Hopp til innhold

Solskjær imponert over FCK

Med Molde-trener Ole Gunnar Solskjær på tribunen kjørte Ståle Solbakkens FC København over Vålerenga i Copa del Sol på La Manga torsdag kveld.

Ole Gunnar Solskjær

Ole Gunnar Solskjær på tribunen da Vålerenga spilte mot FCK

Foto: Gunnar Grindstein / NRK

Det stoppet på 5-1 – og det kunne blitt langt mer.

Øverst på tribunen stod Molde-manager Ole Gunnar Solskjær. Og han lot seg imponere av laget til sin tidligere landslagskollega Ståle Solbakken.

– Jeg synes det er et meget, meget godt lag. Noe for oss norske å se opp til. Med norsk trener og mange skandinaviske spillere, sier Solskjær til nrk.no.

– Hva er det først og fremst som imponerer med dette FCK-laget?

– For det første så ser du at det er mannfolk som spiler fotball – at de er godt trent. Og så spiller de fotball. Ikke noe panikk. De spiller, spiller og spiller. Og er veldig godt organisert.

Ikke overrasket

Solskjær er ikke overrasket over Solbakkens suksess i FCK.

– Nei, jeg er ikke overrasket. Jeg vet at Ståle er en meget standhaftig mann – som har sine prinsipper. Og som vil få laget sitt til å spille på den måten han ønsker. Det er godt å se at han har stått på det han tror på, sier Solskjær.

– Hva tror du om FCK sine sjanser mot Chelsea i Mesterligaen?

– Selvfølgelig blir det ikke enkelt. Chelsea er favoritter. Men København gjorde det bra mot Barcelona og har vist at de kan gjøre det bra.

– Hvor lang tid tar det før Molde er like gode som FC København…?

FC København trener Ståle Solbakken

FC København trener Ståle Solbakken

Foto: Bendiksby, Terje / Scanpix

– He, he. Det tar nok sin tid. Men det er lov til å se opp mot sånne lag. Se hvor landet ligger. Og hvilket nivå vi er nødt til å ligge på hvis vi skal være med i Europa, slutter Solskjær.

Passe fornøyd Solbakken

Ståle Solbakken sjøl la ikke for stor vekt på utklassingen av sist sesongs sølvlag i Norge.

– Det var OK. Jeg er tilfreds. Vi klarte å holde tempoet sånn noenlunde, men mister ballen litt for mye i perioder. En god kjennomkjøring. Vi spiller mot et ganske bra lag og vinner ganske mye. Så det er jeg fornøyd med, oppsummerte Solbakken til nrk.no.

– Om under en måned skal vi møte Chelsea, så vi har dårlig tid, sier Solbakken.

Les: Solbakken takket kona

Toppmøte på La Manga

VIF-trener Martin Andresen var ikke bekymret selv om det ble stygge sifre.

– Vi slipper ikke inn så enkle mål om to måneder. Og selv om resultatet var stygt, synes jeg ikke dette var så ille, sier Martin Andresen til nrk.no.

Fotball