Solskjær imponert over FCK

Med Molde-trener Ole Gunnar Solskjær på tribunen kjørte Ståle Solbakkens FC København over Vålerenga i Copa del Sol på La Manga torsdag kveld.

Ole Gunnar Solskjær

Ole Gunnar Solskjær på tribunen da Vålerenga spilte mot FCK

Foto: Gunnar Grindstein / NRK

Det stoppet på 5-1 – og det kunne blitt langt mer.

Øverst på tribunen stod Molde-manager Ole Gunnar Solskjær. Og han lot seg imponere av laget til sin tidligere landslagskollega Ståle Solbakken.

– Jeg synes det er et meget, meget godt lag. Noe for oss norske å se opp til. Med norsk trener og mange skandinaviske spillere, sier Solskjær til nrk.no.

– Hva er det først og fremst som imponerer med dette FCK-laget?

– For det første så ser du at det er mannfolk som spiler fotball – at de er godt trent. Og så spiller de fotball. Ikke noe panikk. De spiller, spiller og spiller. Og er veldig godt organisert.

Ikke overrasket

Solskjær er ikke overrasket over Solbakkens suksess i FCK.

– Nei, jeg er ikke overrasket. Jeg vet at Ståle er en meget standhaftig mann – som har sine prinsipper. Og som vil få laget sitt til å spille på den måten han ønsker. Det er godt å se at han har stått på det han tror på, sier Solskjær.

– Hva tror du om FCK sine sjanser mot Chelsea i Mesterligaen?

– Selvfølgelig blir det ikke enkelt. Chelsea er favoritter. Men København gjorde det bra mot Barcelona og har vist at de kan gjøre det bra.

– Hvor lang tid tar det før Molde er like gode som FC København…?

FC København trener Ståle Solbakken

FC København trener Ståle Solbakken

Foto: Bendiksby, Terje / Scanpix

– He, he. Det tar nok sin tid. Men det er lov til å se opp mot sånne lag. Se hvor landet ligger. Og hvilket nivå vi er nødt til å ligge på hvis vi skal være med i Europa, slutter Solskjær.

Passe fornøyd Solbakken

Ståle Solbakken sjøl la ikke for stor vekt på utklassingen av sist sesongs sølvlag i Norge.

– Det var OK. Jeg er tilfreds. Vi klarte å holde tempoet sånn noenlunde, men mister ballen litt for mye i perioder. En god kjennomkjøring. Vi spiller mot et ganske bra lag og vinner ganske mye. Så det er jeg fornøyd med, oppsummerte Solbakken til nrk.no.

– Om under en måned skal vi møte Chelsea, så vi har dårlig tid, sier Solbakken.

Les: Solbakken takket kona

Toppmøte på La Manga

VIF-trener Martin Andresen var ikke bekymret selv om det ble stygge sifre.

– Vi slipper ikke inn så enkle mål om to måneder. Og selv om resultatet var stygt, synes jeg ikke dette var så ille, sier Martin Andresen til nrk.no.

Fotball

Oppsummert

 • Her får du alt av fotballnyheter.
 • Sindre Tjelmeland ny Start-trener

  Sindre Tjelmeland (31) fra Etne er bekreftet som ny Start-trener. Han kommer fra Ull/Kisa etter kun fem kamper.

  Start opplyser ikke hvor lang kontrakt Tjelmeland har signert med klubben, men Fædrelandsvennen melder at kontrakten er ut 2024.

  Sindre Tjelmeland
  Foto: Fredrik Hagen / NTB
 • HamKam tok over tabelltoppen

  Kjetil Rekdals HamKam tar helg på toppen av tabellen i 1. divisjon etter en sterk 1-0-seier over Fredrikstad fredag kveld.

  Rubén Alegre satte inn kampens eneste mål som sørget for at Rekdals gode start på sesongen fortsatte.

  Hamar-laget er dermed det eneste laget som ikke har tapt etter at samtlige lag har spilt seks kamper denne sesongen. HamKam topper divisjonen ett poeng foran kveldens motstander Fredrikstad. (NTB)

  1. divisjon fotball 2020: Tromsø - HamKam (3-1). Kjetil Rekdal.
  Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB
 • Glimt-årsmøtet sa ja til VM-boikott

  Det ekstraordinære årsmøtet i Bodø/Glimt gikk mot styrets innstilling og gikk med klart flertall inn for norsk boikott av fotball-VM i Qatar.

  Boikottforslaget fra et klubbmedlem var utsatt fra det ordinære årsmøtet i vinter. Det gikk ut på at Glimt enten skal fremme forslag på fotballtinget om at Norge skal avstå fra deltakelse i mesterskapet, eller støtte tilsvarende forslag.

  Styret vurderte initiativet og engasjementet i forslaget som godt, men mente at det på nåværende tidspunkt ikke vil være riktig å støtte et forslag om boikott.

  De stemmeberettigede var ikke enige og gikk med stemmetallet 46–14 inn for boikott. Glimt vil dermed gå inn for det på lørdagens ekstraordinære fotballting. (NTB)

  Eliteserien fotball 2021: Bodø/Glimt - Haugesund (2-0)
  Foto: Mats Torbergsen / NTB
 • Milan kjøpte Chelsea-stopper

  Den lovende midtstopperen Fikayo Tomori fortsetter karrieren i Milan på permanent basis. Han er kjøpt ut av kontrakten med Chelsea.

  Tomori ble leid ut til Milano-klubben i januar, og han imponerte såpass i løpet av vårsesongen at Milan ønsket å ha ham med videre.

  Den 23 år gamle engelskmannen, som opprinnelig er fra Canada, har signert en kontrakt som gjelder til sommeren 2025, opplyser Milan.

  Italy Soccer Serie A
  Foto: Spada / AP