Hopp til innhold

Mykjåland om at suksesstreneren kan slutte: – Skikkelig bekymret

LSK tok «the double», men tross suksessen råder en økende uro i klubben. Millioner skal kuttes og trener Monica Knudsen kan være på vei ut.

monica og isabell

SUVERENE I NORGE: LSK-trener Monica Knudsen (t.h)kunne søndag feire sitt andre strake cupgull. Her sammen med toppscorer i Toppserien, Isabell Lehn Herlovsen.

Foto: Varfjell, Fredrik / NTB scanpix

– Det har vært kjempemye usikkerhet og det er ikke gunstig, medgir Lene Mykjåland.

Hun viste nok en gang hvordan hun kan snu et kampbilde da hun kom inn etter pause i søndagens cupfinale mot Avaldsnes. Småskadde Mykjåland var med på å løfte laget, som snudde 0-1 til 3-2 i andreomgang – og dermed tok nytt cupgull.

Etter finaleseieren roser hun lagvenninnene for hvordan de har holdt fokus i en vanskelig tid for klubben. Oppladningen til cupfinalen var ikke den beste.

Vil ikke svare

lene mykjåland i kamp

BEKYMRET: Lene Mykjåland håper Monica Knudsen fortsetter.

Foto: Nesvold, Jon Olav / NTB scanpix

Denne uken kom beskjeden om at investor Per Berg vil kutte fire millioner i budsjettet, som kan gå utover klubbensatsingen – med mindre man greier å hente penger andre steder.

Flere spillere har fått beskjed om at deres tid i klubben er over.

Samtidig har ikke trener Monica Knudsen skrevet under kontraktsforslaget som klubben etter en stunds nøling ga henne.

– Nei, jeg kan ikke si nå at jeg blir med videre. Det skal bli avklart snart, for spillerne trenger å få vite hva som skjer. Jeg er imidlertid sikker på at det kommer til å gå bra med LSK uansett om jeg blir med videre eller ei, sier Knudsen.

Mykjåland synes det er fryktelig å høre at Knudsen kan gi seg.

– Jeg er skikkelig bekymret. Jeg har ikke turt å tenke tanken en gang, men i det siste har jeg fått en skikkelig uggen følelse. Monica er den beste treneren jeg noensinne har hatt, sier landslagsspilleren.

Knudsen vil ikke si noe om hvorfor hun drøyer med å gi et svar.

– Man blir sur

Det er ingen hemmelighet at mange stusset da det kom frem at klubben lenge var usikre på om de ville tilby henne ny kontrakt - tross tre strake seriemesterskap.

– Resultatmessig er det levert veldig bra og vi er fornøyd med det som er gjort. Men vi mener det er mulig å få ut enda mer av dette laget, sa Per Berg til Romerikes Blad.

Det overrasker Mykjåland.

– Man blir sur. Hvis man skal lete etter en suksesstrener, så er det vel henne. Hun har tatt alle titler man har krevd. Alle som får henne som trener er veldig heldige. Jeg håper klubben ser det, sier Mykjåland.

28-åringen har kontrakt med LSK ett år til og er derfor en av spillerne som får bli.

– Jeg håper det ikke blir altfor mange endringer fremover. Jeg har fortsatt stor tro på at dette laget kan få til veldig mye bra.

Fotball

 • Landslagsstopperen Andreas Hanche-Olsen ute med ankelskade i opptil seks måneder

  Andreas Hanche-Olsen trenger en operasjon i ankelen og blir ute i lang tid. Det gjør ham nok en gang uaktuell for landslaget.

  Nyheten ble sluppet av Mainz etter helgens 1-2-tap for Augsburg i tysk Bundesliga. I meldingen står det at Hanche-Olsen først er ventet tilbake om fire til seks måneder.

  – Avgjørelsen ble tatt i samråd med det medisinske teamet og flere spesialister, skriver Mainz.

  Hanche-Olsen var ikke i troppen til Mainz' to siste ligakamper. Ankeltrøbbel gjorde at han mistet seriestarten og har siden kun spilt 65 minutter. Hans seneste opptreden kom da han ble tatt av i pausen mot Werder Bremen 2. september.

  Midtstopperen står med 14 landskamper for Norge, og den siste kom i september i fjor. Sykdom og skader er årsaken til at han ikke står med noen kamper for Ståle Solbakkens lag i 2023.

  – Det er jo maks utur, men vi var litt forberedt på det. Da han fikk det overtråkket, så ble det jo ikke bra. Da fryktet vi at det endte med operasjon, sier Solbakken til Nettavisen. (NTB)

  Landslagstrening på Ullevaal
  Foto: Beate Oma Dahle / NTB
 • Pochettino om Chelseas krisestart: – Vi må vokse opp

  Mauricio Pochettinos inntog og en bråte nye spillere har ikke løst Chelseas problemer i Premier League. London-klubben står med kun fem ligaseirer i 2023.

  Søndag kom nok en nedtur hjemme på Stamford Bridge. Chelsea sløste med sjansene og ble redusert til ti mann underveis i 0-1-tapet for Aston Villa.

  Laget ligger på 14.-plass med kun fem poeng etter seks runder. Ansettelsen av Pochettino og nok en sommer med stort pengeforbruk har ikke slått til.

  – Fotballspillere vil vinne, men feil vil komme når man har unge spillere uten erfaring. Det er klart vi er misfornøyde. Vi må løse dette så snart som mulig, og vi må vokse opp som lag, sa Pochettino etter kampen.

  Chelsea fikk amerikanske eiere i fjor vår. De tok over klubben etter nærmere to tiår med Roman Abramovitsj, og de siste 15 månedene er det blitt brukt enorme pengesummer på nye spillere. Likevel strever Chelsea tungt.

  I kalenderåret 2023 står de blåkledde med kun fem seirer av 29 mulige i Premier League.

  – De ser fram til å kunne bygge noe bra med dette prosjektet, men de er skuffet. Samtidig må de stole på planen. Vi må gjøre jobben og stole på hverandre. Vi har laget vi har, og det kan vi ikke forandre på nå, sier Pochettino om eierens reaksjoner på Chelseas vedvarende krise. (NTB)

  poch
  Foto: IAN KINGTON / AFP
 • Rapinoe i tårer – takket av med seier

  Megan Rapinoe (38) rundet av sin imponerende USA-karriere med 2-0-seier over Sør-Afrika i sin 203. landskamp.

  Det ble en følelsesladd kveld for Rapinoe og hennes støttespillere. 38-åringen spilte 54 minutter som kaptein og ble hyllet av publikum etter kampen.

  – Det gjør meg skikkelig stolt å tenke på at vi har hatt så mye suksess på fotballbanen, men også at vi har bidratt til å gjøre verden til et litt bedre sted, sa Rapinoe.

  Hun har ved siden av innsatsen på banen markert seg gjennom sitt arbeid for LHBT+-rettigheter og likelønn.

  (NTB)

  Soccer: International Friendly Women's Soccer-South Africa at USA
  Foto: Jon Durr / Reuters
 • Ohi-scoring holdt ikke for Brøndby – 17-åring vendte til FCK-seier

  Svenske Roony Bardghji (17) ble den store helten for FC København i 3-2-seieren over Brøndby i toppkampen i dansk fotball.

  Ohi Omoijuanfo scoret for Brøndby i derbyet. Nordmannens mål kom etter 69 minutter, og han sendte da vertene opp i 2-1. Han lå an til å bli matchvinner da han ble byttet ut i det 80. minutt, men med seks minutter igjen utlignet Bardghji før han fem minutter senere avgjorde.

  Den svenske 17-åringen ble byttet inn bare fire minutter før den første scoringen. Josip Radosevic scoret også for Brøndby, mens Diogo Gonçalves sto for det første FCK-målet.

  FCK leder serien med fire poeng ned til Brøndby på tredjeplass. Det var dermed en toppkamp i København-forstaden søndag. Silkeborg slo Viborg 2-0 og er på annenplass, tre poeng bak FCK.

  Birger Meling og Mohamed Elyounoussi spilte begge hele kampen for FCK, mens Omoijuanfo og Henrik Heggheim ble byttet ut for Brøndby. Håkon Evjen ble dyttet inn på overtid i jakten på utligning. Sebastian Sebulonsen forble ubenyttet reserve for Brøndby. (NTB)

  Superliga: Brøndby IF - FC København
  Foto: Liselotte Sabroe / NTB
 • Rashford i bilulykke etter Burnley-seieren

  Manchester Uniteds Marcus Rashford var involvert i en bilkrasj etter seieren mot Burnley lørdag kveld.

  Ifølge Daily Star skal Rashford først ha tatt buss med laget til klubbens treningsfelt, før han krasjet å vei ut av treningsanlegget.

  På Instagram bekrefter Rashford at han kom uskadd fra ulykken og takker for fanens støtte.

  – Jeg har det bra, folkens. Takk for alle meldingene, skriver United-stjernen.

  Britain Soccer Man United Rashford
  Foto: Jon Super / AP