Hopp til innhold

Årsverste av TIL

- Ikke godt nok, sier Rushfeldt etter 0-3 i Fredrikstad.

Fredrikstad: Hjemmelagets Vidar Martinsen (t.v.) i duell med Hans Åge Yndestad under eliteseriekampe
Foto: Olsen, Linn Cathrin / SCANPIX

Motgangen fortsetter for Tromsø IL. For sjette året på rad tapte Gutan i Fredrikstad. Med 0-3 i bagasjen hjem til Tromsø, er TIL det laget som slipper inn mest mål i eliteserien.

- Dette er ikke godt nok av oss. Jeg synes Fredrikstad vinner fortjent, sier Sigurd Rushfeldt til NRK .

Med 17 baklengs på åtte kamper, over to i snitt per kamp, ligger TIL nærmere bunnen enn toppen av tabellen før møtet med Bodø/Glimt på Alfheim 16. mai.

- Vi kan ikke slippe inn over to mål i snitt, og det må vi finne ut av. Det er ikke godt nok. Vi må brette opp ermene å komme oss videre, sier Rushfeldt.

I Fredrikstad torsdag kveld fikk TIL den verste tenkelige starten. Hans Erik Ramberg spilte enkelt gjennom TIL-forsvaret med en ”vegg” og prikket krysset med en vakker avslutning.

TIL virket lurvete bakover de første 20 minuttene, men det bedret seg fram mot pause.

Men i 2. omgang skapte Fredrikstad en haug med sjanser, og banket inn 2-0 og 3-0 mot slutten. Det kunne fort være fire også

TIL på sin side skapte noen muligheter de også, men det ville seg ikke foran mål. Dessuten ble Sigurd Rushfeldt snytt for et straffespark på stillingen 0-0.

TIL møter Fløya i 1. runde i cupen søndag.

Nede i bølgedal

- Vi har jobbet mye med forsvarsspillet vårt, men er ikke nøye nok. Vi slipper motstanderen for lett til, sier trener Per Mathias Høgmo til NRK.

- Det vi trenger nå er noen gode opplevelser, og det håper vi å få nå mot Fløya i cupen og mot Glimt 16. Mai. Vi er i en liten bølgedal nå der vi ikke har fått 3-poengere hjemme, og gått på smeller i Kristisansand og nå i Fredrikstad, sier Høgmo.

- Slik det ser ut nå, framstår vi uten selvtillit. Derfor blir det veldig viktig å få et par seire i de to neste kampene, avslutter han.