Solbakken vant trenerduellen

Det var i utgangspunktet en pirrende duell. Kjetil Rekdal mot Ståle Solbakken.

Ståle Solbakken

Ståle Solbakken smiler fornøyd etter seieren over Aalesund.

Foto: Bendiksby, Terje / Scanpix

Kjetil Rekdal

Kjetil Rekdals Aalesund tapte etter straffespark-konkurranse.

Foto: Bendiksby, Terje / Scanpix

Som spillere på 90-tallet stakk som regel Rekdal av med seier i konkurranse om hvem som skulle spille på landslaget.

Som trenere har Solbakken havnet i førersetet. En posisjon han beholdt etter møtet mellom Ålesund og FC København på La Manga i kveld.

Les også: København slo Aalesund

Bare så vidt

Men det var bare så vidt båten bar for Ståle Solbakken og hans drenger. Etter 1-1 ved full tid ble oppgjøret avgjort i straffesparkkonkurranse.

Danskene satte alle sine fem, mens Aalesunds Enar Jääger ikke maktet oppgaven fra ellevemetersmerket. Dermed tok Solbakken et nytt stikk i trener-duellen mot Rekdal.

FC København mønstret et tilnærmet B-lag og fikk store problemer mot et aggressivt Aalesund-lag. Der Tor Hogne Aarøy var blikkfanget før, fremsto nå sunnmøringene som kvikke, spillende og tidvis kreative i sine offensive tiltak.

Erstatter til Aarøy

Venstresiden med Jonatan Parr og Lars Fuhre imponerte og i Kjell Rune Sellin har Rekdal fått en annerledes erstatter til Aarøy.

- Ja, vi må gjøre mye på en annen måte, men vi må likevel ha en spiss i tillegg. Jeg ser ikke bort ifra at det blir en med mange av de egenskapene Aarøy hadde, sier Kjetil Rekdal.

Tross straffetapet var rimelig godt fornøyd med gjennomkjøringen.

- FCK stilte ikke med sitt beste lag. Det var et halvannet B-lag, men holder høy kvalitet likevel. Vi produserte mange sjanser, flere spilte på seg selvtillit og leverte gode søknader i kampen om en plass på laget.

Respektfulle

Cesar Santin ga FCK ledelsen etter kun tre minutter, i en periode hvor Aalesund sto med lua i hånda og tenke dette var motstanderen til Chelsea i Mesterligaen. Det tok nesten et kvarter før respekten ga seg og resten av omgangen dominerte Aalesund.

Utligningen kom først et kvarter etter pause, signert Kjell Rune Sellin, og totalt sett var det Aalesund som gjennomførte den beste kampen. At straffekonkurransen endte med dansk seier spiller liten rolle.

FC København går ikke til semifinalen i Copa del Sol, men overlater plassen til en ”lucky looser” fra kvartfinalene. Det kan fort bli Aalesund. Men duellen – den vant Ståle Solbakken.

Fotballnyheter