Hopp til innhold

Sluttet å score - starter igjen for Norge

CAPE TOWN (NRK.no): "Alex" Søderlund håper klubbskifte skal gi en opptur.

Alexander Toft Søderlund

Alexander Søderlund starter på topp for Norge i Cape Town tirsdag kveld.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

Når Norge spiller årets første landskamp - mot Sør-Afrika i Cape Town tirsdag kveld - er det igjen med Haugesunds Alexander Søderlund i spissrollen.

25-åringen startet de tre siste landskampene i fjor - to av dem viktige VM-kvaliker i Sveits og på Kypros.

Men 10 landskamper har ikke gitt et eneste landslagsmål.

Og på klubblaget sa det mer eller mindre stopp i fjor etter super-frisparket mot Vålerenga 3. august. Etter det ble det kun ett mål - mot Stabæk - og ett selvmål.

Drillo: - Dyktig og nyttig

– Jeg slet litt sammen med laget. Det ble mye til slutt, mye reising og mye kamper - og jeg tror jeg ble litt sliten til slutt. Får bare prøve igjen denne sesonger, smiler Søderlund.

Landslagssjefen er ikke bekymret over måltørken.

– Nei, alle toppscorere svinger litt. Alexander er såpass nyttig. Du skal huske på at han er spiss, men også en veldig dyktig og nyttig forsvarsspiller i måten vi spiller på. Det skal du ikke kimse av, sier Egil Olsen.

– Det er riktig at han ikke har fått så mye uttelling som vi kunne ønske, men det kommer, sier Drillo.

– Tida inne for noe nytt

– Til Rosenborg?

Søderlund har vært linket til flere klubber, blant annet Rosenborg.

– Haugesund styrer det opplegget. De får akseptere et bud før de snakker med meg, jeg vet egentlig ingen ting, sier Søderlund.

– Har du lyst på noe nye utfordringer?

– Jeg tror tida snart er inne for noe nytt. Så får vi se om det blir nå i januar eller til sommeren eller etter sesongen. Men jeg håper det skjer noe snart.

– Trenger du et miljøskifte?

- Ja..., jeg gjør vel kanskje det, sier han.

Norges lag mot Sør-Afrika (4-5-1):

Jarstein - Ruud, Semb Berge, Madsen, Vilsvik - Huseklepp, Riise, Gashi, Yttergård Jenssen, Elyounoussi (kaptein) - Søderlund.

Fotball

 • Newcastle slapp unna Milan-kanonade

  AC Milan var det klart beste laget hjemme på San Siro da de innledet årets mesterliga mot Newcastle tirsdag kveld. Særlig i førte omgang skapte italienerne mye.

  Den offisielle kampstatistikken viser 25-6 i avslutninger og 8-1 i avslutninger på mål. Newcastles eneste skudd på mål kom først fire minutter på overtid.

  Men Nick Pope i Newcastle-målet hadde en meget bra kveld på jobben, og dermed endte kampen 0-0. Det betyr at Samuel Chukwueze (bildet) og hans medpspilelre måtte rive seg i håret av frustrasjon, mens Newcastle fikk med seg et viktig bortepoeng i det som er omtalt som «dødens gruppe».

  De to øvrige lagene i gruppe F er nemlig Paris Saint-Germaine og Borussia Dortmund.

  AC Milan's Samuel Chukwueze
  Foto: Daniele Mascolo / Reuters/NTB
 • Brentford-back ute for sesongen

  Brentfords venstreback Rico Henry må opereres for en alvorlig kneskade og mister trolig resten av sesongen. Det opplyser London-klubben på sitt nettsted.

  26-åringen falt forkjært etter en duell med Kieran Trippier i helgens 0-1-tap for Newcastle i Premier League, og nå er det klart at skaden er alvorlig.

  – Rico må opereres i løpet av nærmeste framtid, og deretter følger dessverre en langvarig periode med restitusjon, sier Brentfords medisinsk ansvarlige Neil Greig.

  (NTB)

  Nu1No0WdcZU
  Foto: PAUL ELLIS / AFP
 • Sesongens første trenersparking i Serie A 

  Paolo Zanetti ble første Serie A-trener som måtte gå i den nye sesongen. Han fikk sparken i Empoli etter 0-7-tapet for Roma.

  – Vi har fjernet Paolo Zanetti og hans assistenter Nicola Beati og Fabio Trentin fra trenerrollene for førstelaget, heter det i en uttalelse fra klubben.

  Empoli har tapt sine fire første seriekamper med sammenlagt 0-12, men det var stortapet i Roma søndag som fikk begeret til å flyte over.

  Aurelio Andreazzoli (69), som allerede har vært Empoli-trener i tre perioder, har fått ansvaret ut sesongen.

  (NTB)

  nP1rqcP-Up0
  Foto: Jennifer Lorenzini / Reuters
 • Egil «Snapper'n» Johansen er død

  Den tidligere fotballspilleren Egil Johansen (61) er død etter å ha blitt diagnostisert med nervesykdommen ALS i fjor. Det opplyser Vålerenga på X/Twitter tirsdag.

  «Vår dypeste medfølelse og tanker går til Egils familie. Hvil i fred, «Snapper'n». Du er alltid en av oss», skriver klubben.

  Johansen fikk ALS-diagnosen på våren i fjor etter flere turer inn og ut av sykehus. Tidligere i år var han æresgjest under en fotballkamp på Vålerengas stadion.

  Johansen fikk sitt kallenavn «Snapper'n» da han var ishockeykeeper som ung. Han ble av mange sett på som en bohem i Vålerenga. Midtbanespilleren ble seriemester to ganger og spilte to cupfinaler. Han fikk 12 landskamper og scoret to mål. Begge var vinnermål i borteseirer i 1984, i debutkampen mot Island og mot Egypt. Samme år spilte han for Norge i OL-turneringen i USA.

  (NTB)

  lGIJjkASH1g
  Foto: NTB
 • L’Équipe: Marcelino forlater fransk storklubb

  Ifølge den franske avisen L’Équipe er Marcelino ferdig som trener for Olympique de Marseille. Etter kun sju kamper skal spanjolen ha erklært sin avgang til spillerne, tirsdag morgen.

  I sin korte periode mislyktes Marcelino med å ta klubben til Mesterligaen, etter nederlag mot Panathinaikos. Utsiktene ser bedre ut i Ligue 1, hvor Marseille ligger bare to poeng bak ligaleder AS Monaco. Dog har prestasjonene vært langt fra overbevisende og supporterne har luftet sin frustrasjon.

  Ifølge L’Équipe skal Jean-Pierre Pappin ta over som midlertidig trener. Den tidligere Ballon d’Or-vinneren returnerte til storklubben som rådgiver i november, 2022.

  Pappin sin første oppgave blir å lede laget mot Ajax i Europaligaen på torsdag.

  Foto: CLEMENT MAHOUDEAU / AFP