Hopp til innhold

– Deila har vært fantastisk

– Jeg er ikke Messias, men jeg skal jobbe hardt hele tiden, og er sikker på vi vil lykkes til slutt, sa Celtic-treneren Ronny Deila før onsdagens tøffe mesterligakamp.

Ronny Deila

Ronny Deila får skryt av Celtics kaptein, Scott Brown.

Foto: Czarek Sokolowski / AP Photo

Scott Brown

Scott Brown sier Celtic-spillerne er svært fornøyde med Ronny Deila.

Foto: RUSSELL CHEYNE / Reuters

På tirsdagens pressekonferanse fortalte Ronny Deila om tøffe dager etter kampen mot Legia Warsawa, en kamp det skotske laget tapte 4-1.

– Husk at jeg bare har vært her i seks uker. Jeg er ikke Messias, men jeg skal jobbe hardt hele tiden med laget og teamet mitt, og jeg vet at vi vil lykkes til slutt, sa Deila, og nevnte to ting som måtte endres fra forrige ukes misære.

– Vi må ikke forandre for mye, men prestasjonen må være mye bedre. Det ene er forsvaret, og det andre er at vi ikke kan gi bort ballen i farlige områder, slik vi gjorde forrige kamp, forklarte han.

 • Se mer av Deilas svar i videovinduet nederst.

Fornøyde spillere

Dårlige resultater til tross, Celtic-kaptein Scott Brown skryter Ronny Deila opp i skyene før det avgjørende returoppgjøret mot Legia Warsawa.

– Det han har gjort på treningsfeltet, det er helt fantastisk hvor bra det har vært.

Det sier Celtics kaptein Scott Brown om klubbens ferske manager Ronny Deila, ifølge Scottish Express. Brown er langtidskadet, og var ikke med da Celtic ble feid av banen av Henning Bergs Legia Warsawa.

På tross av fadesen i Warsawa er Brown full av lovord om sin norske manager, og er imponert over hvordan Deila har tatt fatt på oppgaven som Celtic-manager.

– Han har vært fokusert på fotballen, hvordan vi skal angripe andre lags svakheter, hvordan vi bryte dem ned og hvor vi er sterkere enn dem. Vi var i Østerrike (på treningsleir) i tolv dager og nøt hver eneste trening, sier Brown.

Selvsikre Legia-spillere

Brown kommer ikke til å være med når Deila og Celtic tar fatt på den enorme oppgaven det vil bli å snu 4-1-tapet i Warsawa til avansement i mesterligakvalifiseringen onsdag kveld.

Han har likevel troa på at laget hans kan klare det «umulige», og sier Legia-spillernes oppførsel i forrige kamp kan motivere lagkameratene.

– De ble i overkant selvsikre på slutten og feiret opp i ansiktet på noen av spillerne våre. Det kommer gutta til å huske, og ha troa på at det er vi som kan feire etter denne kampen.

Celtic har greid å snu et vanskelig utgangspunkt i mesterligakvalifiseringen før, så sent som i fjor. De lå under 2-0 etter bortekampen mot kasakhstanske Sjakhter Karaganda, men vant 3-0 hjemme og gikk videre.

– Det klubben trengte

Også Henning Berg får skryt i egne rekker. Legia-veteranen Miroslav Radovic, som har spilt mer enn 300 kamper for klubben, er meget fornøyd med ansettelsen av nordmannen.

– Jeg må gratulere Legias direktører siden jeg synes de gjorde et glimrende valg. De ansatte en ung, lidenskapelig trener som er sulten på suksess. Det var akkurat det klubben trengte, sier Radovic, ifølge UEFA.com.

Berg tok over Legia Warsawa 1. januar i år. og tok seriegull i sin første sesong. Han må nå forsøke å nå sesongens store mål, mesterligaen. Selv med en eventuell seier mot Celtic, må Legia gjennom playoff for at Berg skal klare det målet.

Pressekonferanse med Ronny Deila på norsk.

Se Ronny Deila svare for seg på pressekonferansen før onsdagens kamp mot Legia.

Pressekonferanse etter første kvartfinale i Serieligaen

Fotball

Oppsummert

 • Etter kampen: Pressekonferanse med Bodø/Glimt og Roma-manager José Mourinho.
 • Leeds berget plassen – Burnley snublet

  Leeds vant sin første kamp på halvannen måned og holdt seg i Premier League. Burnley tapte hjemme mot Newcastle og må ta turen ned en divisjon.

  Med lik poengsum som Burnley, men for dårlig målforskjell, var utgangspunktet for Leeds enkelt før kampen: Ta flere poeng enn Burnley. Og oppskriften ble fulgt.

  Etter snaut 20 minutter spilt scoret Newcastle mot Burnley, og fulgte opp med scoring nummer to etter hvilen.

  Lenge så det ut til at Leeds måtte dele poengene med Brentford, men så viste Jack Harrison seg fram i det fjerde tilleggsminuttet. Han fyrte fra distanse, og traff nettet. Kampen endte 2-1.

  Burnley rykker ned sammen med Norwich og Watford.

  Premier League - Brentford v Leeds United
  Foto: ANDREW BOYERS / Reuters
 • Ødegaard scoret – men det var ikke nok

  Det blir ikke Champions League-spill på Martin Ødegaard og Arsenal neste år. Storseier over Everton hjalp lite ettersom Tottenham knuste Norwich 5-0.

  Ødegaard og Arsenal var på full fart mot Champions League før det ble to tap på rad mot byrival Tottenham og Newcastle. De tapene gjorde at det var fordel Tottenham før siste serierunde.

  Arsenal måtte vinne, mens Tottenham måtte feile. Da det sto 2-0 til Tottenham etter en halvtime var mye av spenningen borte. Det hjalp lite at Arsenal kjørte over Everton og Ødegaard scoret et flott mål.

  Spurs er tilbake i Champions League for første gang siden 2019. Da var klubben i det gjeve selskap fire år på rad. Siden er det blitt 6.- og 7.-plass. Nå har Antonio Conte fått skuta tilbake på rett kjøl.

  For Ødegaard og Arsenal blir det europaligaen, der klubben går inn i gruppespillet. Det gjør også Manchester United. West Ham må ta til takke med conferenceligaen og gå inn i kvalifiseringen i sommer.

  SFL6gg6rooQ
  Foto: Alastair J. Grant / AP
 • Målfattig mellom LSK og Lyn

  Det ble lite mål da LSK kvinner møtte Lyn på hjemmebane. Andrea Willmann skapte kampens største sjanse like etter hvilen. Hun ble spilt gjennom etter en utsøkt pasning, men avslutningen havnet like utenfor mål. Willmann hadde også et skudd på mål, men det ble reddet av Lyns sisteskanse, Kirvil Odden. Dermed har keeperen holdt buret rent i tre kamper på rad.

  Det var jevnt mellom lagene, og endte til slutt 0-0.

  Toppserien fotball 2021: Vålerenga-Lyn (4-0)
  Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
 • Rosenborg vant mot Avaldsnes

  Rosenborgs kvinnelag slo Avaldsnes 1-3 på bortebane. Skinnes Hansen og Bragstad sørget for målene. Trønderne ligger som nummer tre på tabellen med 22 poeng.

 • Kroatisk politi åpnet ild under fotballbråk

  Et titalls politimenn og to fotballsupportere ble skadd da det oppsto voldeligheter på en motorvei utenfor Zagreb lørdag kveld, opplyser kroatiske myndigheter.

  Episoden oppsto da flere hundre Hajduk Split-fans var på vei hjem etter å ha sett klubben sin tape 1-3 for Dinamo Zagreb i siste serierunde. Bussene som fraktet supporterne skal ha stanset på motorveien, og i minuttene som fulgte oppsto det en konfrontasjon med politiet.

  Kroatisk politi opplyser i en uttalelse at Hajduk Split-supporterne blokkerte motorveien og nektet å fjerne seg. Tjenestemennene skal derfor ha sett seg nødt til å bruke skarp ammunisjon for å få kontroll på situasjonen.

  To supportere skal ha blitt truffet av kulene, men ingen av dem skal ha blitt påført livstruende skader. Heller ingen politimenn ble livstruende skadd. Uttalelsen fra politiet gir ingen ytterligere detaljer.

  Ifølge lokale medier skal motorveien fra Zagreb til kystbyen Split ha vært stengt gjennom store deler av lørdagskvelden og søndag morgen. Bilder i sosiale medier viser mange fotballsupportere som ligger på bakken langs veien etter tilsynelatende å ha blitt tatt kontroll på av politiet.

  Dinamo Zagreb var allerede seriemestere før lørdagens møtet med Hajduk. (NTB)