Hopp til innhold

– Deila har vært fantastisk

– Jeg er ikke Messias, men jeg skal jobbe hardt hele tiden, og er sikker på vi vil lykkes til slutt, sa Celtic-treneren Ronny Deila før onsdagens tøffe mesterligakamp.

Ronny Deila

Ronny Deila får skryt av Celtics kaptein, Scott Brown.

Foto: Czarek Sokolowski / AP Photo

Scott Brown

Scott Brown sier Celtic-spillerne er svært fornøyde med Ronny Deila.

Foto: RUSSELL CHEYNE / Reuters

På tirsdagens pressekonferanse fortalte Ronny Deila om tøffe dager etter kampen mot Legia Warsawa, en kamp det skotske laget tapte 4-1.

– Husk at jeg bare har vært her i seks uker. Jeg er ikke Messias, men jeg skal jobbe hardt hele tiden med laget og teamet mitt, og jeg vet at vi vil lykkes til slutt, sa Deila, og nevnte to ting som måtte endres fra forrige ukes misære.

– Vi må ikke forandre for mye, men prestasjonen må være mye bedre. Det ene er forsvaret, og det andre er at vi ikke kan gi bort ballen i farlige områder, slik vi gjorde forrige kamp, forklarte han.

 • Se mer av Deilas svar i videovinduet nederst.

Fornøyde spillere

Dårlige resultater til tross, Celtic-kaptein Scott Brown skryter Ronny Deila opp i skyene før det avgjørende returoppgjøret mot Legia Warsawa.

– Det han har gjort på treningsfeltet, det er helt fantastisk hvor bra det har vært.

Det sier Celtics kaptein Scott Brown om klubbens ferske manager Ronny Deila, ifølge Scottish Express. Brown er langtidskadet, og var ikke med da Celtic ble feid av banen av Henning Bergs Legia Warsawa.

På tross av fadesen i Warsawa er Brown full av lovord om sin norske manager, og er imponert over hvordan Deila har tatt fatt på oppgaven som Celtic-manager.

– Han har vært fokusert på fotballen, hvordan vi skal angripe andre lags svakheter, hvordan vi bryte dem ned og hvor vi er sterkere enn dem. Vi var i Østerrike (på treningsleir) i tolv dager og nøt hver eneste trening, sier Brown.

Selvsikre Legia-spillere

Brown kommer ikke til å være med når Deila og Celtic tar fatt på den enorme oppgaven det vil bli å snu 4-1-tapet i Warsawa til avansement i mesterligakvalifiseringen onsdag kveld.

Han har likevel troa på at laget hans kan klare det «umulige», og sier Legia-spillernes oppførsel i forrige kamp kan motivere lagkameratene.

– De ble i overkant selvsikre på slutten og feiret opp i ansiktet på noen av spillerne våre. Det kommer gutta til å huske, og ha troa på at det er vi som kan feire etter denne kampen.

Celtic har greid å snu et vanskelig utgangspunkt i mesterligakvalifiseringen før, så sent som i fjor. De lå under 2-0 etter bortekampen mot kasakhstanske Sjakhter Karaganda, men vant 3-0 hjemme og gikk videre.

– Det klubben trengte

Også Henning Berg får skryt i egne rekker. Legia-veteranen Miroslav Radovic, som har spilt mer enn 300 kamper for klubben, er meget fornøyd med ansettelsen av nordmannen.

– Jeg må gratulere Legias direktører siden jeg synes de gjorde et glimrende valg. De ansatte en ung, lidenskapelig trener som er sulten på suksess. Det var akkurat det klubben trengte, sier Radovic, ifølge UEFA.com.

Berg tok over Legia Warsawa 1. januar i år. og tok seriegull i sin første sesong. Han må nå forsøke å nå sesongens store mål, mesterligaen. Selv med en eventuell seier mot Celtic, må Legia gjennom playoff for at Berg skal klare det målet.

Pressekonferanse med Ronny Deila på norsk.

Se Ronny Deila svare for seg på pressekonferansen før onsdagens kamp mot Legia.

Fotball

 • Ryerson og Dortmund ute av cupen

  Julian Ryerson spilte hele kampen da Borussia Dortmund ble sendt ut av cupen borte mot Stuttgart.

  Hjemmelaget vant 2-0 og er klare for kvartfinale i den tyske cupen.

  Dit skal også Saarbrücken, som spiller på nivå tre. Tidligere i turneringen sjokkerte de med å slå ut Bayern München, og onsdag var det Eintracht Frankfurt – uten en skadet Jens Petter Hauge – som ble beseiret 2-0.

  Julian Ryerson
  Foto: THILO SCHMUELGEN / Reuters
 • Haaland og City senket av Aston Villa

  Aston Villas elleville hjemmeform fortsetter selv etter at Manchester City har vært på besøk. Med 1-0-seieren på Villa Park gikk også vertene forbi City på tabellen.

  Med fire kamper på rad uten seier, er Manchester City seks poeng bak serieleder Arsenal 15 kamper ut i sesongen. Liverpool og Aston Villa er henholdsvis fire og to poeng foran City.

  Erling Braut Haaland jubilerte med sin 50. Premier League-kamp, men han kom aldri nærmere scoring nummer 51 enn dobbeltsjansen han fikk etter ti minutter.

  Aston Villa-keeper Emiliano Martínez jublet som besatt etter at han reddet begge forsøkene til Haaland, og mer jubel skulle det bli for hjemmelaget.

  Kvarteret før slutt banket nemlig Leon Bailey inn kveldens første scoring, og det var nok til at Aston Villa tok sin 14. strake hjemmeseier i Premier League.

  Det er tangering av klubbrekorden for Unai Emerys mannskap.

  Erling Braut Haaland under Premier League-kampen borte mot Aston Villa
  Foto: ANDREW BOYERS / Reuters
 • Liverpool med sliteseier mot tabelljumboen

  Liverpool måtte jobbe for poengene mot Sheffield United, og seieren var truet langt inn i overtiden.

  Da doblet Dominik Szoboszlai ledelsen for Liverpool, og de tre poengene var sikret for de rødkledde.

  Frem til de var det bare Virgil van Dijks volleysscoring før pause som skilte lagene, og Sheffield United – som ligger sist i Premier League – jaktet utligningen.

  Den kom aldri, og Liverpool kan reise hjem med tre poeng. Dermed holder tabelltoeren avstanden opp til serieleder Arsenal på to poeng etter 15 runder.

  Virgil van Dijk etter å ha sendt Liverpool opp i 1-0 mot Sheffield United
  Foto: Jon Super / AP
 • Rosenborg-spiller ute i ti uker

  Rosenborg-spiller Camilla Linberg må belage seg på en god stund på sidelinjen etter at hun skadet seg i cupfinalen for halvannen uke siden.

  Det skriver cupmesterne på sine hjemmesider onsdag.

  – Camilla pådro seg en skade i det bakre korsbåndet og må forvente ti uker på sidelinjen, sier fysioterapeut Line Hangerhagen Stenstad.

  Rosenborg-spiller Camilla Linberg under cupfinalen
  Foto: Annika Byrde / NTB
 • Vålerenga med langt steg mot fornyet kontrakt

  Vålerenga vant 2-0 borte mot Kristiansund i eliteseriekvalifiseringen, og har gitt seg selv en meget god mulighet til å holde seg på det øverste nivået.

  Søndag spilles returoppgjøret på VIFs hjemmebane. Da blir det klart om hovedstadsklubben rykker ned for første gang på 23 år, eller om Kristiansund må spille i 1. divisjon for andre år på rad.

  – Hvis noen tror at det går av selv, så skal de filleristes, sier VIF-trener Geir Bakke til NRK, og legger til at «det betyr alt» å holde seg i Eliteserien.

  Vålerenga tok ledelsen etter en drøy time, da Christian Borchgrevinks presise innlegg endte opp hos Daniel Håkans. På Finlands nasjonaldag, plasserte finnen ballen i det lengste hjørnet.

  Fem minutter før slutt spilte Mohamed Ofkir fri Simen Juklerød i feltet. Den venstre vingbacken var iskald, og doblet ledelsen for Vålerenga til eufori hos de tilreisende bortesupporterne.

  – Oppgaven var voksen før kampen, og den er ekstra voksen nå. 0-2 blir vanskelig å hente inn, men vi skal ikke gi oss, sier KBK-trener Amund Skiri til NRK.

Brentford-spilleren Kristoffer Ajer feiret som besatt etter en takling i det 91. minutt. Minutter senere var kampen snudd – dermed startet latterliggjøringen av feiringen.