Solveig Gulbrandsen blir proff

Landslagsspilleren melder overgang til FC Gold Pride.

Solveig Gulbrandsen

Solveig Gulbrandsen

Foto: Åserud, Lise / SCANPIX

- Dette kan være min siste mulighet til å prøve meg utenlands, mest sannsynlig. Det betyr enormt mye å prøve seg i et annet land. Jeg føler det er det som mangler i karrieren min, skriver en ferierende Solveig Gulbrandsen i en sms til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

- Gjennom årene har Gulbrandsen markert seg som en av de mest respekterte spillerne i Scandinaiva, sier trener Albertin Montoya til FC Gold Prides hjemmeside .

FC Gold Pride endte sist i den amerikanske proffserien sist sesong etter å ha vunnet fire av 20 kamper.

Ett år i California

- Vi ønsker ikke stå i veien for at Solveig og hennes familie skal få en god og spennende mulighet til å spille fotball i USA og oppleve et annet land, sier daglig leder i Stabæk Fotball Kvinner, Annette Mikkelsen, til Stabæks nettsider .

Landslagsveteranen har signert en ettårsavtale med den amerikanske toppklubben og reiser til California kommende mars.

Til tross for at avtalen er på ett år så vender hun tilbake til Stabæk på slutten av 2010-sesongen for å være med på serieavslutningen.

Video: Se Solveig Gulbrandsen score mot Røa i årets serie - målet var en av kandidatene til Årets Mål under Gullballen 2009.

Video nsps_upload_2009_10_23_15_3_54_4575.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Fotball

Oppsummert

 • Cirka 20.05: Pressekonferanse med Ståle Solbakken og en utvalgt spiller etter kampen mot Tyrkia.
 • Tromsø tok poeng mot Molde

  Ebiye Moses scoret to mål for hjemmelaget og Ohi Omoijuanfo scoret to mål for gjestene da Tromsø og Molde spilte 3-3 på Alfheim torsdag kveld.

  Molde ledet 1-0, 2-1 og 3-1, men Tromsø ga aldri opp i sin første hjemmekamp etter fjorårets opprykk. Med sin utligning i det 64. minutt sørget Eric Kitolano for at gullfavorittene bare fikk med seg ett poeng hjem.

  Ola Brynhildsen scoret det tredje målet for Molde.

  Målfesten var jevnspilt, og begge lagene var effektive. Molde hadde faktisk bare tre avslutninger på mål, mens Tromsø hadde fire.

  – Det er et godt Tromsø-lag vi møter, men vi forærer dem målene. Det er slurv og enkle feil. Det skal holde å score tre mål på bortebane, sier Molde-trener Erling Moe til Eurosport.

  Tromsø
  Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB
 • Johnsen ble cupmester i Danmark

  Lasse Berg Johnsen (21) spilte fra start da Randers høvlet over Sønderjyske og vant 4–0 i den danske cupfinalen.

  Johnsen har en fortid i Viking, Tromsdalen og Raufoss og signerte for Randers i januar. Torsdag tok han sin første tittel med klubben.

   Lasse Berg Johnsen
  Foto: Carina Johansen / NTB
 • Tronstad scoret for Vitesse

  Sondre Tronstad noterte seg for et lekkert mål da Vitesse spilte 3-3 mot Fortuna Sittard i nederlandsk fotball torsdag. Tronstad scoret sesongens første mål da han stanget inn Vitesses første nettkjenning, melder NTB.

  Det ene poenget gjør at Vitesse ender på 4.-plass i æresdivisjonen, selv om det gjenstår én kamp. Tronstads klubb har 61 poeng. Dermed er det sju poeng opp til tredjeplasserte AZ Alkmaar.

  AZ spilte 0-0 mot Groningen torsdag. Fredrik Midtsjø og Jonas Svensson spilte hele oppgjøret for AZ, mens Håkon Evjen kom inn det siste kvarteret. Jørgen Strand Larsen kom inn etter halvspilt 2. omgang for Groningen.

  Sondre Tronstad
  Foto: MAURICE VAN STEEN / AFP
Europa League - Semi Final Second Leg - AS Roma v Manchester United