Hopp til innhold

Senegal-trio sikret solid seier for Bodø/Glimt

Bodø/Glimts senegalesiske trio Vieux Sané, Papa Ndiaye og Moustapha Ndiaye sørget for nordlendingenes første seier i årets eliteserie da Sogndal ble slått 4-2 søndag.

Etter 1-1 mot AaFK i seriepremieren og 1-3-tap for Vålerenga i forrige runde kan nyopprykkede Glimt feire sin første seier i eliteserien i år.

Både hjemmelag og bortelag sto med ett poeng etter de to første serierundene før kampstart på Aspmyra stadion.

– Det var deilig og fortjent. Vi styrer kampen fra start til slutt, sier nysignert Glimt-spiller Kristian Brix til NRK.

– Nå har vi fått en god start

Glimt sikret tre poeng etter en sterk annen omgang hjemme på Aspmyra. Vertene var også det beste laget i første omgang, men likevel var det Sogndal som gikk til pause med 2-1-ledelse etter to mål på langskudd av Ulrik Flo.

Flo er dermed oppe i tre mål på tre kamper denne sesongen.

– Vi gjør det vanskelig for oss selv med at vi får to mål mot oss. Det gjør at vi må jage. Men vi gjør det bra, og det var deilig å dra det hjem til slutt. Nå har vi fått en god start, sier Brix.

Vieux Sané stanget inn Glimts 1-1-mål da han fikk stå umarkert på et hjørnespark.

Scoret etter fire minutter på banen

Ulrik Flo feirer scoring

Ulrik Flo feirer en av sine to scoringer i løpet av kampen.

Foto: Bjørn Erik Rygg Lunde / NRK

I annen omgang hadde Glimt langt bedre uttelling på sjansene sine. Etter ni minutter kom utligningen ved Dane Richards.

Snaut 20 minutter før full tid var Glimt frampå igjen og tok ledelsen etter en flott soloprestasjon av Papa Ndiaye. Senegaleseren driblet av flere Sogndal-spillere før han skjøt forbi keeper Mathias Dyngeland fra 16 meters hold.

Mouhamadou Ndiaye avsluttet Glimts festkveld med å sette inn 4-2 etter 87 minutter. Da hadde innbytteren vært på banen i bare fire minutter.

Glimt-trener Jan Halvor Halvorsen er svært fornøyd med det spillerne hans presterte i dag.

– Vi vil bli bedre

Jan Halvor Halvorsen

Glimt-trener Halvorsen er fornøyd med tre poeng.

Foto: Anne Lognvik / NRK
Jonas Olsson

Jonas Olsson mener laget hans gjorde det beste ut av ressursene de hadde.

Foto: Arne Stubhaug / NRK

Vi var rolige. I dag var vi modige, offensive og positive i tankene. Vi spilte en veldig god kamp.

Bodø/Glimt har returnert til eliteserien etter fire sesonger i førstedivisjon.

Halvorsen mener at laget hans har fått en god start på sesongen, men at de gjerne kunne tatt noen flere poeng.

– Det er ikke mye erfaring fra eliteserien i laget, så vi vil bare bli bedre. Jeg er fornøyd med alt bortsett fra sola som vi hadde i ansiktet i første omgang. Fire målscorere viser vår styrke, avslutter Glimt-treneren.

Bodø/Glimt og Sogndal har møtt hverandre 14 ganger i eliteserien, hvor de helgule har gått seirende ut ni ganger, Sogndal to.

Treneren stolt av prestasjonene

I Sogndal-leiren er stemningen en litt annen. Trener Jonas Olsson mener laget hans ikke klarer å skape det offensive spillet de trenger for å ta poeng.

– Laget gjorde så godt det kunne. Vi skal spille 30 runder og det er en tøff serie, men jeg er glad for å se innstillingen til spillerne, sier Olsson.

Sogndal venter fortsatt på sesongens første seier. Tre kamper har så langt bare gitt ett poeng, og laget ligger sist i eliteserien.

Treneren sier laget prøvde å gjøre det beste ut av ressursene de hadde til rådighet.

– Jeg er stolt av prestasjonene i dag. Serieåpningen vår i år er den samme som vi hadde i fjor, det gjelder å ta poengene som kreves, avslutter han.

Neste kamp for Glimt er hjemme mot Rosenborg 2. påskedag. Sogndal får besøk av regjerende seriemester Strømsgodset.

 • Les kampreferat under:
Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

Fotball

 • Avis: PL-klubber vil forby bettingsponsorer på draktene

  Klubbene i Premier League er enige om en avtale som gjør at gamblingselskap ikke skal få lov til å fronte seg som hovedsponsor på klubbenes drakter.

  Ifølge The Times skal klubbene møtes torsdag, og en endelig avtale er ventet å komme på plass. Et eventuelt vedtak kan måtte vente til juni når Premier League har sitt sommermøte. Endringene skal foregå over en treårsperiode.

  8 av 20 klubber i toppdivisjonen har et gamblingselskap som hovedsponsor på drakten. Av de åtte er Fulham og Newcastle, men det er fra før bestemt at de skal ha andre sponsorer fra neste sesong.

  Det er likevel ventet at de klubbene som fortsatt ønsker det, vil få lov til å ha gamblingsponsor på ermene på drakten. Sponsorendringene i den engelske toppfotballen kommer av at den britiske regjeringen utarbeider et lovforslag som vil forby reklame for gambling.

  Ifølge The Times har en ikke navngitt klubb opplyst om at de mister rundt 130 millioner kroner i inntekt om de mister sin sponsor. (NTB)

  Britain Soccer Conference League
  Foto: Kin Cheung / AP
 • City taus om Haaland før nøkkelkamp

  Det er helt stille rundt Erling Braut Haalands skadesituasjon to dager før oppgjøret mot Liverpool.

  Haaland var ikke med på et bilde eller nevnt i tekst på Citys hjemmeside etter onsdagens treningsøkt.

  Haaland meldte forfall til landskampene mot Spania og Georgia på grunn av en lyskeskade.

  Manchester City ligger åtte poeng bak (med én kamp mindre spilt) serieleder Arsenal og tåler trolig ikke et tap mot Liverpool om det skal bli ligagull.

  Fredag klokken 14.30 holder City-manager Pep Guardiola en pressekonferanse, og der vil Haaland-spørsmålene bli helt sentrale. (NTB)

  FA Cup - Quarter-Final - Manchester City v Burnley
  Foto: PHIL NOBLE / Reuters
 • Messi feiret sitt 100. landslagsmål med hattrick

  I løpet av 17 minutter scoret Lionel Messi tre mål mot Curaçao i 7-0-seieren natt til onsdag. Det sendte han opp på 100 mål i den argentinske landslagstrøya.

  Den sju ganger Ballon d'Or-vinneren åpnet målfesten etter bare 20 minutter.

  Knappe femten minutter senere gjorde den 35 år gamle magikeren 3-0, før han fullførte hattricket sitt fire minutter senere da han la på til 5–0.

  Nicolás González, Enzo Fernández, Ángel Di María og Gonzalo Montiel noterte seg også på scoringslisten.

  Messis 100. landslagsmål kommer 17 år etter at han gjorde sitt første mål for Argentina i et 2-3-tap mot Kroatia i mars 2006.

  Tirsdagens hat-trick var Messis sjuende for Argentina.

  Messi har scoret flere mål for det argentinske landslaget enn de to neste på listen til sammen.

  Gabriel Batistuta endte karrieren på 56 mål for Argentina, mens Sergio Agüero nådde 41 mål før han måtte legge opp i desember på grunn av hjerteproblemer.

  På listen over de mest scorende landslagsspillerne gjennom tidene er Messi fortsatt nummer tre. Cristiano Ronaldo ligger på førsteplass med 122 mål for Portugal, mens Ali Daei er nummer to med 109 mål for Iran. (NTB)

  Argentina Curacao Soccer
  Foto: Nicolas Aguilera / AP
 • Renard forlater Saudi-Arabia – skal ta over Frankrikes kvinnelandslag

  Hervé Renard slutter i jobben som trener for Saudi-Arabias herrelandslag i fotball for å ta over jobben som trener for Frankrikes kvinnelandslag.

  Det opplyser Saudi-Arabias fotballforbund (SAFF) tirsdag.

  Den 54 år gamle franskmannen fikk jobben som trener for Saudi-Arabias herrelandslag i juli 2019 og ledet laget til sin berømte 2-1-seier over Argentina i gruppespillet i fjorårets VM i Qatar.

  SAFF sier i en uttalelse på Twitter at de har gått med på å Renards forespørsel om å slutte i jobben, og legger til at de ønsker ham suksess i sin videre karriere.

  – Renard har et tilbud fra det franske fotballforbundet og har uttrykt at han ønsker å takke ja til den muligheten, sier SAFF-president Yasser Al-Misehal til saudisk TV.

  Det franske fotballforbundet ga trener Corinne Diacre sparken tidligere i mars etter at kaptein Wendie Renard gikk ut og sa at hun ikke ville spille for landslaget så lenge Diacre var trener. (NTB)

  VM fotball 2018, Portugal - Marokko.
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB
 • Skottland åpnet EM-kvalifiseringen med seier

  Skottlands fotballherrer hadde bra kontroll hjemme mot Kypros og vant 3-0 i den første kampen i Norges EM-kvalifiseringsgruppe.

  Det første målet ordnet John McGinn da han løp inn et innlegg fra Andy Robertson etter 20 minutter. Senere brente skottene en del sjanser, og de skapte spenning for seg selv ved ikke å punktere kampen.

  Tre minutter kom imidlertid en forløsende scoring ved innbytter Scott McTominay. Han kom på løp og satte ballen i mål etter fint forarbeid av Ryan Christie og Lyndon Dykes.

  Manchester United-profilen var på farten igjen på overtid og styrte inn 3-0. Dermed ble det en meget trygg seier for hjemmelaget.

  Fem minutter på overtid ble Nicholas Ioannou utvist etter å ha fått sitt annet gule kort.

  Kypriotene skapte få farligheter og får det trolig svært tøft i en gruppe som foruten Skottland består av Norge, Spania og Georgia.

  Scotland Cyprus Euro 2024 Soccer
  Foto: Jane Barlow / AP
Champions League - Round of 16 - Second Leg - Chelsea v Borussia Dortmund