NRK Meny
Normal

Solbakken har fått sparken i Wolverhampton: – Jeg er veldig, veldig uenig

Wolverhampton har valgt å kvitte seg med Ståle Solbakken som manager. – Sånn er yrket, sier en skuffet Solbakken til NRK.

Ståle Solbakken

Ståle Solbakken har fått sparken som Wolverhampton-manager.

Foto: Sam Bagnall / NTB scanpix

– Jeg er veldig, veldig uenig i den avgjørelsen, sier Ståle Solbakken til NRK etter at han fikk sparken som manager i Wolverhampton.

Kun timer etter at han ledet Wolves til en meget skuffende FA cup-exit mot Luton fra nivå fem i England, annonserte Wolverhampton at de hadde kvittet seg med nordmannen som sin manager.

Ståle Solbakken

Her rusler Ståle Solbakken av gressmatta etter sin siste dag på jobben for Wolverhampton.

Foto: Sam Bagnall / NTB scanpix

«Ståle Solbakken har forlatt klubben med umiddelbar virkning. Klubben har også terminert kontraktene til assistentmanager Johan Lange og førstelagstrener Patrick Weiser», skrev Wolverhampton på sine hjemmesider.

– Jeg fikk beskjeden om at jeg var sparket via en rask telefonsamtale før pressemeldingen ble sendt ut, sier Ståle Solbakken til NRK.

Uenig i avgjørelsen

Han har ikke fått indikasjoner på at han ville få sparken, men erkjenner likevel at det har ligget i kortene.

– Jeg har aldri fått indikasjoner. Men jeg har visst en god stund at vi har kjempet i motvind. Sånn er yrket. Utfallet ble ikke som jeg hadde håpet på, fortsetter Solbakken.

Han forteller at han har vært i knallharde diskusjoner med ledelsen i Wolverhampton den siste tiden, hvor han har lagt fram sin plan for hvordan å snu den dårlige trenden klubben har vært inne i.

– Ledelsen var tydeligvis ikke enige i at den planen jeg la fram, var god, sier Solbakken skuffet.

  • Artikkelen fortsetter under bildet!
Britain Soccer

Ståle Solbakken får ikke lede Wolverhampton i flere kamper.

Foto: Nick Potts / Ap

– Handler om resultater

Samtidig har han forståelse for at klubbeledelsen valgte som de gjorde.

– Jeg både forstår og ikke forstår avgjørelsen. De siste 15 kampene har vi slitt voldsomt. Men det er mange årsaker til det. Tidligere i sesongen, med fullt lag, viste vi hvor gode vi kunne være. Spillere kommer snart tilbake fra skade, og jeg kunne ha handlet i overgangsvinduet. Det irriterer meg at jeg ikke får være med å fullføre det hele, sier Solbakken.

–Men jeg har hele tiden visst at jeg ikke bestemmer dette selv. Fotball handler om resultater, og vi har ikke hatt det i det siste, erkjenner manageren.

Takker Ståle

Han forlater dermed Wolves mens klubben ligger helt nede på 18.- plass i engelsk 1. divisjon. Klubben står med kun tre seire på sine siste 16 seriekamper.

Klubben rykket ned fra Premier League forrige sesong, og sparket med det daværende manager Terry Connor. Med Solbakken ved roret har ambisjonene vært å kjempe om opprykk til den øverste divisjonen, uten at nordmannen har lyktes med å holde klubben på øvre halvdel av tabellen.

Dermed ble Solbakken den andre norske manageren som fikk sparken fra en engelsk klubb på få uker - i romjula ble Henning Berg fjernet fra jobben som manager i Blackburn.

«Klubben ønsker å takke Ståle Solbakken, Johan Lange og Patrick Weiser», skriver Wolverhampton videre på sine nettsider.

Fotballnyheter