Mourinhos stikk: – Våre treninger er tøffere enn deres kamper

Chelsea-manager José Mourinho er ikke PSG eller Frankrikes største fan: På gårsdagens pressekonferanse vitset han om Ligue 1-nivået og PSGs aggressive spillestil.

Mourinho

MESTERMØTE: José Mourinho mot Laurent Blanc. Chelsea mot PSG. I kveld møtes de to lagene til returoppgjør på Stamford Bridge i London.

Foto: Ian MacNicol / Afp

Laster innhold, vennligst vent..
Paris Saint-Germain's Swedish forward Zlatan Ibrahimovic

– AGGRESIV: José Mourinho mener Zlatan (bildet) og resten av PSG-spillerne er de mest aggressive Chelsea har møtt hele sesongen.

Foto: LOIC VENANCE / Afp

– Jeg så PSGs kamp på lørdag ... Jeg tror vår treningsøkt på lørdag var hardere enn deres kamp, sier José Mourinho.

Chelsea og PSG møtes onsdag kveld til stjerneduell i mesterligaen hjemme på Stamford Bridge i London, og Mourinho har selvfølgelig brukt noen timer på å forberede seg til kampen.

Men han er altså langt ifra imponert over nivået i franske Ligue 1.

– Spillerne mine måtte hvile etter lørdagens trening. Jeg tror ikke PSGs spillere hadde trengt det etter kampen mot Lens. De engelske klubbene har det langt tøffere, sier Mourinho, ifølge Independent.

Bemerkningen kom etter at han fikk spørsmål om Premier League faktisk er den beste ligaen i verden.

Mener Premier League er jevnere

Mourinho mener at Premier Leagues intense og – ikke minst – jevne kamp om ligatittelen, gjør det langt vanskeligere for de engelske lagene ute i Europa.

– Se for deg at et engelsk lag møter Bayern München, som leder den tyske serien med 11 poeng. Bayern kan da spille med et andrelag i serien uten noen form for press, sier portugiseren.

Da Chelsea-manageren møtte pressen, snakket han som vanlig lavmælt uten å smile spesielt mye, men det var likevel tydelig at han var i godt humør.

For han bare fortsatte å terge PSG og deres spillere:

Han innrømmer at PSG overrasket han i 1-1-kampen i Paris. Det var riktignok ikke ment som en kompliment, for han beskyldte det franske laget for å spille stygt.

Chelsea's Eden Hazard,

TØFT SPILL: Chelsea-manager José Mourinho liker dårlig PSGs aggressive spillestil. Her får Eden Hazard gjennomgå i 1-1-kampen i Paris.

Foto: Michel Euler / Ap

– PSG er det mest aggressive laget

– Jeg ble overrasket fordi et lag med fantastiske spillere lagde et utrolig antall frispark. De stoppet Eden Hazard ved å felle ham hele tiden. Selv en spiller som Zlatan sparket ned Hazard da vi kontret, sier han ifølge The Guardian.

Mourinho mener at Zlatan, Cavani og resten av det franske stjernegalleriet er de råeste spillerne han har møtt til nå i sesongen.

– Jeg trodde aldri et engelsk lag skulle bli overrasket over aggressivitet. Vi har møtt lag fra mesterskapsserien, nivå tre og Shrewsbury fra nivå fire, men det mest aggressive laget var PSG. Det var overraskende, for med så mange kvalitetsspillere forventet jeg mer fotball og mindre aggressivitet, sier han.

Fotball

Oppsummert

11.00: Uttak av nødlandslaget, som spiller borte mot Østerrike onsdag kveld.

På pressekonferansen: Leif Gunnar Smerud, Pål Bjerketvedt, Lise Klaveness og Gro Tvedt.

 • Tre nye Odd-spillere positive

  Ytterligere tre spillere i eliteserieklubben Odd har avgitt positive virustester.

  Det bekreftet Skiensklubben på sine nettsider mandag.

  «Etter at hele spillergruppa nå er testet, kan vi melde at tre nye spillere har fått påvist covid-19», heter det i en uttalelse.

  Lørdag ble det kjent at en Odd-spiller hadde testet positivt for koronaviruset etter å ha trent med laget fredag. Søndagens kamp mot Sandefjord og onsdagens kamp mot Godset ble dermed utsatt.

  (NTB)

  Odd stadion
  Foto: Roald Marker / NRK
 • Lows fremtid er usikker

  Joachim Löw er i samtaler med Tysklands fotballforbund (DFB) om hvorvidt han skal lede landets fotballherrer videre, ifølge flere tyske medier.

  Siden VM-gullet i 2014 har resultatene vært svært blandet, og Löw har havnet under kraftig press etter 0-6-tapet mot Spania i nasjonsligaen tidligere i måneden.

  Ifølge avisen Bild og nettstedet SportBuzzer pågår det samtaler i DFBs hovedkvarter i Frankfurt mandag ettermiddag.

  (NTB)

  Joachim Low
  Foto: Torstein Bøe / NTB
 • Haalands verdi skyter til værs

  Markedsprisen for Erling Braut Haaland (20) raser av gårde i en vanvittig fart. Nå verdsettes han til 1,68 milliarder kroner

  Det er det anerkjente nettstedet CIES som mandag offentliggjorde en fersk oversikt over hvilke fotballspillere som har økt sin verdi mest den siste måneden.

  Den viser at Haaland har blitt snaut 400 millioner mer verdt bare på de siste vel fire ukene.

  CIES skriver at dersom Haaland fortsetter å prestere som han gjør med mange mål, kan han gå forbi verdens mest verdifulle spiller når viruspandemien har gitt seg. Det er i øyeblikket ifølge CIES brasilianske Neymar.

  Hans markedsverdi er nå 2,34 milliarder kroner.

  Bundesliga - Hertha BSC v Borussia Dortmund
  Foto: Annegret Hilse / Reuters
 • Haaland auka i verdi med 400 mill.

  Marknadsprisen for Erling Braut Haaland rasar av garde, og no blir han verdsett til 1,68 milliardar kroner. Den anerkjende nettstaden CIES offentleggjorde måndag ei fersk oversikt over fotballspelarane som har auka verdien sin mest den siste månaden.

  4CnYNgK0Xqw
  Foto: Action Press/Shutterstock / Shutterstock editorial