København slo Aalesund etter straffekonkurranse

Aalesund gjorde en god figur mot København. Spillemessig var de i store perioder fullt på høyde med et noe B-preget dansk lag. Etter å ha ligget under, utlignet Aalesund. Det sto 1-1 ved full tid, og kampen gikk til straffekonkurranse.

Lars Fuhre

Aalesund lå lenge under. Men etter et angrep regisstert av Lars Fuhre kunne Kjell Rune Sellin utligne for Aalesund. København vant imidlertid straffekonkurransen.

Aalesund-trener Kjetil Rekdal har uttalt at FC København er det beste laget Aalesund noengang har møtt. Likevel sier han at han matcher sine spillere ut fra hva som er fornuftig i denne delen av sesongoppkjøringen, og at spillernes form ved sesongstart er langt viktigere enn en seier i dag.

Aalesund stiller med følgende mannskap:

Sten Grytebust, Ville Jalasto, Edvard Skagestad, Daniel Arnefjord, Jonathan Parr, Fredrik Carlsen, Peter Orry Larsen, Michael Barrantes, Pablo Herrera, Lars Fuhre og Kjell Rune Sellin.

0:00: Kampen har startet

3:07: København skårer. Santin. København leder 1-0. Daniel Arnefjord hang ikke helt med da Santin fosset fram.

6:20: Hjørnespark til Aalesund. Resulterer i nytt hjørnespark. Den ballen var nesten inne. Svært nær utligning. Merkelig situasjon der ballen ble liggende løst mellom keeperhansken og stolpen.

8:18: Kjempesjanse for Aalesund. Først Peter Orry Larsen, og så Pablo Herrera, som nesten satte ballen i mål.

10:00: Aalesund spiller seg til gode sjanser. Københavns keeper avverger med en benparade.

11:57: Godt initiativ fra Aalesund, men elendig avslutning av Fredrik Carlsen.

12:57: God mulighet av Kjell Rune Sellin. Ballen ser ut til å ville glippe fra keeperhanskene, men keeper får kontroll før Michael Barrantes når fram.

14:55: Skagestad takler fint ved dødlinjen. Ender i hjørnespark til Kobenhavn. Grytebust redder. Fort ut til kjappe Parr.

16:19: Aalesund med nok et skudd mot mål.

16:59: Kontante Skagestad beiner ballen ut til hjørnespark.

18:35: Frispark fra Barrantes. Ballen helt inn i boksen. Hektisk innenfor 5-meteren, men København avklarer. Aalesund frempå igjen. Svak avklarering av København, som likevel beholder ballen. De mister den igjen, og Aalesund får begynne bakfra. Aalesund tar mer over nå.

20:40: Orry Larsen felles. Frispark. Er på skuddhold. København stiller mur. Barrantes med et godt forsøk. Keeper går ut i sin fulle lengde, men ballen går utenfor.

26:00: København er litt mer inne i kampen nå.

28:40: Herrera stenges inne og vil ha frispark. Ingenting sier dommern.

29:15: København kommer forbi Jalasto, men innlegget utnyttes ikke. Aalesund setter i gang et kjapt angrep. Holder ballen lenge rundt Københavns 16-meter. Et par småfarlige situasjoner, men København tar over.

31:10: Hard og kontant skudd fra København. Men høyt over.

32:00 Skade på Petter Orry Larsen. Klinker sammen med Københavnspiller i hodeduell. Litt blod som tørkes, men Larsen er i gang igjen.

35:20: Hjørnespark til København. Rett i klypene på Grytebust.

36:00: Flott vending av Sellin. Han felles. Frispark til Aalesund.

37:15: Flott angrep av Aalesund. Sellin setter dessverre ballen litt for høyt.

39:00: Aalesund har hatt en fin periode nå.

39:10: Fuhre prøver seg på langskudd, uten at resultatet ble så veldig bra.

43:00: Flott Københavangrep, men Herrera bryter.

45:00: Første omgang avsluttes med et langskudd av Barrantes. Han ser at København-keeper står langt ute. Men keeper holder ballen stødig. Aalesund ligger under etter en tidlig Santin-skåring. Spillemessig kan man si at Aalesund har vært godt på høyden med København.

– Fotball handler om å skåre mål. Det har vi ikke gjort. Sånn sett er det skuffende, sier trener Kjetil Rekdal til TV2. Vi har gjort mye bra, men hadde for stor respekt for København i åpningsminuttene. Men fotballmessig har det vært mye bra, sier Rekdal.

– Aalesund har vært best i første omgang, sier assistenttrener for København Baard Wiggen. Vi kunne lett ha ligget under. Det er litt andrelagstendenser, sier Baard Wiggen.

Det er gjort noen bytter. Ut med Ville Jalasto og Edvard Skagestad. Inn med Enar Jããger og Jonathan Tollaas Nation.

45:00: Kampen er i gang igjen.

48:00: Aalesund mister ballen i farlig posisjon. København kommer til skuddposisjon. Ballen er innom hælene til Tollås Nation. Keeper er satt ut av spill, men ballen triller utenfor og til hjørnespark. Ballen settes over.

50:30: Flott angrep av Aalesund. Fuhre fosser fremover, men en København-spiller feier ballen ut til innkast. Etter innkastet setter Orry Larsen avgårde en markkryper, som går 30 centimeter til høyre for mål.

53:00: Skummel misforståelse mellom keeper og forsvarsspiller like foran Aalesunds mål. Men København klarer ikke å utnytte situasjonen.

61:00: Barrantes stoppes og vinner et frispark.

62:00 Kjell Rune Sellin utligner for Aalesund. Flott forarbeid av Lars Fuhre. Målet kom etter en periode der det var begynt å se litt tungt ut for Aalesund. Målet kronet et flott angrep, der Fuhre gjorde en god jobb på venstresiden.

66:30: Herrera ut. Fløtre inn.

70:00: Barrantes slår en flott langpasning. Københavnkeeper må langt utenfor 16-meteren for å avverge en farlig situasjon.

71:12: Grytebust setter i gang et angrep. Fuhre kjapt frem på venstrekanten. Slår inn foran mål, men ingen Aalesundspillere får tak i ballen.

72:00: Farlig angrep av København. Får slått inn foran mål, men Aalesund snapper ballen.

73:00: Fløtre og Fuhre presser frem et innkast for Aalesund høyt oppe på banen. Men København overtar etter hvert.

74:00: Fuhre utfordrer på venstrekanten. Får hjørnespark. Hjørnesparket går over Aalesund-klynga, og København setter i gang angrep. Men det tar tid å komme over midtlinja. Aalesund ligger tett. Men innlegget kommer. Daniel Arnefjord tar ingen sjanser og sender ballen til hjørnespark.

76:10: København hjørnespark. Flott redning av Grytebust. Grytebust overbeviser!!

70:10: Fredrik Carlsen ut. Fredrik Ulvestad inn.

82:31: Peter Orry Larsen løper halve banen med ballen - og klinker til med et langskudd. Dessverre litt for høyt.

84:45: Stor mulighet for København. Godt innlegg men den siste headingen treffer ikke helt.

86:00. Der glapp det litt i markeringene bak for Aalesund. Kjempesjanse for København. Heldigvis for Aalesund gikk ballen utenfor.

88:00: Bare to minutter igjen av ordinær tid. Det blir kanskje straffekonkurranse. København er i angrep. Avslutter med et skudd over mål.

90:00: København er i angrep. Aalesund beiner ballen ut. Der er det slutt for ordinær tid. Det blir straffekonkurranse.

Dette blir spennende. Aalesund har vunnet straffekonkurranse før!

København skyter først. Den går inn - til høyre for Grytebust.

Barrantes tar Aalesunds første. Gikk rett i mål den også. Lagene ligger likt.

Københavns andre går også inn.

Enar Jaager skyter. Keeper redder. København har overtaket.

København leder 3-1

Fuhre putter ved stolperoten 3-2

København setter straffen. 4-2

Didrik Fløtre banker straffen med kraft. 4-3

København setter sin siste straffe - Aalesund har ikke mulighet til å ta igjen, og straffekonkurransen ender 5-3. Kampen endte altså 1-1, men København vant straffekonkurransen 5-3.