Hopp til innhold

Treneren om Haavis kunstmål: – Vi har noen som kan trylle

En småfrustrert Emilie Bosshard Haavi bestemte seg for at hun ville score i cupfinalen mot Avaldsnes. Da hun endelig fikk muligheten, var hun omtrent den eneste som så den.

1 - 1

SE VIDEO: Emilie Bosshard Haavi utnyttet en feilberegning fra Avaldsnes keeper og dundret ballen i mål fra svært skrått hold.

Laster innhold, vennligst vent..

– Jeg tror ikke det er mange andre enn Emilie som hadde gått for den der, sier LSK-trener Monica Knudsen og humrer.

LSK lå under 1-0 til pause og trengte sårt en scoring i NM-finalen mot Avaldsnes.

Det var da Emilie Bosshard Haavi fikk ballen og gikk fremover på kanten. Fra det som nærmet seg død vinkel trodde de fleste at midtbaneturboen skulle legge inn – inkludert Avaldsnes-keeper Viviane Holzel Domingues, som gikk det lille skrittet frem for å være klar for å forhindre innlegget.

Men det var akkurat da Haavi så muligheten hun hadde ventet på hele kampen.

Keeperen: – Jeg ble overrasket

I stedet for å legge inn, overrasket hun alle ved å dundre ballen i mål – og klistre den i motsatt kryss.

Det ble starten på LSKs snuoperasjon som endte med 3-2-seier og deres andre strake cupgull.

– Typisk Emilie å gjøre noe sånt. Vi har noen spillere som kan å trylle litt, sier Knudsen.

Scoringen kan nok også ses på som en keepertabbe siden målvakten gikk litt for lang ut, men Viviane Holzel Domingues sier hun tar av seg hatten for gjennomføringen til Haavi.

– Det var et flott mål. Jeg ble overrasket, sier keeperen til NRK.

– Tenkte at nå er det min tur

Haavi selv forklarer det hele slik:

– Jeg har fått spørsmål om det var meningen å score, og det var det. Jeg ser at keeperen står litt langt fremme. Jeg tenker at jeg skal prøve å sette den i lengste, og det gikk jo bra, det.

Haavi hadde nærmest planlagt at hun skulle score i NM-finalen.

Hun har nemlig sjelden vært så giret før en kamp, siden hun på grunn av en karantene ikke fikk være med da laget spilte i mesterligaen onsdag.

– Jeg var sykt gira, og jeg følte også litt ansvar for å gå foran i krigen siden de andre kanskje var litt slitne siden de har spilt mer enn meg, sier hun.

– Nå har jeg sittet hjemme for meg selv hele uken og tenkt at nå skal det være min tur. Det føles som det har vært en del motgang i det siste, med rødt kort, gult kort og karantene. Det har vært litt kjipt, så i dag var det alt eller ingenting, sier Haavi og smiler bredt.

LSK

Fotball

 • Ryerson med utrolig soloscoring i sterk Dortmund-seier

  Julian Ryerson spilte hele kampen da Borussia Dortmund vant 3-1 borte mot Hoffenheim fredag.

  Med det er også Dortmund oppe på en foreløpig tabelltopp før resten av den sjette runden fullføres i tysk Bundesliga. Dortmund står med 14 poeng (fire seirer og to uavgjorte) på seks kamper.

  Det var Niclas Füllkrug som sendte Dortmund i ledelsen i kampens 18. minutt, etter at han og Julian Brandt utnyttet en feil i Hoffenheim-forsvaret.

  Andrej Kramaric utlignet på straffe like etter, men på overtid i første omgang sendte Marco Reus Dortmund tilbake i ledelsen da han var først på en løs ball inne i feltet.

  Dortmunds Ramy Bensebaini fikk rødt kort 20 minutter før slutt, men istedenfor Hoffenheim-scoring, var det Julian Ryerson som punkterte kampen fire minutter på overtid.

  Lyngdølen vant ballen like utenfor egen 16-meter og klarte å gå hele veien, før han fra 10 meter trillet ballen mellom beina til Jonas Baumann i Hoffenheim-målet.

  – Det er et av de verste målene som er scoret av en nordmann noen gang, utbrøt Viaplay-kommentator Eivind Bisgaard Sundet.

  – Han kommer til å huske det målet der resten av livet, sa Sundet videre.

  Fredagens kamp var Ryersons 100. i tysk Bundesliga. Det er nordmannens andre scoring for Dortmund etter overgangen i vinter.

  Tysk Bundesliga sendes på Viaplay.

 • Nusa fortsatt skadeplaget – mister ny Brugge-kamp

  Antonio Nusa (18) har ikke hentet seg inn etter ryggskaden. Han går glipp av Brugges kamp mot serieleder Gent i den belgiske toppdivisjonen torsdag.

  Tenåringen leverte tidligere i september svært godt på sin første samling med A-landslaget. Han storspilte og sjarmerte Ullevaal-publikummet med mål mot Jordan og to assister mot Georgia.

  Torsdag mister han sin tredje strake kamp for Brugge med en ryggskade når serieleder Gent står på motsatt side, bekrefter klubben på sine nettsider.

  Tidligere i uken uttalte trener Ronny Deila at han venter Nusa tilbake om ikke så lenge.

  – Det er ingen alvorlig skade. Vi tar det dag for dag. Jeg forventer at han snart er tilbake, sa Deila på en pressekonferanse tirsdag.

  Oppgjøret mot Gent er viktig for Brugge, som med seier bare er poenget bak og i tillegg har én kamp mindre spilt.

  Hugo Vetlesen er med i Brugges tropp. (NTB)

  Antonio Nusa
  Foto: BRUNO FAHY / AFP
 • Holmgren Pedersen bidro til å snu kampen mot Inter Milan

  Inter fikk sitt første tap med 1-2 hjemme mot Sassuolo i den italienske toppserien Serie A.

  Hammerfestingen Marcus Holmgren Pedersen kom inn for gjestene ved pause og var med på å vende 0-1 til seier, mens Kristian Thorstvedt og Emil Konradsen Ceide var ubenyttede reserver.

  Sassuolo ligger på 8. plass etter seks serierunder.

  Marcus Holmgren Pedersen
  Foto: Antonio Calanni / AP/NTB
 • Glimt-profil mister cupsemifinalen mot Vålerenga

  Bodø/Glimt må klare seg uten Brice Wembangomo når det skal kjempes om cupfinalebillett mot Vålerenga i Oslo torsdag.

  Det er Avisa Nordland som onsdag melder at Wembangomo ikke var med da Glimt-troppen satte seg på flyet til hovedstaden.

  Høyrebacken pådro seg en skade i seriekampen mot Vålerenga søndag og ble ikke friskmeldt i tide til cupoppgjøret mot samme motstander.

  Tidligere denne uken ble det også kjent at Runar Espejord er uaktuell i lengre tid som følge av en skade. (NTB)

  Brice Wembangomo
  Foto: Alessandro Crinari / AP
 • Skandalekamp fullført med ny Ajax-baklengs – kaoset i storklubben fortsetter

  Fotballstorheten Ajax røk 0-4 for Feyenoord i den avbrutte kampen i den nederlandske æresdivisjonen onsdag. Samtidig røk en ny leder ut dørene i Amsterdam.

  Det råder kaos i Ajax-leiren. Nylig fikk teknisk direktør Sven Mislintat sparken, og onsdag ble det opplyst at også styreleder Pier Eringa forlater sin post.

  Samtidig ble søndagens storkamp mot Feyenoord, som måtte avbrytes som følge av tribunebråk, fullført. Kampen ble gjenopptatt på stillingen 3-0 til Feyenoord.

  I løpet av de 36 minuttene som gjensto å spille røk Ajax på ytterligere et baklengsmål, slik at stillingen til slutt ble 0-4. Storklubben fra Amsterdam er i krise.

  – Spesielt når det ikke går bra, er det viktig å være der som rådgiver. Men jeg er ikke døv for kritikken og ikke blind for situasjonen Ajax er i nå, sier avtroppende styreleder Pier Eringa i en uttalelse.

  Ajax har startet sesongen med kun én seier, to uavgjorte kamper og to tap. (NTB)

  Ajax
  Foto: OLAF KRAAK / AFP