Messi slo opp skaden i super-innhoppet

Lionel Messis snuoperasjon mot PSG skal ha kostet magikeren nye uker på sidelinjen.

Barcelona

Her får Lionel Messi (t.h.) de siste instruksjonene fra trener Francesc «Tito» Vilanova (t.v.) før han løper ut på gressmatta og sikrer semifinalebilletten for Barcelona.

Foto: Manu Fernandez / Ap

Til tross for å ha slitt med en strekkskade den siste uken, ble argentineren kastet innpå etter 60 minutter da Barcelona var på vei ut av Europa-eventyret.

– Vi hadde en pakt med ham om at vi skulle sette ham inn hvis det ikke gikk så bra. Han er så viktig, og tilstedeværelsen hans på banen påvirket motstanderen, sier Barcelonas assistenttrener Jordi Roura til AFP.

Pedro

Pedro Rodriguez satte inn det avgjørende målet for katalanerne.

Foto: ALBERT GEA / Reuters

Men pakten ble kostbar: Messi haltet i sluttminuttene av kampen, og det var tydelig at argentineren hadde vondt.

Ifølge AFP spiller ikke Messi søndagens seriekamp mot Zaragoza, og argentineren skal være ute av spill i noen uker.

Han spiller trolig ikke kamp før semifinalen i mesterligaen senere i april.

Hylles av lagkameratene

Messi bidro ikke bare med sine egne finesser mot slutten av PSG-oppgjøret. Med argentinerens tilstedeværelse ble hele Barcelona-laget løftet til et annet nivå.

– Han er en svært viktig spiller for laget. De siste dagene siden han ble skadet har han jobbet svært hardt, og alle så hva han bidro med da han kom inn. Han er nummer én, sa målscorer Pedro etter kampen.

– Vi er veldig stolte og heldige som har ham på laget. Det han kan forandre alt selv om han er skadet, sier Barcelona-stopper Gerard Pique til Sky Sports.

Seks strake semifinaler

For sjette år på rad er Barcelona klar for semifinale i mesterligaen. Laget vant mesterligaen i både 2009 og 2011.

– Laget har igjen vist stort mot. Det er en stor prestasjon å nå seks strake semifinaler. Det er fortsatt noen ting vi kan forbedre, men først må vi nyte at vi har nådd semifinalen, sa Roura.

PSG-trener Carlo Ancelotti roste også sine spillere selv om mesterligadrømmen ble knust.

– Vi gjorde alt vi kunne for å vinne. Vi spilte en flott kamp og var nære. Det var en strålende kveld, men det hadde vært fantastisk å gå til semifinale. Vi gjorde det bra og ga aldri opp, sa italieneren.

Fotball

Oppsummert

 • Cirka 20.05: Pressekonferanse med Ståle Solbakken og en utvalgt spiller etter kampen mot Tyrkia.
 • Brøndby-fansen krev boikott

  Fansen til den danske fotballklubben Brøndby krev boikott av VM-sluttspelet i Qatar, det skriv klubben på sine heimesider. Klubben oppfordrar det danske fotballforbundet (DBU) til å samle fleire nasjonale forbund for å boikotte meisterskapet til neste år.

  Brøndby-fans
  Foto: Thibault Savary / AFP
 • Selnæs utlånt til konkurrent

  Ole Selnæs (26) blir lånte ut frå Shenzhen til Hebei i den kinesiske superligaen ut sesongen 2021.

  Titan Sports Plus skriv at Shenzhen har fylt utanlandskvoten etter å ha signert tre nye spelarar, og at Shenzhen-trenar Jordi Cruyff dermed ikkje lenger har bruk for nordmannen.

  Selnæs har vore tilknytt Shenzhen sidan 2019.

  Pressetreff med fotballandslaget
  Foto: Fredrik Hagen / NTB
 • Godsets nye trener: – Klovneklubb

  Strømsgodsets nye trenerduo Håkon Wibe-Lund og Bjørn Petter Ingebretsen møtte i dag pressen utenfor Marienlyst. «BP» Ingebretsen var ærlig på at den siste uka har vært utfordrende for alle med hjertet i Drammen.

  – Det har ikke vært noen god situasjon. Jeg har ikke vært direkte involvert, men for meg, sett utenfra så er Strømsgodset nå en klovneklubb. Så det er det vi må ta tak i nå. Samle spillerne som vi sier. Vi starter med dette i dag. Hva hver enkelt spiller kan bidra med. Nå må vi stå sammen, alle sammen, sier han til NRK.

  Wibe-Lund var assistenttrener under Henrik Pedersen, mens Ingebrigtsen er tidligere hovedtrener i klubben.

  Wibe-Lund sier at han tok jobben på én betingelse: At «BP» også sa ja. Nå ser han framover.

  – Første pri er å bygge det opp igjen. For meg hadde det vært veldig vanskelig å tro på dette uten å ha med de folka som jeg vet har kapasiteten og det riktige verktøyet til å begynne den prosessen som Godset skal gjennom nå. Om det blir et lengre perspektiv vil tiden vise, sier han.

  Eliteserien fotball, menn (1. Runde): Strømsgodset - Haugesund (3-2)
  Foto: Fredrik Hagen / NTB
 • Rekker ikke PSG

  Bayern Münchens stjernespiss Robert Lewandowski gjennomførte mandag sin første trening med løp etter kneskaden som har satt ham ut av spill en stund.

  Lewandowski pådro seg kneskaden under landslagsoppholdet for Polen mot Ungarn 25. mars.

  Bayern München opplyser ikke om når toppscoreren i Bundesliga kan spille igjen, men at han ikke er aktuell til tirsdagens returmøte i mesterligaen borte mot Paris Saint-Germain. Det franske laget vant det første møtet i München 3–2.

  Lewandowski har vært ute i de tre siste kampene. Lørdag møter Bayern München tredjeplasserte Wolfsburg i Bundesliga. (NTB)

  Robert Lewandowski
  Foto: Christof Stache / AFP