NRK Meny
Normal

Suarez: – Jeg gråt ikke for min egen skyld

LIVERPOOL (NRK.no): For en uke siden satt Luis Suarez utrøstelig på gressmatta. I dag får han vite om tårene går inn i Liverpool-historien som symbolet på sesongen hvor det burde blitt gull.

Gerrard og Suarez

Steven Gerrard prøvde å trøste Luis Suarez etter Crystal Palace-kampen, men lyktes ikke. Suarez følte at han hadde bommet på for mange sjanser.

Foto: ADRIAN DENNIS / Afp

– Lagkameratene mine prøvde å hjelpe meg, men jeg greide ikke stoppe. Jeg spiller hver eneste kamp fra hjertet, og jeg var veldig lei meg, sier Luis Suarez til Daily Mirror.

En uke etter den oppsiktsvekkende kollapsen mot Crystal Palace snakker uruguyaneren ut om tårene som havnet på forsider over hele verden.

– Gråt for lagkameratene

Gerrard og Suarez

Steven Gerrard og Luis Suarez har havnet i fokus de siste kampene.

Foto: DYLAN MARTINEZ / Reuters

Liverpool hadde full kontroll på stillingen 3-0, men mistet hele ledelsen i løpet av ti skjebnesvangre minutter.

Suarez brøt sammen etter kampen og gråt, gråt og gråt - men ikke fordi han syntes synd på seg selv, sier han.

– Jeg var lei meg for lagkameratene mine, som har gjort så mye. Jeg var lei meg for at jeg hadde bommet sjanser, sier Premier League-toppscoreren.

Drømmen lever i Liverpool

Med mindre Manchester City taper mot West Ham på søndag, kan Suarez' tårer bli symbolet på Liverpools hjerteskjærende sesong - sammen med Steven Gerrards tordentale og famøse balltap mot Chelsea.

Begge episodene viser et lag med vilje og samhold - men også et lag som akkurat når for kort. Med mindre Liverpools berg-og-dalbane av en sesong får en siste opptur.

– Kanskje det skjer at Stewart Downings langpasning finner hodet til Andy Carroll, og at han scorer matchvinnermålet mot City i det 93. minutt. Kanskje de to kan stelle i stand det vi håper på. Det kan skje. Du vet aldri og du må drømme, sier Liverpools legendariske Phil Neal til NRK.no.

Spillernetatt imot av tusener

Hele Liverpol virker folketomt på formiddagen før kampen mot Newcastle. Bortsett fra området rundt Anfield - men der koker det til gjengjeld.

Drosjesjåførene har kjørt skytteltrafikk til stadion siden 09.00 om morgenen, og i timene før kamp er det fullstappet utenfor stadion.

Spillerbussen ble tatt imot av tusenvis av supportere et par timer før kampstart (se video):

Laster Instagram-innhold

Nye mål

Sang og roping til tross - stemningen er avventende i Liverpool. De fleste er fornøyd med sesongen uansett hvordan det går i siste serierunde, men ingen vil at en sesong over all forventning skal ende med bildet av Suarez' tårer.

– Det er vanskelig. På starten av sesongen var målet vårt å komme blant de fire beste. Så sånn sett har det vært bra. Men da vi kom i posisjon til å vinne ligaen, ble det annerledes. Og så tapte vi mot Chelsea... og så skjedde det som skjedde mot Crystal Palace, sier Luis Suarez.

Laster innhold, vennligst vent..

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.