Freiburg og Møller Dæhli rykket ned

(Hannover - Freiburg 2-1, Paderborn - Stuttgart 1-2) Mats Møller Dæhli og Freiburg må ta den tunge veien ned i 2. Bundesliga etter tidenes nedrykksdrama i Bundesligaen.

Mats Møller Dæhli

Mats Møller Dæhli rykket ned med Freiburg i ettermiddag. Her med ispose på kneet på landslagssamling i Marbella før EM-kvalifiseringskampen mot Kroatia i mars.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

Dermed fortsetter motgangen for 20-åringen som satt på tribunen med en kneskade mens han så lagkameratene tape 2-1 borte mot Hannover.

Dette er Møller Dæhlis andre nedrykk på ett år etter at han ble med Cardiff ned fra Premier League i fjor vår.

Mens Freiburg rykket ned, reddet Mohammed «Moa» Abdellaoue og Stuttgart Bundesliga-plassen med et nødskrik med 2-1-seieren borte SC Paderborn

Nykommer Paderborn ble dermed det andre laget som rykket ned i ettermiddag.

Hamburg må ut i kvalifisering etter at de vant 2-0 hjemme mot Schalke.

Hertha Berlin med nordmennene Per Ciljan Skjelbred og Rune Almenning Jarstein reddet dermed plassen selv med 2-1-tap borte mot Hoffenheim.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Freiburg

Skuffede Freiburg-spillere depper etter nedrykket fra Bundesliga.

Foto: MORRIS MAC MATZEN / Reuters

Tidenes bunndrama

Mats Møller Dæhli har opplevd en vanskelig vår. 20-åringen sliter med jumpers knee, som er en belastningsskade i kneet.

Denne uken fortalte han til NRK at han er uaktuell til landskampene mot Sverige og Aserbadjan i juni.

I samarbeid med landslagets fysioterapeut Thomas Ødegaard driver han med opptrening av kneet hjemme i Norge og det er usikkert når han er kampklar.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Per Ciljan Skjelbred

Per Ciljan Skjelbred og Hertha Berling reddet plassen trass 2-1 tap borte mot Hoffenheim.

Foto: RALPH ORLOWSKI / Reuters

Det var duket for tidenes nedrykksdrama mellom seks lag i bunnstriden og der fire norske landslagsspillere var innblandet.

Hertha Berlin med Per Ciljan Skjelbred og Rune Almenning Jarstein lå best an med 35 poeng. Ett poeng foran Møller Dæhlis Freiburg.

Moa og Stuttgart hadde 33 poeng, mens Hamburg stod på 32. Paderborg lå sist med 31 poeng.

Nordtveit så rødt

Hannover tok ledelsen etter bare to minutter mot Freiburg. Og i andre omgang laget Freiburgs Pavel Krmas et underlig, absurd og klønete selvmål. Da hjalp det lite at Freiburg reduserte ved Nils Petersen to minutter på overtid. Med uavgjort ville Møller Dæhlis klubb ha fornyet kontrakten.

Med Moa på benken for Stuttgart var det Paderborg sonm tok ledelsen på hjemmebane. Men Daniel Didavi utliknet for Stuttgart før Daniel Ginczek sikra 2-1-seier og ny kontrakt.

Hamburg måtte slå Schalke for å unngå nedrykk. Ivica Olic ordnet 1-0, før Slobodan Rajkovic sørget for 2-0-seier som sendte den gamle storklubben til kvalik i år som i fjor.

Håvard Nordtveit avsluttet sesongen med å få rødt kort etter en times spill for Borussia Mönchengladbach mot Augsburg. Gladbach endte til slutt på tredjeplass etter å ta ha tapt 2-1 borte. Det betyr at klubben er direkte kvalifisert til Mesterligaen neste sesong.

Bayern Munchen avsluttet sesongen med 2-0-seier over Mainz og vant serien for 25. gang, ti poeng foran Wolfsburg.

Laster innhold, vennligst vent..

Fotball

Oppsummert

  • Fra 22.45 Landslagssjef Lars Lagerbäck og en utvalgt spiller møter pressen etter kampen.