– Deila har vært fantastisk

– Jeg er ikke Messias, men jeg skal jobbe hardt hele tiden, og er sikker på vi vil lykkes til slutt, sa Celtic-treneren Ronny Deila før onsdagens tøffe mesterligakamp.

Ronny Deila

Ronny Deila får skryt av Celtics kaptein, Scott Brown.

Foto: Czarek Sokolowski / AP Photo

Scott Brown

Scott Brown sier Celtic-spillerne er svært fornøyde med Ronny Deila.

Foto: RUSSELL CHEYNE / Reuters

På tirsdagens pressekonferanse fortalte Ronny Deila om tøffe dager etter kampen mot Legia Warsawa, en kamp det skotske laget tapte 4-1.

– Husk at jeg bare har vært her i seks uker. Jeg er ikke Messias, men jeg skal jobbe hardt hele tiden med laget og teamet mitt, og jeg vet at vi vil lykkes til slutt, sa Deila, og nevnte to ting som måtte endres fra forrige ukes misære.

– Vi må ikke forandre for mye, men prestasjonen må være mye bedre. Det ene er forsvaret, og det andre er at vi ikke kan gi bort ballen i farlige områder, slik vi gjorde forrige kamp, forklarte han.

 • Se mer av Deilas svar i videovinduet nederst.

Fornøyde spillere

Dårlige resultater til tross, Celtic-kaptein Scott Brown skryter Ronny Deila opp i skyene før det avgjørende returoppgjøret mot Legia Warsawa.

– Det han har gjort på treningsfeltet, det er helt fantastisk hvor bra det har vært.

Det sier Celtics kaptein Scott Brown om klubbens ferske manager Ronny Deila, ifølge Scottish Express. Brown er langtidskadet, og var ikke med da Celtic ble feid av banen av Henning Bergs Legia Warsawa.

På tross av fadesen i Warsawa er Brown full av lovord om sin norske manager, og er imponert over hvordan Deila har tatt fatt på oppgaven som Celtic-manager.

– Han har vært fokusert på fotballen, hvordan vi skal angripe andre lags svakheter, hvordan vi bryte dem ned og hvor vi er sterkere enn dem. Vi var i Østerrike (på treningsleir) i tolv dager og nøt hver eneste trening, sier Brown.

Selvsikre Legia-spillere

Brown kommer ikke til å være med når Deila og Celtic tar fatt på den enorme oppgaven det vil bli å snu 4-1-tapet i Warsawa til avansement i mesterligakvalifiseringen onsdag kveld.

Han har likevel troa på at laget hans kan klare det «umulige», og sier Legia-spillernes oppførsel i forrige kamp kan motivere lagkameratene.

– De ble i overkant selvsikre på slutten og feiret opp i ansiktet på noen av spillerne våre. Det kommer gutta til å huske, og ha troa på at det er vi som kan feire etter denne kampen.

Celtic har greid å snu et vanskelig utgangspunkt i mesterligakvalifiseringen før, så sent som i fjor. De lå under 2-0 etter bortekampen mot kasakhstanske Sjakhter Karaganda, men vant 3-0 hjemme og gikk videre.

– Det klubben trengte

Også Henning Berg får skryt i egne rekker. Legia-veteranen Miroslav Radovic, som har spilt mer enn 300 kamper for klubben, er meget fornøyd med ansettelsen av nordmannen.

– Jeg må gratulere Legias direktører siden jeg synes de gjorde et glimrende valg. De ansatte en ung, lidenskapelig trener som er sulten på suksess. Det var akkurat det klubben trengte, sier Radovic, ifølge UEFA.com.

Berg tok over Legia Warsawa 1. januar i år. og tok seriegull i sin første sesong. Han må nå forsøke å nå sesongens store mål, mesterligaen. Selv med en eventuell seier mot Celtic, må Legia gjennom playoff for at Berg skal klare det målet.

Pressekonferanse med Ronny Deila på norsk.

Se Ronny Deila svare for seg på pressekonferansen før onsdagens kamp mot Legia.

Fotball

Oppsummert

11.00: Uttak av nødlandslaget, som spiller borte mot Østerrike onsdag kveld.

På pressekonferansen: Leif Gunnar Smerud, Pål Bjerketvedt, Lise Klaveness og Gro Tvedt.

 • Tre nye Odd-spillere positive

  Ytterligere tre spillere i eliteserieklubben Odd har avgitt positive virustester.

  Det bekreftet Skiensklubben på sine nettsider mandag.

  «Etter at hele spillergruppa nå er testet, kan vi melde at tre nye spillere har fått påvist covid-19», heter det i en uttalelse.

  Lørdag ble det kjent at en Odd-spiller hadde testet positivt for koronaviruset etter å ha trent med laget fredag. Søndagens kamp mot Sandefjord og onsdagens kamp mot Godset ble dermed utsatt.

  (NTB)

  Odd stadion
  Foto: Roald Marker / NRK
 • Lows fremtid er usikker

  Joachim Löw er i samtaler med Tysklands fotballforbund (DFB) om hvorvidt han skal lede landets fotballherrer videre, ifølge flere tyske medier.

  Siden VM-gullet i 2014 har resultatene vært svært blandet, og Löw har havnet under kraftig press etter 0-6-tapet mot Spania i nasjonsligaen tidligere i måneden.

  Ifølge avisen Bild og nettstedet SportBuzzer pågår det samtaler i DFBs hovedkvarter i Frankfurt mandag ettermiddag.

  (NTB)

  Joachim Low
  Foto: Torstein Bøe / NTB
 • Haalands verdi skyter til værs

  Markedsprisen for Erling Braut Haaland (20) raser av gårde i en vanvittig fart. Nå verdsettes han til 1,68 milliarder kroner

  Det er det anerkjente nettstedet CIES som mandag offentliggjorde en fersk oversikt over hvilke fotballspillere som har økt sin verdi mest den siste måneden.

  Den viser at Haaland har blitt snaut 400 millioner mer verdt bare på de siste vel fire ukene.

  CIES skriver at dersom Haaland fortsetter å prestere som han gjør med mange mål, kan han gå forbi verdens mest verdifulle spiller når viruspandemien har gitt seg. Det er i øyeblikket ifølge CIES brasilianske Neymar.

  Hans markedsverdi er nå 2,34 milliarder kroner.

  Bundesliga - Hertha BSC v Borussia Dortmund
  Foto: Annegret Hilse / Reuters
 • Haaland auka i verdi med 400 mill.

  Marknadsprisen for Erling Braut Haaland rasar av garde, og no blir han verdsett til 1,68 milliardar kroner. Den anerkjende nettstaden CIES offentleggjorde måndag ei fersk oversikt over fotballspelarane som har auka verdien sin mest den siste månaden.

  4CnYNgK0Xqw
  Foto: Action Press/Shutterstock / Shutterstock editorial