Fra spinkel tenåring til muskelbunt: Slik har han bygget superkroppen

Cristiano Ronaldo (29) drikker ikke alkohol, sover åtte timer hver natt og trener minst 20 timer i uka for å holde superkroppen intakt.

Cristiano Ronaldo

SJEKK FORVANDLINGEN: Cristiano Ronaldo var langt ifra å være noen bodybuilder da han som 18-åring ble kjent for verden i Manchester United. Under lørdagens finale viste at han frem sin elleville fysikk.

Foto: NTBscanpix

Mange gjorde nok store øyne da Ronaldo flekket av seg drakten etter å ha satt inn 4-1-målet mot Atlético Madrid i lørdagens mesterligafinale.

Som Mario Balotelli i EM-semifinalen i 2012 flekset han sine særdeles veldreide mage- og armmuskler da mesterligatrofeet var sikret.

Årevis med muskelbygging

Men Ronaldos superkropp har ikke kommet av seg selv. Da han kom til Manchester United som 18-åring, var han tynn og spedbygd.

I starten av karrieren var målmaskinen først og fremst kjent for sine tekniske og hurtige driblinger. Ronaldo var i utgangspunktet en tilrettelegger, som med sine lynkjappe driblinger på kanten spilte frem spissene til målsjanser.

På treningsfeltet i Manchester startet veien mot det som trolig er blitt fotballverdens mest muskuløse overkropp.

– Når du tror du er perfekt, det er da du vet at du ikke er det, har Cristiano Ronaldo uttalt om viljen til å trene.

Cristiano Ronaldo

VELBYGD: Enkelte tabloidaviser har hevdet at Cristiano Ronaldo tar 3.000 situps hver dag.

Foto: Alberto Saiz / Ap

Med årene, og utallige timer i treningsstudioet, har Ronaldo bygget både kropp og avslutningsferdigheter.

Selv muskelbunten over alle muskelbunter, Arnold Schwarzenegger, har latt seg imponere av Ronaldos råe fysikk.

– Han har fantastiske magemuskler – han ser spektakulær ut. Han ser ut til å være i svært god form, så du forstår at han er en fantastisk fotballspiller, har Schwarzenegger sagt om Ronaldo.

Nå kan Real-spissen forberede VM-spill for Portugal med ny målrekord i mesterligaen. Totalt scoret Cristiano Ronaldo 17 ganger i årets turnering.

Opptil 20 treningstimer i uka

En rekke fitness-nettsteder hevder å kjenne til Cristiano Ronaldos trenings- og diettprogram. For samtidig som Ronaldo bygger muskler, holder han seg til et stram diett.

Cristiano Ronaldo drikker sjelden alkohol, og tilbringer mesteparten av fritiden sin sammen med familien fremfor å dra på utesteder med lagkameratene.

29-åringen er også svært aktiv på fritiden. Ronaldo er glad i å svømme, og ifølge spanske medier tilbringer han mye tid i svømmebassenget med sin tre år gamle sønn Cristiano Ronaldo junior.

Her er Ronaldos faste treningsprogram:

  • 3–4 timer fotballtrening med Real Madrid fem ganger i uka
  • 25–30 minutter på tredemølle utenom fotballøktene
  • Korte, intensive intervall- og løpsøkter for kondisjon
  • To-tre ganger i uka løfter han vekter i treningsstudio
Ronaldo spinkel

SPINKEL TENÅRING: Cristiano Ronaldo var spedbygd og slank som tenåring. Her fra en trening med det portugisiske landslaget i 2004.

Foto: ALESSANDRO BIANCHI / REUTERS

Når Ronaldo er i treningsstudio, har han fokus på knebøy, kroppshevinger og såkalte «burpees» (spensthopp med påfølgende armheving). Portugiseren bruker lite manualer og vekter i styrketreningen sin.

3.000 situps – hver dag

Det har også blitt hevdet at Ronaldo er nærmest sykelig opptatt av å ta vare på magemusklene sine.

Den britiske tabloidavisen Daily Star hevdet i 2009 å vite at Ronaldo gjerne tar 3.000 situps (!) om dagen, gjerne mens han ser på TV.

Ikke bare trener Ronaldo svært mye, han er også opptatt av mye søvn. Ronaldo legger seg tidlig på kvelden, og står opp tilsvarende tidlig om morgenen.

Sir Alex Ferguson bet seg merke i Ronaldos voldsomme treningsiver da han kom til England som ung gutt.

– Han er dønn seriøs. Jeg ser Ronaldo trene hele tiden. Selv etter de oppsatte treningene holder han det gående, har Ferguson sagt.

Flere rekorder

Og den bunnløse treningsiveren har da også gitt resultater.

Cristiano Ronaldo er den første spilleren gjennom tidene til å score for to vinnende finalelag i europacup-sammenheng (Manchester United 2008 og Real Madrid 2014).

Spissen har scoret ubegripelige 52 mål på 51 mesterligakamper for Madrid-klubben. Totalt har han scoret 67 mesterligamål – fire bak rekorden til en tidligere Real Madrid-helt, Raúl.

Fotballnyheter