Hopp til innhold

Treneren om Haavis kunstmål: – Vi har noen som kan trylle

En småfrustrert Emilie Bosshard Haavi bestemte seg for at hun ville score i cupfinalen mot Avaldsnes. Da hun endelig fikk muligheten, var hun omtrent den eneste som så den.

1 - 1

SE VIDEO: Emilie Bosshard Haavi utnyttet en feilberegning fra Avaldsnes keeper og dundret ballen i mål fra svært skrått hold.

Laster innhold, vennligst vent..

– Jeg tror ikke det er mange andre enn Emilie som hadde gått for den der, sier LSK-trener Monica Knudsen og humrer.

LSK lå under 1-0 til pause og trengte sårt en scoring i NM-finalen mot Avaldsnes.

Det var da Emilie Bosshard Haavi fikk ballen og gikk fremover på kanten. Fra det som nærmet seg død vinkel trodde de fleste at midtbaneturboen skulle legge inn – inkludert Avaldsnes-keeper Viviane Holzel Domingues, som gikk det lille skrittet frem for å være klar for å forhindre innlegget.

Men det var akkurat da Haavi så muligheten hun hadde ventet på hele kampen.

Keeperen: – Jeg ble overrasket

I stedet for å legge inn, overrasket hun alle ved å dundre ballen i mål – og klistre den i motsatt kryss.

Det ble starten på LSKs snuoperasjon som endte med 3-2-seier og deres andre strake cupgull.

– Typisk Emilie å gjøre noe sånt. Vi har noen spillere som kan å trylle litt, sier Knudsen.

Scoringen kan nok også ses på som en keepertabbe siden målvakten gikk litt for lang ut, men Viviane Holzel Domingues sier hun tar av seg hatten for gjennomføringen til Haavi.

– Det var et flott mål. Jeg ble overrasket, sier keeperen til NRK.

– Tenkte at nå er det min tur

Haavi selv forklarer det hele slik:

– Jeg har fått spørsmål om det var meningen å score, og det var det. Jeg ser at keeperen står litt langt fremme. Jeg tenker at jeg skal prøve å sette den i lengste, og det gikk jo bra, det.

Haavi hadde nærmest planlagt at hun skulle score i NM-finalen.

Hun har nemlig sjelden vært så giret før en kamp, siden hun på grunn av en karantene ikke fikk være med da laget spilte i mesterligaen onsdag.

– Jeg var sykt gira, og jeg følte også litt ansvar for å gå foran i krigen siden de andre kanskje var litt slitne siden de har spilt mer enn meg, sier hun.

– Nå har jeg sittet hjemme for meg selv hele uken og tenkt at nå skal det være min tur. Det føles som det har vært en del motgang i det siste, med rødt kort, gult kort og karantene. Det har vært litt kjipt, så i dag var det alt eller ingenting, sier Haavi og smiler bredt.

LSK

Fotball

 • 17-åring frå Stord har signert for Rosenborg

  Cille Nilsen (17) frå Stord har signert for Rosenborg sitt kvinnelag i Toppserien, skriv klubben på sine heimesider. Dei skriv at ho er mellom dei største talenta i Noreg på kvinnesida.

  Nilsen spelar i dag for Avaldsnes, men er på utgåande kontrakt. Ho vil difor vera klar for Trondheim-klubben i sommar. Rosenborg er i dag på andreplass i Toppserien.

 • Flere storoppgjør i cupens 4. runde

  Trekningen av 4. runde i cupen ble foretatt onsdag kveld. NFF serverte tre lokaloppgjør i kampene som spilles onsdag 28. juni:

  Kjelsås – KFUM Oslo

  Bodø/Glimt – Tromsø

  Gjøvik-Lyn – HamKam

  Stjørdals-Blink – Vålerenga

  Raufoss – Viking

  Sogndal – Sarpsborg 08

  Molde – Strømsgodset

  Brattvåg – Brann

  – Vi er fornøyde med ny hjemmekamp og en mulighet til å konkurrere med Hamar og Hamkam som har ligget lengst fremme i distriktet i flere år. Vi kommer til å gi dem kamp. Kristian Onsrud har familie med en stor historie i sportsklubben Gjøvik-Lyn, så vi gleder oss, sier Gjøvik-Lyn-trener Espen Haug til NRK.

 • Nyland ferdig i RB Leipzig

  Fotballkeeper Ørjan Håskjold Nyland fra Volda får ikke forlenget kontrakten sin med Leipzig når den utløper i sommer.

  Det opplyser den tyske klubben i sine kanaler onsdag.

  32-åringen kom til Leipzig i september 2022 etter at klubbens førstekeeper Péter Gulácsi røk korsbåndet. Han har fått minimalt med spilltid.

  Tross utfordringene med spilletid har han fått beholde plassen som førstekeeper på det norske landslaget. (NTB)

  Fotball, trening med herrelandslaget
  Foto: Fredrik Varfjell / NTB
 • Haaland: – Alltid drømt om Champions League-finale

  Erling Braut Haaland er bare noen dager unna å oppfylle en av sine aller største fotballdrømmer.

  Han og Manchester City møter italienske Inter i Champions League-finalen i Tyrkia lørdag. City har allerede sikret seg ligagullet og FA-cupseieren i England denne sesongen.

  – Jeg har alltid drømt om å spille i en Champions League-finale. Det vil være en ære å spille denne kampen, sier Haaland til Manchester Citys hjemmeside.

  – Vi må være på vårt aller beste mot et meget godt Inter-lag. Vi har hatt en utrolig sesong, men må avslutte den på best mulig måte, legger han til. (NTB)

  Champions League - Final - Manchester City Media Day
  Foto: JASON CAIRNDUFF / Reuters
 • Bekreftet: Benzema klar for al-Ittihad

  Karim Benzema takket tirsdag ettermiddag for seg i Real Madrid etter 14 år i den spanske hovedstaden. Nå er det bekreftet at den franske stjernen har signert for den Saudiarabiske klubben al-Ittihad.

  Det bekrefter klubben på sosiale medier.

  – Jeg gleder meg til å oppleve en ny liga i et annet land. Jeg har vært heldig nok til å oppnå fantastiske ting i min karriere og oppnå alt jeg kan i Spania og Europa, sier Benzema.

  – Nå føles det som tiden er inne for en ny utfordring og et nytt prosjekt. Jeg ser fram til å slutte meg til mine nye lagkamerater og sammen med dem hjelpe til å løfte denne flotte klubben og fotballen i Saudi-Arabia til nye høyder.

  Franskmannen vant Ballon d'or i fjor og har vunnet Mesterligaen fem ganger, og La Liga fire ganger. Han endte til slutt med 353 mål for den spanske storklubben.

  Nå følger han altså tidligere lagkompis Cristiano Ronaldos fotspor og fortsetter karrieren i den pengesterke ligaen i Saudi-Arabia. Ifølge spanske Marca vil kontrakten være verdt utrolige 100 millioner euro i året. Det vil gjøre Benzema til en av de best betalte fotballspillerne i verden.

  benzema
  Foto: PIERRE-PHILIPPE MARCOU / AFP