Treneren om Haavis kunstmål: – Vi har noen som kan trylle

En småfrustrert Emilie Bosshard Haavi bestemte seg for at hun ville score i cupfinalen mot Avaldsnes. Da hun endelig fikk muligheten, var hun omtrent den eneste som så den.

1 - 1

SE VIDEO: Emilie Bosshard Haavi utnyttet en feilberegning fra Avaldsnes keeper og dundret ballen i mål fra svært skrått hold.

Laster innhold, vennligst vent..

– Jeg tror ikke det er mange andre enn Emilie som hadde gått for den der, sier LSK-trener Monica Knudsen og humrer.

LSK lå under 1-0 til pause og trengte sårt en scoring i NM-finalen mot Avaldsnes.

Det var da Emilie Bosshard Haavi fikk ballen og gikk fremover på kanten. Fra det som nærmet seg død vinkel trodde de fleste at midtbaneturboen skulle legge inn – inkludert Avaldsnes-keeper Viviane Holzel Domingues, som gikk det lille skrittet frem for å være klar for å forhindre innlegget.

Men det var akkurat da Haavi så muligheten hun hadde ventet på hele kampen.

Keeperen: – Jeg ble overrasket

I stedet for å legge inn, overrasket hun alle ved å dundre ballen i mål – og klistre den i motsatt kryss.

Det ble starten på LSKs snuoperasjon som endte med 3-2-seier og deres andre strake cupgull.

– Typisk Emilie å gjøre noe sånt. Vi har noen spillere som kan å trylle litt, sier Knudsen.

Scoringen kan nok også ses på som en keepertabbe siden målvakten gikk litt for lang ut, men Viviane Holzel Domingues sier hun tar av seg hatten for gjennomføringen til Haavi.

– Det var et flott mål. Jeg ble overrasket, sier keeperen til NRK.

– Tenkte at nå er det min tur

Haavi selv forklarer det hele slik:

– Jeg har fått spørsmål om det var meningen å score, og det var det. Jeg ser at keeperen står litt langt fremme. Jeg tenker at jeg skal prøve å sette den i lengste, og det gikk jo bra, det.

Haavi hadde nærmest planlagt at hun skulle score i NM-finalen.

Hun har nemlig sjelden vært så giret før en kamp, siden hun på grunn av en karantene ikke fikk være med da laget spilte i mesterligaen onsdag.

– Jeg var sykt gira, og jeg følte også litt ansvar for å gå foran i krigen siden de andre kanskje var litt slitne siden de har spilt mer enn meg, sier hun.

– Nå har jeg sittet hjemme for meg selv hele uken og tenkt at nå skal det være min tur. Det føles som det har vært en del motgang i det siste, med rødt kort, gult kort og karantene. Det har vært litt kjipt, så i dag var det alt eller ingenting, sier Haavi og smiler bredt.

LSK

Fotballnyheter