Solbakken: – Nå må vi klatre

Ståle Solbakken har fått en svært skjev start som Wolves-manager. I dag starter forhåpentligvis poengfangsten for alvor.

Solbakken

Ståle Solbakken har foreløpig bare kunnet innkassere en trepoenger. Det var mot Barnsley i august.

Foto: NTB scanpix

Ståle Solbakken mot Leeds

Ståle Solbakken tapte for Leeds i serieåpningen.

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix

Wolverhampton har ambisjoner om å rykke rett opp igjen til Premier League, men foreløpig ser det vanskelig ut for West Midlands-klubben.

Tap mot Leeds, seier over Barnsley, uavgjort mot Derby og nok et tap mot Cardiff gjør at Solbakkens menn bare har kapret fire poeng i sesonginnledningen, og ligger på en nitrist nest siste plass i Championship.

Og allerede er veien opp til tabelltoppen blitt faretruende lang. Blackburn leder divisjonen på 11 poeng, altså sju poeng foran Solbakkens menn.

I dag tar Wolves imot Leicester på hjemmebane.

Følg kampen: Wolverhampton - Leicester City fra kl 14.15.

– Vi må ta poeng

– Vi er ikke der vi ønsker å være. Det har vært mye spillere inn og ut, men det er ingen unnskyldning. I stedet ser vi på det som en utfordring, en utfordring vi må takle så fort som mulig, sier Solbakken til lokalavisen Express & Daily.

Dagens kamp er den første i det som blir en svært hektisk uke for Wolverhampton. Allerede onsdag er det ny kamp borte mot Ipswich, før Peterborough venter neste lørdag.

– Det er en intens periode, men også en god mulighet for oss til å ta poeng, klatre på tabellen og finne vår identitet, sier nordmannen.

Kulturforskjeller

Før overgangsvinduet skjedde det store endringer på Molineux Stadium.

Ut gikk stjernespillerne Steven Fletcher (til Sunderland) og Matt Jarvis (til West Ham), mens hele syv nysigneringer ble hentet inn.

I tillegg valgte Wolverhampton å sparke Solbakkens assistentmanager Terry Connor for knappe to uker siden.

De store utskiftningene synes på treningsfeltet, sier Solbakken.

– Det er tydelige forskjeller mellom de utenlandske og de britiske spillerne i måten å tenke på. Det er en stor utfordring. Men begge kulturene har noe bra ved seg, så dersom vi klarer å få ut det beste av alle, blir det veldig bra, sier Ståle.

Sjekk Championship-tabellen her!

Fotballnyheter