Hopp til innhold

Meyiwas agent: – Han var en helt i alles øyne

Ifølge nye opplysninger ofret Sør Afrika-keeperen Senzo Meyiwa livet i et forsøk på å stoppe en raner som siktet på kjærestens hode med pistol. Dusøren for hjelp som kan bidra til å ta drapsmennene er nå på 150 000 kroner.

Senzo Meyiwa

Sør Afrikas landslagskeeper Senzo Meyiwa, her fra en kamp mellom Orlando Pirates og Tottenham i 2011, ble søndag skutt og drept i hjemmet til kjæresten like utenfor Johannesburg i Sør Afrika.

Foto: Themba Hadebe / Ap

Politiet sier at ranerne stormet inn i kjærestens hus og truet til seg mobiltelefoner, penger og andre verdisaker.

Det var da en av dem gikk løs på Meyiwas kjæreste, Kelly Khumalo, det gikk så fatalt galt.

– Senzo forsøkte å beskytte Kelly da en mann rettet et våpen mot hodet hennes, sier en talsmann for politiet ifølge det svenske nyhetsbyrået TT.

Kaptein

Kjæresten til Senzo Meyiwa, Kelly Khumalo

Kjæresten til Senzo Meyiwa, Kelly Khumalo, etter utenfor hjemmet sitt i Vosloorus utenfor Johannesburg mandag.

Foto: Ap

Heltedåden endte med at Meyiwa ble skutt, mens kjæreste fikk leve.

Keeperen døde kort tid etter av skadene på sykehuset. Tragedien skjedde dagen etter at 27-åringen spilte en cupkamp for Orlando Pirates.

Nå sørger det sørafrikanske fotballmiljøet over tapet av en populær spiller.

– Det er en trist dag for alle. Dette er bare et meningsløst drap, sier den døde keeperens agent, Mike Makaab, til BBC.

– Senzo var kaptein for både Sør Afrika og klubblaget Orlando Pirates. Han var virkelig en helt i alles øyne, legger agenten til.

Laster Twitter-innhold

Dusør på 150 000 kr

Politiet i Sør Afrika skriver på Twitter at de har satt i gang en storstilt jakt på keeperens drapsmenn. Alle tre skal være i slutten av 20-årene eller begynnelsen av 30-årene.

På en pressekonferanse mandag formiddag fortalte politiet at de også høyner dusøren for informasjon som kan bidra til en oppklaring av drapet fra 150 000 rand til 250 000 rand (omlag 150 00 kr).

Politiet har også utlovet en dusør på opptil 150 00 kroner

og har utlovet en dusør på opptil 90 000 kroner

Ifølge politiet var tre personer involvert i ranet. To av dem gikk inn i huset, mens en sto utenfor. Totalt skal det ha vært sju personer i huset da ranet skjedde.

– Det verste er at en familie nå sørger over tapet av en ung mann som bare ble 27 år gammel. Det er tungt fordi jeg har sett gutten vokse opp og fulgt han i mesteparten av karrieren, sier agenten.

Laster Twitter-innhold

Fotball