NRK Meny
Normal

Stjerneskudd signerte ny United-kontrakt

Det belgiske stortalentet Adnan Januzaj (18) har signert en femårsavtale med Manchester United. Dermed setter unggutten en stopper for ryktene om at han er på vei vekk fra klubben.

Adnan Januzaj

Adnan Januzaj har imponert stort for Manchester United i sesongstarten. Lørdag kom beskjeden om at den unge belgieren har signert en ny femårskontrakt med den regjerende Premier League-mesteren.

Foto: John Peters / Man Utd via Getty Images

David Moyes

David Moyes er strålende fornøyd med den nye femårsavtalen med Adnan Januzaj.

Foto: Efrem Lukatsky / Ap

– Det gleder meg stort at Adnan Januzaj har forpliktet fremtiden sin til United. Han er et utrolig talent og han har imponert meg stort siden jeg kom til klubben i juli, sier Manchester United-manager David Moyes til klubbens hjemmesider.

Den skotske manageren kan smile bredt etter å fått ungguttens signatur på en femårskontrakt.

Adnan Januzaj har nemlig blitt linket til storklubber som Juventus og Barcelona de siste ukene, og den offensive midtbanespilleren kunne forlatt Manchester United gratis til sommeren om han ikke hadde signert den nye avtalen.

Slapp med skrekken

Dermed kunne United mistet sitt tredje stortalent på kort tid. Paul Pogba og Ravel Morrison forlot begge klubben for siden å ha storspilt for henholdsvis Juventus og West Ham.

For Januzajs del var det imidlertid ingen tvil om at han ønsket å fortsette karrieren på Old Trafford.

Adnan Januzaj

Adnan Januzaj er ikke gamle karen, men 18-åringen har allerede rukket å vise hva han er god for på fotballbanen.

Foto: PHIL NOBLE / Reuters

– Det er en stor ære å signere for Manchester United. Siden jeg kom hit har jeg alltid følt at dette er den riktige klubben for meg, sier Januzaj til Uniteds hjemmesider.

Reddet United

Til tross for sin unge alder har 18-åringen allerede rukket å vise hvilke kvaliteter som bor i ham.

I bortemøtet med Sunderland for to uker siden reddet han Manchester United fra tap mot tabelljumboen ved å score begge målene i 2-1-seieren.

– Denne sesongen har vært strålende for meg - med sommerturné, debut i Community Shield på Wembley og så debuten fra start mot Sunderland. Det er som en drøm, sier Januzaj.

– Jeg ønsker å jobbe hardt nå og etablere meg som en Manchester United-spiller, avslutter unggutten.

Adnan Januzaj

Adnan Januzaj, her flankert av administrerende direktør Ed Woodward og manager David Moyes, vil etablere seg som Manchester United-spiller.

Foto: John Peters / Man Utd via Getty Images

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.