Fredrikstad tok sin første seier på tre kamper da de slo Tromsø 3-0.

Fredrikstad-jubel etter at Celso Borges ga hjemmelaget ledelsen 2-0

Kampfakta: Fredrikstad - Tromsø

Les: Årsverste av Tromsø

Fjorårets sølvvinner fant omsider hjemmeformen.

Etter bare to mål og tre poeng til sammen på de tre første hjemmekampene ble publikum budt på tre mål og tre nye poeng torsdag.

Laget utnyttet til tider svakt forsvarsspill hos gjestene.

Fredrikstad har slitt med å skape sjanser i det siste, og før kampen mot Tromsø hadde Anders Grönhagen gjort flere endringer på laget. Ardian Gashi sonet for karantene, mens Kasey Wehrman ble vraket etter flere svake kamper.

Ramberg i krysset

Hans Erik Ramberg scoret kampens første mål etter bare ti minutter. FFK-kapteinen kombinerte flott med Andreas Tegström og satte til slutt ballen kontrollert i krysset.

Etter det jevnet det seg ut, men det så ut til at Fredrikstad hadde kontroll.

Selv da Sigurd Rushfeldt kom til sjanser gikk det utenfor for Fredrikstad-målet.

Etter hvilen fortsatte det samme spillet. Midtbanen til Fredrikstad med en opplagt Raymond Kvisvik styrte kampen, mot tafatte Tromsø-spillere.

Dermed var det også fullt fortjent da Celso Borges nikket ballen i mål etter et hjørnespark i det 77. minutt.

Tre minutter senere var ballen nok en gang bak Sead Ramovic i Tromsø-målet. En ny Kvisvik-corner traff hodet til Raio Piiroja. Ballen gikk i stolpen, men Vidar Martinsen var fremme på returen og satte den kontant i mål.

Tromsø lekker

Fredrikstad har dermed heng på lagene i toppen av tabellen med sin femteplass, mens Tromsø nå har blitt en "middelhavsfarer" på 10. plass. Det bekymrer sikkert også Tromsø-trener Per Mathias Høgmo at klubben hans har sluppet inn 17 baklengs på åtte kamper.

Etter en bra start på sesongen for Trømsø, har de nå spilt fire kamper uten seier. 16-mai kommer Bodø/Glimt på besøk, mens Fredrikstad skal til Oslo for å spille mot Vålerenga.

Fredrikstad-jubel etter at Hans Erik Ramberg (nr. 2 f.v.) ga hjemmelaget ledelsen 1-0