Huseklepp: – En veldig viktig scoring

I nesten 80 minutter stanget Norge mot en dansk mur uten å skape en eneste målsjanse. Så kom Daniel Braaten inn, og serverte Erik Huseklepp.

Huseklepp

REDNINGSMANNEN: Her setter Erik Huseklepp inn det viktige 1-1-målet med venstrefotan.

Foto: TV 2

Vi fulgte kampen LIVE: Norge - Danmark 1-1

Norge slet med kreativiteten. Danskene var sterke i forsvar, farlige på kontra, og ledet 1-0 etter en kanon av Dennis Rommedahl før pause. Det så ut til å gå mot dansk seier.

Huseklepp reddet 1-1

77 minutter ut i kampen tok Drillo grep, og satte inn Daniel Braaten. Det viste seg å være et bra trekk, for noe av det første Frankrike-proffen gjorde var å åpne opp det danske forsvaret med et løp på tvers foran feltet, og en smart stikker til Erik Huseklepp på løp.

Den tidligere Brann-spilleren tok med seg ballen på første berøring, og banket den i nettet bak Thomas Sørensen med venstrefoten med den andre.

– Jeg slo den til Daniel, og sa at jeg ville ha den tilbake. Jeg fikk ballen og scoret. Målet betyr at vi fortsatt er ubeseiret i gruppa, og det er veldig viktig, sier Erik Huseklepp til NRK.

Se intervju med Huseklepp:

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

drillo

- LITT SKUFFET: Egil «Drillo» Olsen på benken underveis i kampen.

Foto: Lien, Kyrre / Scanpix

– Jeg er veldig fornøyd med at vi får med oss poeng når vi ligger under 1-0 til det er 10 minutter igjen, sa en mellomfornøyd Egil "Drillo" Olsen til NRK like etter kampslutt.

Hva synes du om kampen? Er Norge gode nok til å gå til EM? Si din mening nederst i artikkelen!

«Drillo»: – Er litt skuffet

Scoringen berget nemlig 1-1, noe som kan bli et uhyre viktig resultat når EM-plassene skal deles ut. For hadde danskene vunnet på Ullevaal, ville de vært et solid hestehode foran Norge i jakten på sluttspill.

– Prestasjonen er noe skuffende. Første omgang er klart under pari, så synes jeg vi er litt bedre med litt mer trøkk i 2. omgang. Men alt i alt er jeg ikke fornøyd med det som ble prestert, er Drillos korte analyse like etter kampen.

Se intervjuet her!

Kaptein Brede Hangeland sier de norske spillerne på forhånd hadde fryktet at danskene skulle score først, fordi våre venner i sør er så gode til å holde på ballen.

– Det gikk lang tid mellom hver gang vi fikk skapt noen farligheter, så i og med at de scoret først bør vi si oss fornøyde med 1-1. Men det ble jo ikke den festkvelden vi hadde håpet på, sier Hangeland til NRK.

Se hele intervjuet her:

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Solbakken mener Danmark var best

Mannen som, etter planen, skal ta over som norsk landslagssjef etter Drillo - Ståle Solbakken - mener Danmark var best på Ullevaal.

– En sjansefattig kamp, der vi skal være glade for at vi får det poenget ut fra hvordan kampen var. Danmark var nærmest seieren.

Se hele intervjuet her!

Rommedahl-suser

Ståle Solbakken

Ståle Solbakken.

Foto: NRK

Norge åpnet med å sette danskene under sterkt press de første fem minuttene, men Daniel Agger og co. bakerst hos gjestene sto greit imot.

I den neste perioden løftet danskene seg noe, selv om de ikke kjørte veldig mange mann i angrep. Likevel skulle de skape kampens første farlighet, godt hjulpet av Espen Ruud. Den norske backen forærte nemlig vidunderbarnet Christian Eriksen ballen utenfor Norges 16-meter, og Ajax-spilleren nølte ikke. Fra 20 meter klinte han til, via Kjetil Wæhler og i en bue over Rune Almenning Jarstein. Heldigvis for Norge strøk ballen på utsiden av stolpen.

Samme Ruud misset igjen i det 20. spilleminutt da han skulle klarere et flatt innlegg fra Dennis Rommedal foran mål. Det var imidlertid ingen dansker klare til å omsette den løse ballen, og dermed var faren over for Norge.

Det skulle imidlertid ikke gå lang tid før det smalt – så til de grader. En dansk corner ble etter hvert klarert av Norge, men ikke godt nok. Fra litt over 20 meter fikk nemlig nevnte Rommedahl drømmetreff på hel volley, og ballen føk rett opp i hjørnet – utagbart for Jarstein i Norges mål.

Les videre under bildet!

Rommedahl

DRMØØETREFF: Her kliner Dennis Rommedahl til, og ballen føk rett i krysset.

Foto: TV 2

Stemningen hos den danske delegasjonen på tribunen gikk i taket etter vinkelskuddet fra veteranen.

Tafatt Norge før pause

Norge slet stort med å få til et skikkelig pasningsspill på dette tidspunktet, og danskene virket langt farligere på kontra enn Norge var i sitt spill. 10 minutter før hvilen fikk likevel hjemmelaget til noe som lignet en farlighet da Brede Hangeland knuste danskekeeper Thomas Sørensen i lufta. Nedfallsfrukten klarte imidlertid ikke Mohammed Abdellaoue å omsette i noe farlig fra meget spiss vinkel.

Noe særlig mer skapte ikke et litt tafatt norsk lag før pause. Drillos elever slet tidvis voldsomt med å klarere ballen ut av egen farlig sone, noe danskene fort merket seg. Og utnyttet til fulle én gang.

Norge – på sin side – skapte ikke en eneste skikkelig målsjanse i løpet av de første 45.

Norsk bedring

Åtte minutter etter hvilen var det igjen Moa som var frempå for Norge, men nok en gang fra vanskelig posisjon – denne gang med ryggen til fra skrått hold. Han fikk lempet ballen bakover, men keeper Sørensen var så tett oppi at han fikk avverget den litt merkelige avslutningen.

Nå var Norge på offensiven. Noen minutter etterpå prøvde John Arne Riise seg med en frekkis. Da alle trodde han skulle legge inn, smalt han til mot mål. Ballen fór i nettveggen, men Sørensen hadde nok grei kontroll.

Men om Norge starter best, skjedde etter hvert det samme som i 1. omgang: danskene tok over. Og de skapte også den første virkelige farligheten i 2. omgang, da Rommedal la inn. Han fant Michael Krohn-Dehli på 16 meter, og angriperen dundret ballen over mål.

Ny suser fra Rommedahl

Så – i det 73. spilleminutt, ladet Dennis Rommedahl igjen kanonen. Fra 16 meter dunket han ballen i tverrligger helt oppe i krysset – og et gisp gikk gjennom publikum. Mannen som er mest kjent for enorm fart og gode innlegg hadde virkelig krutt i støvlene i kveld.

Det kunne ikke sies om Norge på daværende tidspunkt. De offensive kreftene i Moa, Huseklepp og gamst Pedersen slet mot et bunnsolid dansk forsvar med nevnte Agger og Mathias ”Zanka” Jørgensen sentralt. Oppfinnsomheten hos Norge var i store perioder tilsynelatende fraværende.

Braaten fant nøkkelen

I det 78. spilleminutt tok Drillo grep fra benken. Høyreback Espen Ruud ble tatt av, Daniel Braaten kom inn. Det skulle vise seg å bli et smart trekk.

Braaten slo nemlig glitrende gjennom til Huseklepp på løp inn i 16-meteren. Bari-proffen tok med seg ballen på utsøkt vis under sterkt press, og tuppet inn utligningsmålet 10 minutter før ordinær tid var over. Dette var Norges første ordentlige målsjanse i kampen!

Etter scoringen var det Norge som virket mest lystne på å angripe, men de var hele tiden klar over den danske trusselen på kontringer. Erik Huseklepp ble tatt av banen til fordel for Steffen Iversen noen minutter før full tid, uten at det førte til noe mer.

Kampen ebbet ut på 1-1, et resultat Norge kan være mest fornøyde med.

Sjekk tabellen i Norges gruppe her!

EM-kvalifisering fotball menn lørdag:

Gruppe H:
Kypros – Island 0-0 (i Nikosia), Norge – Danmark 1-1 (Ullevaal stadion).
Gruppe A:
Tyskland – Kasakhstan 4-0 (i Kaiserslautern).
Spilt fredag: Østerrike – Belgia 0-2 (i Wien).
Spilles tirsdag: Tyrkia – Østerrike (i Istanbul), Belgia – Aserbajdsjan (i Brussel).
Gruppe B:
Armenia – Russland 0-0 (i Jerevan), Andorra – Slovakia 0-1 (i Andorra la Vella), Irland – Makedonia 2-1 (i Dublin).
Gruppe C:
Spilt fredag: Serbia – Nord-Irland 2-1 (i Beograd).
Spilles tirsdag: Estland – Serbia (i Tallinn), Nord-Irland – Slovenia (i Belfast).
Gruppe D:
Bosnia-Hercegovina – Romania 2-1 (i Zenica), Albania – Hviterussland 1-0 (i Tirana).
Spilt fredag: Luxembourg – Frankrike 0-2 (i Luxembourg by).
Spilles tirsdag: Romania – Luxembourg (i Piatra Neamt).
Gruppe E:
Spilt fredag: Ungarn – Nederland 0-4 (i Budapest).
Spilles tirsdag: Sverige – Moldova (i Solna), Nederland – Ungarn (i Amsterdam).
Gruppe F:
Georgia – Kroatia 1-0 (i Tbilisi), Israel – Latvia (i Tel Aviv) 2-1, Malta – Hellas 0-1 (i Ta'Qali).
Spilles tirsdag: Israel – Georgia (i Tel Aviv).
Gruppe G:
Wales – England 0-2 (i Cardiff), Bulgaria – Sveits 0-0 (i Sofia).
Gruppe I:
Spilt fredag: Spania – Tsjekkia 2-1 (i Granada).
Spilles tirsdag: Tsjekkia – Liechtenstein (i Ceske Budejovice), Litauen – Spania (i Kaunas).

Fotball

Oppsummert

  • Cirka 20.05: Pressekonferanse med Ståle Solbakken og en utvalgt spiller etter kampen mot Tyrkia.