– Dette er mitt største Old Trafford-øyeblikk

Om få timer entrer United-legende Ole Gunnar Solskjær sin tidligere hjemmearena som Cardiff-manager. Ett stort Old Trafford-øyeblikk i lang karriere, men det kan ikke måle seg med det som skjedde en høstdag i 2006.

SPORT SOCCER Manchester United's Solskjaer

Ole Gunnar Solskjær scoret to mål mot Newcastle oktober 2006. Nordmannen beskriver det som sitt største øyeblikk på «drømmenes teater».

Foto: PHIL NOBLE / REUTERS

– Mitt største øyeblikk på Old Trafford var 2-0-seieren over Newcastle oktober 2006, sier Ole Gunnar Solskjær.

Den daværende Manchester United-spilleren hadde akkurat kommet tilbake fra et langt skadeavbrekk – og scoret to mål foran et ellevilt hjemmepublikum.

– Da jeg gikk av banen, fikk jeg øye på sønnen min Noah, som knyttet en neve da han så meg. Han var seks og et halvt år, og i dét øyeblikket tenkte jeg «han kommer til å huske faren sin som Manchester United-spiller».

– Min eneste motivasjon

Solskjær, som slet med skader store deler av karrieren, ble skadet da sønnen var tre og et halvt år, så Noah hadde på dét tidspunktet ikke en eneste Solskjær-kamp i minnet.

– Min eneste motivasjon da jeg var skadet, var at sønnen kom til å se meg spille, sier nordmannen.

Men nå nesten åtte år senere skal han møte klubben i sitt hjerte – som Cardiff-manager. Et spesielt øyeblikk for mannen som både har spilt og vært trener i Manchester United.

Under mandagens pressekonferanse fikk Solskjær spørsmål om Noah kom til å se kampen fra tribunen. Da svarte han følgende:

– Nei. Han er hjemme. Han har skole i morgen.

Ikke følelsesladet

Men Solskjær tror ikke kveldens kamp blir veldig følelsesladet.

– Roy Keane har vært tilbake og Bryan Robsen har vært tilbake. Det har vært mange eks-spillere på Old Trafford som manager for et annet lag og de har fått god mottakelse av supporterne før og etter kamp. Men i løpet av oppgjøret er fansen først og fremst United-tilhengere, sier han.

– Ikke misforstå meg. Jeg gleder meg veldig til kampen fordi det er et fantastisk sted å spille fotball. Men hvis vi vinner, betyr det bare tre poeng.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

SOCCER-ENGLAND/ Manchester United's

David Moyes får god støtte av «Fred the Red», men deler av United-supporterne ønsker en annen manager.

Foto: PHIL NOBLE / Reuters

– Helt latterlig

På pressekonferansen fikk Solskjær – naturligvis – et par spørsmål om Alex Fergusons etterfølger, David Moyes. Skotten lever under et enormt press, og har slitt med å få de helt store resultatene etter at han tok over Manchester-klubben.

Deler av klubbens supportere mener at Moyes ikke er rett mann for Old Trafford-laget.

– Jeg gir opp alle disse spørsmålene. Nå synes jeg du (journalisten som stilte spørsmålet) er helt latterlig. Jeg har snakket med Moyes et par ganger etter jeg ble manager og vi kommer godt overens, sier Solskjær.

Du kan følge Manchester United mot Cardiff her på NRK.no fra klokken 20.45.

Fotball

Oppsummert

11.00: Uttak av nødlandslaget, som spiller borte mot Østerrike onsdag kveld.

På pressekonferansen: Leif Gunnar Smerud, Pål Bjerketvedt, Lise Klaveness og Gro Tvedt.

 • Papa Bouba Diop er død

  Tidlegare VM-profil i fotball, Papa Bouba Diop frå Senegal, er død, melder fleire britiske medium. Bouba Diop døydde etter ei tids sjukdom, 42 år gammal. Han er spesielt kjend for å ha scora målet som gjorde at Senegal slo Frankrike i VM i 2002.

 • Superinnbytter Cavani fikset seier

  Southampton ledet 2-0 til pause etter en sterk første omgang og blant annet en flott frisparkscoring av James Ward-Prowse.

  Ole Gunnar Solskjær svarte med å sette inn Edinson Cavani i pausen. Det var et sjakktrekk av nordmannen. 33-åringen endret kampen nærmest på egenhånd med en strålende andre omgang på Englands sørkyst.

  Cavani hadde først målgivende da Bruno Fernandes scoret i sin femte bortekamp på rad. Kvarteret før slutt var rollene snudde da Cavani styrte et skudd fra Fernandes i mål med hodet.

  På overtid var uruguyaneren igjen på plass og headet inn det avgjørende målet til en sterk borteseier.

  Cavani-jubel
  Foto: Mike Hewitt / Reuters