NRK Meny
Normal

- Må være glade for ett poeng

Tross store sjanser til begge lag, klarte verken Tottenham eller Chelsea å finne nettmaskene mer enn en gang etter regelbokas bestemmelser.

Emmanuel Adebayor

Emmanuel Adebayor scoret kampens første mål da Tottenham tok i mot Chelsea på White Hart Lane.

Foto: GLYN KIRK / Afp

Kampfakta: Tottenham - Chelsea 1-1

Daniel Sturridge

Daniel Sturridge sørget for at det stod 1-1 til pause, et resultat som utrolig nok holdt til siste slutt.

Foto: DYLAN MARTINEZ / Reuters

Vi må være glad for ett poeng i dag, selv om det gjør at vi ikke fikk skaffet noen luke ned til lagene bak oss på tabellen, sier Emmanuel Adebayor i et intervju vist på TV2 etter kampen.

Det ble en fartsfylt, underholdende og sjanserik kamp mellom tabelltreer Tottenham og tabellfirer Chelsea i London torsdag kveld.

Hvert av lagene fikk mål annullert etter offside, og gikk av banen med en godkjent scoring hver.

Adebayor sørget for hjemmejubel med sin scoring, mens det var Daniel Sturridge som scoret for gjestene og sørget for 1-1.

Terry avverget

Tross enorme sjanser til begge lag de siste minuttene, klarte ingen av lagene å finne nettmaskene for andre gang. John Terry, som har hatt en vanskelig uke og må møte i retten for angivelige rasismeuttalelser, avverget baklengsmål for Chelsea på overtid.

– Terry har alltid klart å være profesjonell på banen også i vanskelige perioder. Det er slik han er, sa Chelsea-manager André Villas-Boas om sin redningsmann etter kampen.

Dermed beholdt Tottenham sin tredjeplass på tabellen, med Chelsea to poeng bak på fjerdeplass.

Premier League: Tabellen

Uavgjort til pause

Tottenham startet kampen på White Hart Lane offensivt og godt. Chelsea hadde omtrent ikke vært borti ballen da hjemmelaget tok ledelsen.

Etter gjenvinning på egen banehalvdel, stormet Gareth Bale frem på venstrekanten. Inne foran mål fant han Emmanuel Adebayor som kunne sende vertene i ledelsen.

Gjestene fikk kjenne litt mer på lærkula etter hvert, og halvveis ut i første omgang kom utligningen.

Etter innlegg fra Ashley Cole, hadde Daniel Sturridge få problemer med å sende ballen i nettmaskene til 1-1 fra femmeteren.

Tottenham har spilt bra og har en rekke med gode resultater bak seg. Det er alltid tøft å møte dem. De starter godt, men vi kjempet oss tilbake og scoret et fint mål, sier Cole i et intervju vist på TV2 etter kampen.

Enorme sjanser

Over i andre omgang var det gjestene som startet best. Chelsea kom med flere skuddforsøk uten å lykkes. Heller ikke da Ramires fikk prøve seg fra nært hold lot Friedel seg overliste.

Vel timen ut i kampen sendte Adebayor ballen i mål, men linjedommeren hadde allerede vinket offside på Gallas.

Adebayor brukte dessuten skuldra til å dytte ballen i nettmaskene.

Også Chelsea fikk et mål annullert, da Mata satte ballen i mål etter et gjennomspill - men også han var i offside.

Vertene hadde to eventyrlige sjanser mot slutten av kampen, men marginene var ikke på Tottenhams side.

Heller ikke Ramires klarte å presse ballen i mål på en stor mulighet rett før slutt, og på overtid reddet altså Terry uavgjort for gjestene.

Fotballnyheter