Steen-Jensen til Jönsson: - Ring oss først hvis dere vil ha mer

Stabæk selger både Henning Hauger og Pontus Farnerud til Rosenborg og gamletrener Jan Jönsson om prisen er rett. Selv har de tenkt å sikre seg underskriften til Rade Prica og Per Ciljan Skjelbred, forteller Ingebrigt Steen-Jensen.

Ingebrigt Steen Jensen

Ingebrigt Steen-Jensen: Hadde satt pris på at Rosenborg kontaktet oss før de snakket i media (arkivbilde).

Foto: Christian Grotnes / NRK

Jan Jönsson

Rosenborg-trener Jan Jönsson vil ikke si om Henning Hauger og Pontus Farnerud kan være aktuelle for laget.

Foto: Bendiksby, Terje / Scanpix

Markus Henriksen overbeviste i Annan-rollen da Rosenborg slo Spartak Moskva 4-0 i Copa del Sol.

Les også: Unggutta på RBK gikk lett videre

Nå vil kanskje Rosenborg jobbe annerledes i spillermarkedet. Med Markus Henriksen i den dype midtbanerollen, er det kanskje nettopp Henriksen og en spiller i hans opprinnelige rolle som må erstattes.

To mulige kandidater finnes i Stabæk.

Uklar Jönsson

Rosenborg-trener Jan Jönsson var meget fornøyd, men ikke overrasket over at Markus Henriksen tok den dype midtbanerollen på strak arm mot Spartak Moskva.

Han ser derfor ikke bort ifra at klubben nå må tenke litt annerledes når Annan skal erstattes. På spørsmål om hans tidligere elever i Stabæk, Henning Hauger og Pontus Farnerud, er aktuelle kandidater, blir Jönsson mildt sagt vanskelig å forstå, men ganske lett å tolke.

- Tja, ja, men nei, men dette vil jeg ikke... men altså, nei vi får se, men begge er jo, altså vi... nei, så sier vi ikke mer om den saken nå, sier han.

Pontus Farnerud

Stabæks Pontus Farnerud.

Foto: Solum, Stian Lysberg / SCANPIX

- Vi får la dette ligge nå

Det har tidligere vært spekulert i om Jan Jönsson ville hente flere Stabæk-spillere til Rosenborg.

Jon Inge Høiland er allerede på plass, men mange mente det ville være vanskelig, både for Jönsson personlig og for Stabæk, at det skulle gå en strøm av spillere fra Fornebu til Lerkendal som et resultat av svenskens skifte av arbeidsgiver.

- Om jeg kan hente flere fra Stabæk? Nei, men… jo det er jo ikke, nei, vi får la dette ligge nå, sier Jönsson og bidrar ikke akkurat til at denne ballen blir lagt død med det første.

- Alle er til salgs

Ingebrigt Steen-Jensen detter ikke av stolen av tanken på at Rosenborg skal gå etter Stabæks to midtbane-juveler. Begge har kontrakter som går ut etter 2011-sesongen og de står fritt til å forhandle med andre klubber til sommeren.

Henning Hauger

Stabæks Henning Hauger.

Foto: Thomassen, Christian / Scanpix

- Alle Stabæk-spillere er til salgs dersom prisen er den rette, sier Steen-Jensen.

- Når det gjelder Henning Hauger er det litt spesielt. Han har spilt i Stabæk siden han var fem år og det knytter seg mye følelser til en slik spiller, både for ham og klubben. Men prinsippet gjelder uansett. Alle er til salgs for den rette prisen – også til klubber Jan Jönsson til enhver tid måtte trene, understreker Steen-Jensen.

Ikke begeistret

Mr. Stabæk er imidlertid ikke så glad for at dette ble en mediasak før det eventuelt kunne blitt en sak mellom de to klubbene.

- Jeg hadde satt pris på at Rosenborg kontaktet oss før de snakket i media om dette, dersom det er aktuelt. Det kommer vi til å gjøre før vi prøver oss på Rade Prica og Per Ciljan Skjelbred. For det kommer vi til å gjøre, avslutter Ingebrigt Steen-Jensen.

Fotball

Oppsummert

  • Cirka 20.05: Pressekonferanse med Ståle Solbakken og en utvalgt spiller etter kampen mot Tyrkia.
  • Hevder Kane vil vekk fra Spurs

    Tottenhams stjernespiss Harry Kane skal ha fortalt klubben at han ønsker seg vekk, ifølge Sky Sports.

    Den britiske TV-stasjonen melder at Kane på nytt har bedt Spurs-ledelsen om å bli solgt. Også tidligere i sesongen kom det rapporter om at 27-åringen vil til en ny klubb.

    Storscoreren skal ha et ønske om å bli værende i Premier League. Av den grunn blir han koblet til den pengesterke trioen Manchester City, Manchester United og Chelsea.

    Kane har tre år igjen av kontrakten med Tottenham. En kjøper må regne med å måtte bla opp en betydelig overgangssum.

    Harry Kane, Tottenham
    Foto: MATTHEW CHILDS / AFP
  • Bournemouth tok første stikk

    Et kontringsmål ga Bournemouth 1-0 og et overtak i semifinalen mot Brentford i opprykkskvalifiseringen til øverste nivå i engelsk fotball.

    Arnaut Danjuma scoret kontrollert i høyre hjørne med et lavt skudd i det 55. minutt.

    Returmøtet med Brentford spilles i Vest-London lørdag. Barnsley og Swansea er opp mot hverandre i den andre semifinalen. Opprykksfinalen går på Wembley lørdag 29. mai.

    Bournmouth-scoring
    Foto: MATTHEW CHILDS / Reuters
  • Kroos mister spansk gullthriller

    Real Madrids midtbanestjerne Toni Kroos har fått påvist korona og må dermed stå over kommende helgs sesongavslutning i La Liga.

    Real er to poeng bak byrival Atlético Madrid på tabelltoppen før siste La Liga-runde.

    Atlético er sikret sin første serietittel siden 2014 om laget slår Valladolid på bortebane lørdag kveld. Ved poenglikhet forsvarer Real Madrid ligagullet på innbyrdes oppgjør.

    Toni Kroos
    Foto: Bernat Armangue / AP
Europa League - Semi Final Second Leg - AS Roma v Manchester United