Hopp til innhold

Messi slo opp skaden i super-innhoppet

Lionel Messis snuoperasjon mot PSG skal ha kostet magikeren nye uker på sidelinjen.

Barcelona

Her får Lionel Messi (t.h.) de siste instruksjonene fra trener Francesc «Tito» Vilanova (t.v.) før han løper ut på gressmatta og sikrer semifinalebilletten for Barcelona.

Foto: Manu Fernandez / Ap

Til tross for å ha slitt med en strekkskade den siste uken, ble argentineren kastet innpå etter 60 minutter da Barcelona var på vei ut av Europa-eventyret.

– Vi hadde en pakt med ham om at vi skulle sette ham inn hvis det ikke gikk så bra. Han er så viktig, og tilstedeværelsen hans på banen påvirket motstanderen, sier Barcelonas assistenttrener Jordi Roura til AFP.

Pedro

Pedro Rodriguez satte inn det avgjørende målet for katalanerne.

Foto: ALBERT GEA / Reuters

Men pakten ble kostbar: Messi haltet i sluttminuttene av kampen, og det var tydelig at argentineren hadde vondt.

Ifølge AFP spiller ikke Messi søndagens seriekamp mot Zaragoza, og argentineren skal være ute av spill i noen uker.

Han spiller trolig ikke kamp før semifinalen i mesterligaen senere i april.

Hylles av lagkameratene

Messi bidro ikke bare med sine egne finesser mot slutten av PSG-oppgjøret. Med argentinerens tilstedeværelse ble hele Barcelona-laget løftet til et annet nivå.

– Han er en svært viktig spiller for laget. De siste dagene siden han ble skadet har han jobbet svært hardt, og alle så hva han bidro med da han kom inn. Han er nummer én, sa målscorer Pedro etter kampen.

– Vi er veldig stolte og heldige som har ham på laget. Det han kan forandre alt selv om han er skadet, sier Barcelona-stopper Gerard Pique til Sky Sports.

Seks strake semifinaler

For sjette år på rad er Barcelona klar for semifinale i mesterligaen. Laget vant mesterligaen i både 2009 og 2011.

– Laget har igjen vist stort mot. Det er en stor prestasjon å nå seks strake semifinaler. Det er fortsatt noen ting vi kan forbedre, men først må vi nyte at vi har nådd semifinalen, sa Roura.

PSG-trener Carlo Ancelotti roste også sine spillere selv om mesterligadrømmen ble knust.

– Vi gjorde alt vi kunne for å vinne. Vi spilte en flott kamp og var nære. Det var en strålende kveld, men det hadde vært fantastisk å gå til semifinale. Vi gjorde det bra og ga aldri opp, sa italieneren.

Fotball