Mykjåland om at suksesstreneren kan slutte: – Skikkelig bekymret

LSK tok «the double», men tross suksessen råder en økende uro i klubben. Millioner skal kuttes og trener Monica Knudsen kan være på vei ut.

monica og isabell

SUVERENE I NORGE: LSK-trener Monica Knudsen (t.h)kunne søndag feire sitt andre strake cupgull. Her sammen med toppscorer i Toppserien, Isabell Lehn Herlovsen.

Foto: Varfjell, Fredrik / NTB scanpix

– Det har vært kjempemye usikkerhet og det er ikke gunstig, medgir Lene Mykjåland.

Hun viste nok en gang hvordan hun kan snu et kampbilde da hun kom inn etter pause i søndagens cupfinale mot Avaldsnes. Småskadde Mykjåland var med på å løfte laget, som snudde 0-1 til 3-2 i andreomgang – og dermed tok nytt cupgull.

Etter finaleseieren roser hun lagvenninnene for hvordan de har holdt fokus i en vanskelig tid for klubben. Oppladningen til cupfinalen var ikke den beste.

Vil ikke svare

lene mykjåland i kamp

BEKYMRET: Lene Mykjåland håper Monica Knudsen fortsetter.

Foto: Nesvold, Jon Olav / NTB scanpix

Denne uken kom beskjeden om at investor Per Berg vil kutte fire millioner i budsjettet, som kan gå utover klubbensatsingen – med mindre man greier å hente penger andre steder.

Flere spillere har fått beskjed om at deres tid i klubben er over.

Samtidig har ikke trener Monica Knudsen skrevet under kontraktsforslaget som klubben etter en stunds nøling ga henne.

– Nei, jeg kan ikke si nå at jeg blir med videre. Det skal bli avklart snart, for spillerne trenger å få vite hva som skjer. Jeg er imidlertid sikker på at det kommer til å gå bra med LSK uansett om jeg blir med videre eller ei, sier Knudsen.

Mykjåland synes det er fryktelig å høre at Knudsen kan gi seg.

– Jeg er skikkelig bekymret. Jeg har ikke turt å tenke tanken en gang, men i det siste har jeg fått en skikkelig uggen følelse. Monica er den beste treneren jeg noensinne har hatt, sier landslagsspilleren.

Knudsen vil ikke si noe om hvorfor hun drøyer med å gi et svar.

– Man blir sur

Det er ingen hemmelighet at mange stusset da det kom frem at klubben lenge var usikre på om de ville tilby henne ny kontrakt - tross tre strake seriemesterskap.

– Resultatmessig er det levert veldig bra og vi er fornøyd med det som er gjort. Men vi mener det er mulig å få ut enda mer av dette laget, sa Per Berg til Romerikes Blad.

Det overrasker Mykjåland.

– Man blir sur. Hvis man skal lete etter en suksesstrener, så er det vel henne. Hun har tatt alle titler man har krevd. Alle som får henne som trener er veldig heldige. Jeg håper klubben ser det, sier Mykjåland.

28-åringen har kontrakt med LSK ett år til og er derfor en av spillerne som får bli.

– Jeg håper det ikke blir altfor mange endringer fremover. Jeg har fortsatt stor tro på at dette laget kan få til veldig mye bra.

Fotballnyheter

På innsiden

Kippe klikket i garderoben: – Jeg vurderte å fly på kameraet

Frode Kippe (40) stengte seg like greit inne på do etter tapet for Vålerenga. Alternativet var hakket mer brutalt.

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Sarpsborg 08 vant hele 3-0 over Vålerenga borte i semifinalen i cupen onsdag kveld. De møter vinneren av kampen Molde-Lillestrøm som spiller torsdag.
Se alle målene her.
Se alle målene her.