NRK Meny
Normal

– De er som en liten puddel du ikke klarer å riste av deg

De har knivet med Molde på tabelltoppen hele sesongen. Ole Gunnar Solskjær er imponert over hodebryet Strømsgodset har skapt for laget hans.

Solskjær og Deila

Ole Gunnar Solskjær sier Deilas Strømsgodset har vært vanskelig å riste av seg i år.

Foto: Aas, Erlend / NTB scanpix

– I år er de som en liten puddel du ikke klarer å riste av deg. Du blir ikke kvitt dem, sier han om Strømsgodset til NRK.

  • Se stillingen i eliteserien her

Søndag begynner det som sannsynligvis kommer til å bli en thriller av en avslutning i eliteserien.

– Automatisk press på Molde

I toppen kjemper først og fremst Molde og Strømsgodset om gullet. Ett poeng skiller lagene, og for å gjøre ting ekstra spennende, møter begge lagene i løpet av de to gjenværende rundene, hver sin motstander som kjemper for å overleve i toppdivisjonen.

Strømsgodsets trener Ronny Deila mener at Moldes størrelse som klubb gjør at de får mer press på seg enn «puddelen» som løper rundt anklene deres og ikke vil forsvinne.

– Presset ligger der automatisk i forhold til at vi er en lilleputtklubb sammenlignet med store klubber som Molde og Rosenborg, sier han til NRK

– Vi har vært her før

Men selv om Strømsgodset har skapt mye hodebry for Molde-treneren, mener Solskjær at laget hans har en fordel av nettopp det å være en større klubb - en klubb som har opplevd lignende gullkamp tidligere.

Video: Dette mener Solskjær om Strømsgodset

(Artikkelen fortsetter under videoen.)

Solskjær om Strømsgodset

Solskjær om Strømsgodset

– Vi har vært i denne situasjonen før – at vi kan avgjøre serien selv. Spillerne har lært mye av å være mestere og vet det ikke er uoppnåelig for dem. Det var en fantastisk opplevelse og de vil ha mer av det, sier Solskjær.

Og ikke bare har laget hans hatt dette presset på seg tidligere, men de har også blitt ett år eldre som lag siden sist, og mer sammensveiset.

– Det er viktig at man stoler på hverandre, stoler på trenerne. De vet nå at de kan gjøre dette sammen. Slik er dynamikken i et fotballag – jo mer du er sammen og blir bedre kjent, jo mer har du troen på det du holder på med, sier han.

– Alt kan skje

Deila sier at lagene nå har samme fokus; å få ut det beste i de to gjenværende kampene.

– Molde har alt i sine hender og må vinne de to siste kampene. Det har de mulighet til, sier han.

Video: Dette mener Solskjær om Strømsgodset

(Artikkelen fortsetter under videoen.)

Deila om Molde

Deila om Molde

Men selv om muligheten er der går ikke Godset-treneren med på gullkampen er avklart for det.

– Det kommer til å bli like spennende som det har vært hele veien. Vi vet det kommer til å bli veldig tøft i Sandnes og vi skal forberede oss godt til den kampen, sier han.

– Hvis vi kommer oss fra Sandnes med en seier, så tror jeg alt kan skje.

Fotballnyheter