Mjøndalen fikk med seg alle poengene etter et fartsfylt og dramatisk oppgjør mot Sandefjord på Nedre Eiker Stadion.

Video Sammendrag: Hødd - Mjøndalen

Se sammendrag av Hødd - Mjøndalen.

Resultatservice for 1. divisjon

Mjøndalen - Sandefjord 4-2

Mjøndalen har tidligere vist seg som et sterkt hjemmelag og dette fikk Sandefjord smertefult oppleve i dag. Begge lag gikk offensivt ut, men noen dramatiske minutter gjorde oppgaven vanskelig for bortelaget.

Tidlig utvisning

Mjøndalen-spillerne feirer etter scoring

Mjøndalen-spillerne feirer etter scoring mot Sandefjord.

Joachim Solberg stanget hjemmelaget i ledelsen etter bare ni minutter, men det skulle straks bli værre for Sandefjord.

Knappe ti minutter senere ble Espen Nystuen utvist og pådro seg et straffespark da han felte Bajram Ajeti som sistemann. Mjøndalen doblet ledelsen fra krittmerket ved Bjarne Kortgaard Ingebretsen og Sandefjord måtte spille resten av kampen med 10 mann.

Dårlig bortestatistikk

Mjøndalen ga seg ikke med dette og gikk til pause med hele 4-0 etter nok en scoring av Ingebretsen og ett mål av Knut Rønningene. Ajeti hadde også muligheten til å tegne seg på scoringslisten, men spissen brente muligheten fra straffemerket i andre omgang.

Sandefjord kjempet godt etter hvilen og selv med en spiller mindre fikk de med seg to trøstemål ved Panajotis Dimitriadis og Fredik Gulsvik.

Med dagens tap fortsetter Sandefjord sin dårlige bortestatistikk og har nå ikke vunnet på fremmed gress siden laget slo Vålerenga i Tippeligaen i Oktober 2009.

Opprykkskandidat?

Før sesongen var Sandefjord av mange tippet som en av oppryksfavorittene. Selv om dagens kamp i stor grad ble ødelagt av det tidlige røde kortet, trenger Patrick Walkers menn å forbedre borteformen for at opprykket til neste års Tippeliga skal kunne bli en realitet.

Neste helg venter Kongsvinger på hjemmebane og da bør laget komme tilbake på vinnersporet igjen.