NRK Meny
Normal

Stuttgart vil gi bort «Moa»

Mohammed Abdellaoue (29) har fått beskjed av sin klubb Stuttgart at han kan finne seg en ny klubb.

Moa

FERDIG? Stuttgart vil ikke kreve penger for Mohammed Abdellaoue dersom nordmannen finner seg en ny klubb.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

Det melder den tyske lokalavisen Stuttgarter-Nachrichten fredag formiddag. Sportsdirektør Robin Dutt er i ferd med å kvitte seg med flere spillere og «Moa» er en av dem som får forlate klubben, ifølge avisen.

Det bekrefter også spillerens agent Stig Lillejord overfor NRK.

– Vi er kjent med situasjonen. Samtidig har «Moa» to år igjen av kontrakten, så vi forholder oss til det, sier Lillejord.

– Han er ikke skjøvet ut i ytterste mørket. Det kan finnes muligheter for at han forlater klubben, men det betyr ikke at han er sparket ut av klubben. Dersom «Moa» ønsker å gå, får han lov, legger agenten til.

– To år med motgang

Den norske spissens kontrakt utløper altså sommeren 2017, men 29-åringen har slitt stort med å komme tilbake i toppform det seneste året. «Moa» opererte kneet i fjor sommer for en komplisert bruskskade.

Kneproblemene kan gi den tidligere Skeid-, Vålerenga- og Hannover-spissen problemer med å finne seg en ny klubb, mener Stuttgarter-Nachrichten å vite.

Dette til tross for at Stuttgart ikke vil kreve penger av den klubben som eventuelt bestemmer seg for å signere Abdellaoue.

– Det har vært to år med litt motgang for Moa. I tillegg har han hatt fem-seks forskjellige trenere de siste årene, sier Lillejord.

Fryktet karrieereslutt

«Moa» var sist med i den norske landslagstroppen til bortemøtet med Kroatia i Zagreb i EM-kvalifiseringen 28. mars. Den gang fikk angriperen elleve minutter som innbytter for Tarik Elyounoussi.

At «Moa» i det hele tatt ble funnet verdig en plass i Per-Mathias Høgmos landslagstropp, kom av at Norges spissførstevalg Joshua King var ute med en hamstringskade.

Da NRK møtte Abdellaoue i forkant av det skuffende 1-5-tapet, fortalte 29-åringen at skademarerittet han hadde vært gjennom, hadde satt en skikkelig støkk i ham.

– Det er mye man tenker på etter en sånn skade – om man i det hele tatt kunne spille fotball igjen etter det. Jeg skal ikke ljuge og si at jeg ikke har hatt det kjipt, sa en åpenhjertig «Moa».

Avviser Norge-retur

Nå er han imidlertid ikke redd for at tiden som toppspiller er over. I stedet viser det seg at flere klubber er interesserte i å hente ham.

– Det er selvsagt klubber som har meldt sin interesse. Han har en god record og et godt navn i Europa. Det har allerede kommet henvendelser vi ser på fra europeiske toppserieklubber, sier Lillejord.

– Kan det være aktuelt å returnere til Norge og eventuelt når?

– Det er helt uaktuelt å returnere til Norge.

Fordi?

– Fordi han ikke skal tilbake til Norge nå, svarer Lillejord.

Slipper ikke taket

29-åringen har bitt seg merke i hvor vanskelig det kan være å bli kvitt bruskskader.

Tyskeren Daniel Didavi, som har vært i Stuttgart siden 2009, pådro seg nemlig den samme skaden.

Didvavi har fortsatt problemer med kneet.

– Han sliter ennå – to og et halvt år etterpå. Det er jo noen kjipe perioder du har, og sånn er det bare. Men en av mine sterkeste sider er at jeg er sterk mentalt, sa «Moa» til NRK i mars.

  • Mohammed Abellaoue er for tiden på ferie og er derfor utilgjengelig for intervju.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.