Solskjær: – Jeg har tatt feil avgjørelser

Cardiff rykker ned fra Premier League, men Ole Gunnar Solskjær (41) mener han er en bedre trener enn noen gang.

Solskjaer

Ole Gunnar Solskjær i aksjon som manager for Cardiff City.

Foto: Gareth Everett / Huw Evans Pictu / NTB scanpix

Livet som Premier League-manager har vært tøffere enn antatt, og på en pressekonferanse før Cardiffs siste Premier League-kamp for denne gang, innrømte Ole Gunnar Solskjær at han gjort feil.

mads møller dæhli

Mads Møller Dæhli har vært et av få lyspunkt for Solskjær denne sesongen.

Foto: Larsen, HÃ¥kon Mosvold / NTB scanpix

– Jeg har tatt dårlige avgjørelser, men jeg skal lære av feilene mine som manager, akkurat som jeg gjorde som spiller, sa Cardiff-manageren ifølge Wales Online.

- Jeg klarte ikke å gjøre det jeg håpet på. Jeg arvet en spillergruppe som hadde kjempet for opprykk i årevis, og som hadde gjort en god jobb med å klare det. Jeg fikk ikke ting til å gå slik jeg hadde håpet, fortalte han.

Vil tilbake

Det har vært en tøff sesong for Cardiff, og sparkingen av Malkay Mackay og den påfølgende ansettelsen av Solskjær førte til at resultatene ble dårligere enn de hadde vært. Solskjær velger å allikevel å fokusere på det positive.

– Den opplevelsen det har vært å spille i Premier League har gitt alle et enda sterkere ønske om å komme tilbake, sa Solskjær på pressekonferansen.

Solskjær har slitt med å få spillerne til å spille som han vil, og har ikke lyktes med å gjøre Cardiff til et bedre fotballag. Nå håper han at nedrykket skal gjør klubben bedre rustet til å komme tilbake.

– Det er en flott sjanse til å få bygget et nytt lag. Noen ganger må man ta et skritt tilbake for å komme seg lenger frem, sa han.

Tan har fortsatt troen

Cardiff-eieren Vincent Tan har rykte på seg for å være en utålmodig mann, og har tatt mange valg som har provosert fansen. Solskjær insisterer på at han fortsatt har sjefens tillitt.

– Jeg har snakket med Vincent Tan. Vi er skuffet alle sammen, men det er bare å en måte å løse det på, og det er å komme enda sterkere tilbake. Han ønsker suksess, akkurat som meg, fortalte Solskjær.

Vil ha en god avslutning

Sesongen avsluttes på søndag, og Cardiff tar i mot Jose Mourinho og Chelsea til siste Premier League-kamp på Cardiff City Stadium for denne gang.

– Vi skal spille mot et av de beste lagene i Europa. Nå fokuserer vi først og fremst på søndag. Vi vil først og fremst gi fansen en positiv opplevelse på slutten av sesongen, sa Cardiff-manageren på fredagens pressekonferanse.

Fotballnyheter