NRK Meny
Normal

Forsvarte seg til seier

Milan spilte til tider skjorta av Tottenham i London, men det hjalp ikke. Kampen endte målløst, det betyr mesterliga-exit for de italienske serielederne.

Tottenham-jubel

Tottenham-spillerne jubler, mens nedslåtte og utslåtte Milan-spillere fortviler

Foto: ALESSANDRO BIANCHI / Reuters

Milan sendte angrepsbølge etter angrepsbølge mot Tottenhams mål, men verken Zlatan Ibrahimovic eller noen annen fikk tellende resultater.

Tottenham - Milan

Så nær er Milan å score det nødvendige målet, men William Gallas står på streken og redder

Foto: Matt Dunham / Ap

Dermed kunne hjemmepublikum eksplodere da dommeren blåste det hele av. Milan, som har vunne den gjeveste europeiske klubbturneringene sju ganger, ble slått ut.

Svart kveld for Italia

For Italia ble det dermed en ny svart kveld i europeisk sammenheng, som det har vært så mange av denne sesongen. I går ble Roma slått ut. Bare Milans byrival Inter har fortsatt en sjanse til å være med videre, men også de har et vanskelig utgangspunkt.

England er derimot med. Tottenham kan få følge av Chelsea og Manchester United i neste uke. Men Arsenal er utslått - det gjør nok ikke Tottenhams supportere i dårligere humør.

- Det skal veldig mye til for å gjøre meg så glad som jeg er nå. Det er en stor prestasjon av denne klubben å være blant de åtte siste i mesterligaen, sa Redknapp etter sluttsignalet.

Mye tyder på at Italia blir helt uten lag i kvartfinaletrekningen i mesterligaen. De er allerede ute av europaligaen før åttedelsfinalene.

Kom for å angripe

Milan kom til London med 0-1 fra hjemmemøtet mot Tottenham, men viste i store deler av kampen at de ville snu det forsmedelige hjemmetapet. Og det var ikke snakk om å legge seg bak og kontre seg til seier. Her skulle det angripes.

Tottenham - Milan

Christian Abbiati redder et Tottenham-forsøk

Foto: Matt Dunham / Ap

Milan hadde spillet og de største sjansene, og var uhyggelig nær scoring midtveis i første omgang da Tottenhams keeper Heurelho Gomes var helt utspilt. Bare en noe heldig redning av William Gallas helt inne på streken hindret italiensk ledelse for kvelden og utlikning sammenlagt.

- Alle vet at vi kan angripe, men vi viste også en annen side i dag. Vi jobbet sokkene av oss, sa Tottenham-stopper Michael Dawson.

(

Harry Redknapp

Tottenham-manager Harry Redknapp hadde en lang kveld, men kunne juble til slutt

Foto: DYLAN MARTINEZ / Reuters

Det var kveldens største sjanse, og nærmere kom ikke de italienske serielederne. Tottenhams scoring fra Milano skulle bli avgjørende.

Bare i begynnelsen av hver omgang var Tottenham frampå. Da kunne de hatt suksess med sine lange baller fram mot høye Peter Crouch.

Ellers ble de presset. Men de holdt stand.

Første gang i kvartfinalen

Det kan nok Milan takke seg selv for, fordi de hadde kvalitet nok til å avgjøre kampen på White Hart Lane. Sjanser også. I lange perioder lot Milan motstanderen knapt låne ballen.

Men de traff ikke, derfor røk de ut. I stedet er Tottenham klar for kvartfinalen i sin første sesong i mesterligaen. Ikke siden 1962 har de vært i kvartfinale i Europas gjeveste klubbturnering.

Fotballnyheter

Videoklipp

Se alle målene her.
Se alle målene her.
Se alle målene fra kampen mellom Manchester United og Basel.