Unggutta på RBK gikk lett videre

Rosenborg er klar for kvartfinale i Copa del Sol-turneringen etter at de vant 4-0 over Spartak Moskva tirsdag.

Rade Prica gratuleres av Michael Jamtfall

Rade Prica gratuleres av Michael Jamtfall.

Foto: Bendiksby, Terje / Scanpix

Målscorere for Rosenborg var Morten Moldskred, Rade Prica, Michael Jamtfall og Trond Olsen.

Kampfakta: Spartak Moskva - Rosenborg

Bare fem minutter var gått da Morten Moldskred fyrte inn den første scoringen etter innlegg fra Mikael Lustig. 11 minutter senere var det spisskollega Rade Pricas tur. Svensken var klinisk i avslutningsøyeblikket da han dunket Rosenborgs andre sjanse inn til 2-0.

Les også:

Unggutta fungerte

Også Michael Jamtfall tegnet seg på scoringslisten før pause, og 3-0 var av det pene slaget. Etter et fint angrep, ble han tredd igjennom og chippet ballen elegant over Spartak-keeper Alexander Belenov.

Jamtfall var en av flere unggutter som fikk sjansen tirsdag. Sammen med Gjermund Åsen og Markus Henriksen holdt han kontroll på midtbanen.

Fire målskyttere

Spillet roet seg noe ned etter pause, og selv om Spartak Moskva hadde noen skumle cornere ble det aldri særlig farlig i Rosenborgs 16-meter.

Men i motsatt ende var det en spiller til som ville være med på leken. Trond Olsen kom inn som innbytter i det 75. minutt. Et halvminutt senere ble han nydelig spilt opp av Markus Henriksen etter et brudd, brukte farten sin og fastsatte sluttresultatet til 4-0 på strålende vis.

Fotball

Oppsummert

11.00: Uttak av nødlandslaget, som spiller borte mot Østerrike onsdag kveld.

På pressekonferansen: Leif Gunnar Smerud, Pål Bjerketvedt, Lise Klaveness og Gro Tvedt.

 • Skal vise VM for menn i 2026

  NRK og TV 2 har sikret seg rettighetene til å vise fotball-VM for menn i 2026. Mesterskapet skal holdes i USA og føyer seg inn i rekken av mesterskap de neste årene som NRK og TV 2 deler.

  – Vi gleder oss stort til å kunne vise fotball-VM fra USA i 2026 på NRK og TV 2, sier kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen i NRK og administrerende direktør og sjefredaktør Olav T. Sandnes i TV 2.

  Fra før har de to kringkasterne rettighetene til EM i 2021, 2024 og 2028 for menn, kvinnenes EM i 2022 og mennenes VM i 2022.

  – Jeg mener det er helt avgjørende for NRK å ha rettigheter som samler det norske folk. Som forener oss og som gir en opplevelse. Den type begivenheter er det avgjørende for en allmennkringkaster å ha rett og slett, sier Eriksen.

  Landslaget i fotball trener
  Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
 • Tre nye Odd-spillere positive

  Ytterligere tre spillere i eliteserieklubben Odd har avgitt positive virustester.

  Det bekreftet Skiensklubben på sine nettsider mandag.

  «Etter at hele spillergruppa nå er testet, kan vi melde at tre nye spillere har fått påvist covid-19», heter det i en uttalelse.

  Lørdag ble det kjent at en Odd-spiller hadde testet positivt for koronaviruset etter å ha trent med laget fredag. Søndagens kamp mot Sandefjord og onsdagens kamp mot Godset ble dermed utsatt.

  (NTB)

  Odd stadion
  Foto: Roald Marker / NRK
 • Lows fremtid er usikker

  Joachim Löw er i samtaler med Tysklands fotballforbund (DFB) om hvorvidt han skal lede landets fotballherrer videre, ifølge flere tyske medier.

  Siden VM-gullet i 2014 har resultatene vært svært blandet, og Löw har havnet under kraftig press etter 0-6-tapet mot Spania i nasjonsligaen tidligere i måneden.

  Ifølge avisen Bild og nettstedet SportBuzzer pågår det samtaler i DFBs hovedkvarter i Frankfurt mandag ettermiddag.

  (NTB)

  Joachim Low
  Foto: Torstein Bøe / NTB
 • Haalands verdi skyter til værs

  Markedsprisen for Erling Braut Haaland (20) raser av gårde i en vanvittig fart. Nå verdsettes han til 1,68 milliarder kroner

  Det er det anerkjente nettstedet CIES som mandag offentliggjorde en fersk oversikt over hvilke fotballspillere som har økt sin verdi mest den siste måneden.

  Den viser at Haaland har blitt snaut 400 millioner mer verdt bare på de siste vel fire ukene.

  CIES skriver at dersom Haaland fortsetter å prestere som han gjør med mange mål, kan han gå forbi verdens mest verdifulle spiller når viruspandemien har gitt seg. Det er i øyeblikket ifølge CIES brasilianske Neymar.

  Hans markedsverdi er nå 2,34 milliarder kroner.

  Bundesliga - Hertha BSC v Borussia Dortmund
  Foto: Annegret Hilse / Reuters