NRK Meny
Normal

Suárez mener Liverpool nekter ham å dra

Luis Suárez (26) bryter stillheten og bekrefter at han ønsker å forlate Liverpool til fordel for Arsenal.

Luis Suarez

Luis Suarez kommer til å be om å bli satt på overgangslista til Liverpool den kommende uka. Han føler klubben skylder ham en overgang.

Foto: Scott Barbour / Getty Images

Det er de britiske avisene Telegraph og Guardian som har fått den omdiskuterte Liverpool-spissen i tale.

Luis Suárez

VINKER FARVEL? Luis Suárez vil til Arsenal.

Foto: Stanley Chou / Getty Images

Endelig tar spissen, som har vært linket bort fra Merseyside-klubben i hele sommer, bladet fra munnen og forteller hva han egentlig vil:

Forlate Liverpool og signere for mesterligaklare Arsenal.

  • Hva synes du om den evigvarende Suárez-sagaen? Si din mening i kommentarfeltet under!

– Liverpool må holde avtalen

Luis Suárez bruker mye spalteplass i avisene på å forklare situasjonen som har oppstått, og hvorfor han nå truer med å legge inn en overgangssøknad:

– I fjor hadde jeg muligheten til å dra til en stor europeisk klubb. Jeg ble likevel værende i den tro at dersom vi ikke klarte å kvalifisere oss til mesterligaen den kommende sesongen, skulle jeg få forlate klubben, forteller Suárez.

– Jeg ga absolutt alt sist sesong, men det var ikke nok til å sikre oss en topp fire-plassering. Nå vil jeg bare at Liverpool skal holde sin del av avtalen, sier han.

Suárez, som fremdeles soner karantene i Premier League etter å ha bitt Chelseas Branislav Ivanovic i april, hevder Liverpool bryter avtalen de ble enige om i fjor, at spissen nå kan forlate klubben ettersom de mislyktes i å sikre seg mesterligaplass. Liverpool ble nummer sju sist sesong.

Arsenal er på sin side sikret plass i mesterligaen etter 4.-plassen i ligaen.

– Jeg har klubbens ord på dette og en skriftlig kontrakt. Jeg tar gjerne saken til Premier League-styret, men vi ønsker jo helst ikke det, fortsetter Suárez.

Uenighet om utkjøpsklausul

I hjertet av overgangssagaen rundt Luis ligger utkjøpsklausulen i driblefantens kontrakt.

Suárez og hans team trodde utkjøpsklausulen på 40 millioner pund (cirka 365 millioner kroner journ.anm.) var nok til at han kunne bli solgt på dagen dersom prisen ble imøtegått.

Men ifølge Suárez valgte Liverpool, da Arsenal bød 40 millioner og én pund tidligere i sommer, å tolke avtalen annerledes.

Liverpool skal ha ment at avtalen bare sa at klubben trengte å starte forhandlinger ved et eventuelt 40-millionersbud, ikke nødvendigvis selge umiddelbart, skriver Guardian.

Avisen melder også at PFA, den engelske spillerforeningen, skal ha blitt kontaktet for å få en avklaring på hva Suárez-kontrakten egentlig sier.

Alltid høstet støtte fra klubben

Suárez bedyrer at han ikke er skuffet eller føler seg lurt av klubben han scoret 30 mål for forrige sesong. Uruguyaneren ønsker bare at kontrakten skal bli overholdt. Derfor går han nå ut i media.

– Jeg bytter ikke klubb for å skade Liverpool. Vi hadde bare en avtale, sier 26-åringen - som til tross for alle de utenomsportslige episodene han har vært gjennom - alltid har høstet støtte fra klubben og supporterne.

Nylig ble han tatt varmt imot av hjemmefansen da han kom innpå de siste 30 minuttene av Steven Gerrards testimonial-kamp på Anfield.

Rodgers avfeide ryktene

Rodgers, som ifølge åpenhjertige Suárez skal være vel vitende om spissens ønske om å dra, var i prat med norsk presse tirsdag kveld før møtet med Vålerenga onsdag, altså bare noen timer før Suárez-intervjuet ble publisert.

Da var tonen en helt annen.

– Vi har mottatt en del bud fra en klubb, men foreløpig har ikke budene vært i nærheten av hva han er verdt. Ikke i nærheten. Vi har ingen intensjoner om å selge en av verdens beste spillere til en av våre rivaler. Han er Liverpool-spiller, det er ingenting å diskutere. I hvert fall så lenge ingen byr opp mot hans verdi, uttalte Liverpool-manager Brendan Rodgers.

– Er han Liverpool-spiller når Premier League starter opp igjen?

– Det betyr ingenting om han er det eller ikke, han er suspendert (grunnet biteepisoden sist sesong journ.anm.), svarte Rodgers.

– Seks kamper inn i sesongen da (når karantenen er ferdigsonet journ.anm.)?

– Vi får håpe det. Jeg håper det, svarte Rodgers.

  • Hva synes du om den evigvarende Suárez-sagaen? Si din mening i kommentarfeltet under!
Luis Suarez og Brendan Rodgers

KJØLIG FORHOLD: Luis Suárez har fått lite spilletid av manager Rodgers i sommerens treningskamper. Her under kampen mot Melbourne Victory i slutten av juli.

Foto: Scott Barbour / Getty Images

Fotballnyheter

Videoklipp

Se alle målene her.
Se alle målene her.
Se alle målene fra kampen mellom Manchester United og Basel.