ned Hazard da vi kontret, sier han ifølge The Guardian.

Mourinho mener at Zlatan, Cavani og resten av det franske stjernegalleriet er de råeste spillerne han har møtt til nå i sesongen.

– Jeg trodde aldri et engelsk lag skulle bli overrasket over aggressivitet. Vi har møtt lag fra mesterskapsserien, nivå tre og Shrewsbury fra nivå fire, men det mest aggressive laget var PSG. Det var overraskende, for med så mange kvalitetsspillere forventet jeg mer fotball og mindre aggressivitet, sier han.

Fotball

 • Jakten på landslagssjef: – Vi er godt i gang

  Leif Gunnar Smerud ledet tirsdag Norges kvinnelandslag i fotball for siste gang som midlertidig landslagssjef. Nå jobber Norges Fotballforbund (NFF) for å finne en fast løsning.

  – Vi er godt i gang med arbeidet med å rekruttere landslagssjef for A-kvinner, sier Karl-Petter Løken, generalsekretær i NFF, til NRK.

  Han forteller at det er satt ned et ansettelsesutvalg som skal ledes av Lise Klaveness. Resten av utvalget består av visepresidentene Ane Guro Skaare-Rekdal, Arne Larsen Økland, styremedlem Leon Aurdal og Løken selv.

  Generalsekstræren sier at de ikke har vært i kontakt med konkrete kandidater enda, da de har hatt fullt fokus på de viktige kampene mot Portugal og Østerrike den siste uken.

  – Vi ønsker komme i mål så raskt som mulig, men vi vil likevel bruke den tiden som behøves for å lande en god langsiktig løsning. Vi kommer ikke til å kommentere noe om konkrete kandidater eller gi ytterligere detaljer om rekrutteringsarbeidet før vi er i mål, sier han.

  Fotballpresident Lise Klaveness og generalsekretær Karl-Petter Løken på Ullevaal Stadion for å snakke om aktuelle saker fra forbundsstyret i Norges Fotballforbund.
  Foto: NTB
 • Uefa nedsetter ekspertpanel – skal utrede kneskader hos kvinner

  De siste årene har kvinnefotballen slitt stort med alvorlige kneskader. Det europeiske fotballforbundet (Uefa) henter inn eksperter i jakten på svar.

  Ekspertpanelet har utformet et spørreskjema som nå går ut til klubbene. Der skal de innhente informasjon før de går i gang med jobben.

  – Å adressere den hyppige forekomsten av korsbåndsskader i kvinnefotball er avgjørende for utøvernes helse og for å fremme sporten, sier Zoran Bahtijarevic.

  Han er leder for den medisinske avdelingen i Uefa.

  Nylig ble landslagsprofil Mimmi Löfwenius korsbåndsskadd. Vålerenga-spilleren er ventet å miste ett helt år med fotball. Også i fjor var 29-åringen ute med en lignende skade.

  Flere spillere, blant andre England-stjernene Leah Williamson og Beth Mead, gikk glipp av verdensmesterskapet for kvinner tidligere i år på grunn av alvorlige kneskader.

  Utpekingen av et ekspertpanel er en del av en større kampanje knyttet til bevisstgjøring av korsbåndsskader i kvinnefotballen. Den skal starte til sommeren neste år. (NTB)

  Löfwenius nede med skade under cupfinalen i fotball mellom Rosenborg og Vålerenga på Ullevaal stadion.
  Foto: Annika Byrde / NTB
 • Ødegaard-assist på overtid sikret Arsenal-seier

  Etter en spinnvill fotballkamp endte det 4-3 til Arsenal borte mot Luton.

  På overtid av overtiden sto det fremdeles 3-3, men så hentet Martin Ødegaard frem silkefoten. Nordmannen prikket hodet til Declan Rice i feltet, og storsigneringen headet inn seiersmålet.

  Premier League-kampen på Kenilworth Road ble en ordentlig målfest. Gabriel Martinelli åpnet ballet etter 20 minutter, før navnebror Gabriel Osho utlignet fem minutter senere.

  Arsenal ledet omtrent like lenge – om man ser bort fra kvarteret med pause – fra Gabriel Jesus’ 2-1-scoring i 45. minutt og frem til Elijah Adebayos 2-2-mål i 49. minutt.

  Lagene fortsatte å følge hverandre i det timen var spilt, men denne gangen tok Luton ledelsen. Ross Barkley banket ballen i mål, kun for å se at Kai Havertz satte inn 3-3 tre minutter senere.

  Etter Rice sin 4-3-scoring var det ingen tid til å slå tilbake. Arsenal tok de tre poengene, som sørger for at de beholder tabelltoppen i Premier League gjennom runden som fullføres onsdag og torsdag.

  Premier League - Luton Town v Arsenal
  Foto: PAUL CHILDS / Reuters
 • Kjempedrama i OL-jakten: England røk tross 6-0-seier

  England så ut til å ha gjort akkurat nok med 6-0 over Skottland, men på overtid knep Nederland puljeseieren i kvinnenes nasjonsliga og er videre i OL-dansen.

  Det ble klart da Damaris Egurrola sikret nederlandsk 4-0-seier fem minutter ut i tilleggstiden mot Belgia.

  Nederland er klar for sluttspillet i februar etter å ha slått England på målforskjell etter seks puljekamper. Før nettkjenningen til Miedema var det engelske laget videre på flere scorede mål. Begge lag endte på tolv poeng.

  OL-fiaskoen er en stor nedtur for Sarina Wiegman. Den nederlandske landslagssjefen til England skulle ha ledet Storbritannia i Paris-lekene om det hadde blitt billett dit. I stedet så hun se sitt eget hjemland frata henne muligheten.

  Nederland, Frankrike, Tyskland og Spania utgjør finalesluttspillet i nasjonsligaen. De franske kvinnene er allerede OL-klar på hjemmebane, og det betyr at to av de tre andre gruppevinnerne får innpass i lekene. (NTB)

  Nederland-spillerne jubler etter 4-0-scoring mot Belgia i nasjonsligaen
  Foto: GERRIT VAN KEULEN / AFP
 • Barcelona-keeper må opereres i ryggen

  Den tyske landslagsmålvakten Marc-André ter Stegen skal under kniven i løpet av uken for å bli kvitt ryggproblemene, melder Barcelona.

  Barcelonas førstekeeper har trøblet med smerter i nedre del av ryggen og stått over flere kamper i det siste, samt Tysklands landslagssamling i november.

  – Avbrekket plager meg åpenbart. Dette er en riktig og forsvarlig avgjørelse for å komme tilbake i best mulig form, skriver 31-åringen i sosiale medier. (NTB)

  Marc-André ter Stegen
  Foto: PAU BARRENA / AFP
Brentford-spilleren Kristoffer Ajer feiret som besatt etter en takling i det 91. minutt. Minutter senere var kampen snudd – dermed startet latterliggjøringen av feiringen.