NRK Meny
Normal

Jürgen Klopp: – Jeg har reservert sesongkort

Den karismatiske Dortmund-treneren bekreftet onsdag at han gir seg i klubben.

Jürgen Klopp

PÅ VEI UT: Jürgen Klopp førte Borussia Dortmund til suksess, men nå sliter klubben.

Foto: Peter Steffen / Ap

– Jeg tror virkelig at avgjørelsen er riktig. Denne klubben fortjener å bli trent av den 100 prosent riktige treneren, sier Jürgen Klopp på en pressekonferanse onsdag ettermiddag.

Etter sju år i BVB Dortmund har Klopp bestemt seg for at nok er nok. Suksesstrenerens kontrakt strakk seg i utgangspunktet fram til sommeren 2018, men går nå - etter eget ønske - av etter at inneværende sesong er over.

På pressekonferansen forklarte den avtroppende sjefstreneren at han ikke føler seg som riktig mann til å lede storklubben videre.

– Jeg har alltid sagt at i det jeg tror jeg ikke er den perfekte treneren for denne ekstraordinære klubben så ville jeg si fra. Jeg føler det er riktig nå, sier en beveget Klopp og legger til at han ikke har planer om noe friår fra fotballen.

– Jeg er ikke sliten. Jeg har heller ingen kontrakt med noen annen klubb, men har ingen planer om å ta et år av heller.

Løftet klubben

Jürgen Klopp kom til Dortmund i 2008, mens den tradisjonsrike tyske storklubben lå med halvbrukket rygg i bunnen av 1. Bundesliga. Med 47-åringen ved roret gjennomgikk spillerstallen en omfattende overhaling. Det ble satset tungt på spillere som Mario Götze, Marco Reus, Mats Hummels og Robert Lewandowski.

Til tross for at «storebror» Bayern München har mye større midler greide likevel Dortmund vinne Bundesliga i 2011 og 2012 med Jürgen Klopp som sjef.

I 2013 nådde dessuten laget finalen i Mesterligaen, men de måtte til slutt se seg slått av suverene Bayern München.

Suksessen har ført til at karismatiske Klopp har blitt linket til ledige jobber hos blant andre Manchester United, Manchester City og Arsenal tidligere.

Har slitt i 2014/15

Denne sesongen har imidlertid Dortmund slitt veldig med resultatene. Stjerner som Götze og Lewandowski har forlatt klubben, som fram til juletider slet helt i bunn på tabellen.

Etter nyttår har de klart å kjempe seg opp til en foreløpig tiendeplass, med fortsatt mulighet for europacupspill neste år. Trolig vil Jürgen Klopp være tilbake i Dortmund da.

– Det er ikke slik at jeg forsvinner helt. Jeg har allerede reservert tre sesongkort her, sier den avtroppende treneren med et smil.

PS: Ifølge Bild er tidligere Mainz-trener Thomas Tuchel favoritt til å overta som sjefstrener i Dortmund. Klubben vil ikke kommentere disse ryktene onsdag.

Laster innhold, vennligst vent..

Fotballnyheter

Videoklipp

Se alle målene her.
Se alle målene her.
Se alle målene fra kampen mellom Manchester United og Basel.