NRK Meny
Normal

Tottenham snudde kampen etter pause

Arsenal-spillerne drømte om tabelltopp, men maktet ikke å hamle opp med byrival Tottenham. Et sjanserikt derby endte med Tottenham-seier 3-2 lørdag.

Arsenals Cesc Fabregas og Tottenhams Jermaine Jenas

Arsenals Cesc Fabregas og Tottenhams Jermaine Jenas.

Foto: EDDIE KEOGH / Reuters

Arsenal har holdt følge med Chelsea, ytterligere en London-klubb, men snublet da Tottenham gjestet rødtrøyenes storstue lørdag.

Arsenal ledet 2-0 til pause, men Spurs vendte til 3-2-seier i annen omgang.

Kampfakta: Arsenal - Tottenham

Traff ikke mål

Manager Arsene Wenger så mer og mer frustrert ut på benken etter hvert som snuoperasjonen ble et faktum. For å gjøre vondt verre: Arsenal hadde en mengde sjanser etter hvilen, men bare gjestene fant veien til nettmaskene.

Den utviklingen var det ikke mange som så for seg da Samir Nasri (9 minutter) og Marouane Chamakh (27) ga Arsenal en komfortabel ledelse. Kaptein Cesc Fabregas var arkitekt bak begge målene.

Resultater og tabell i Premier League

Fikk opp farten

Men Tottenham satte opp farten etter hvilen, og Gareth Bale, Englands store stjerne for tiden, reduserte fem minutter ut i annen omgang. Førstetouchen var vakker, og målet ga Spurs-spillerne blod på tann.

Kvarteret senere fikk gjestene straffe. Fabregas, Arsenal-kapteinen som var så god i første omgang, valgte å stoppe et frispark med hånden da han sto i mur inne i straffefeltet. Rafael van der Vaart satte sikkert straffen i mål.

Mål like før slutt

Arsenal bidro med både et annullert mål og flere store sjanser på 2-2, men fem minutter før full tid var det i stedet stopper Younes Kaboul som kunne heade inn seiersmålet for Tottenham.

Selv ikke fem tilleggsminutter var nok for Arsenal.

Fotballnyheter

Videoklipp

Se alle målene her.
Se alle målene her.
Se alle målene fra kampen mellom Manchester United og Basel.