Hopp til innhold

Fra spinkel tenåring til muskelbunt: Slik har han bygget superkroppen

Cristiano Ronaldo (29) drikker ikke alkohol, sover åtte timer hver natt og trener minst 20 timer i uka for å holde superkroppen intakt.

Cristiano Ronaldo

SJEKK FORVANDLINGEN: Cristiano Ronaldo var langt ifra å være noen bodybuilder da han som 18-åring ble kjent for verden i Manchester United. Under lørdagens finale viste at han frem sin elleville fysikk.

Foto: NTBscanpix

Mange gjorde nok store øyne da Ronaldo flekket av seg drakten etter å ha satt inn 4-1-målet mot Atlético Madrid i lørdagens mesterligafinale.

Som Mario Balotelli i EM-semifinalen i 2012 flekset han sine særdeles veldreide mage- og armmuskler da mesterligatrofeet var sikret.

Årevis med muskelbygging

Men Ronaldos superkropp har ikke kommet av seg selv. Da han kom til Manchester United som 18-åring, var han tynn og spedbygd.

I starten av karrieren var målmaskinen først og fremst kjent for sine tekniske og hurtige driblinger. Ronaldo var i utgangspunktet en tilrettelegger, som med sine lynkjappe driblinger på kanten spilte frem spissene til målsjanser.

På treningsfeltet i Manchester startet veien mot det som trolig er blitt fotballverdens mest muskuløse overkropp.

– Når du tror du er perfekt, det er da du vet at du ikke er det, har Cristiano Ronaldo uttalt om viljen til å trene.

Cristiano Ronaldo

VELBYGD: Enkelte tabloidaviser har hevdet at Cristiano Ronaldo tar 3.000 situps hver dag.

Foto: Alberto Saiz / Ap

Med årene, og utallige timer i treningsstudioet, har Ronaldo bygget både kropp og avslutningsferdigheter.

Selv muskelbunten over alle muskelbunter, Arnold Schwarzenegger, har latt seg imponere av Ronaldos råe fysikk.

– Han har fantastiske magemuskler – han ser spektakulær ut. Han ser ut til å være i svært god form, så du forstår at han er en fantastisk fotballspiller, har Schwarzenegger sagt om Ronaldo.

Nå kan Real-spissen forberede VM-spill for Portugal med ny målrekord i mesterligaen. Totalt scoret Cristiano Ronaldo 17 ganger i årets turnering.

Opptil 20 treningstimer i uka

En rekke fitness-nettsteder hevder å kjenne til Cristiano Ronaldos trenings- og diettprogram. For samtidig som Ronaldo bygger muskler, holder han seg til et stram diett.

Cristiano Ronaldo drikker sjelden alkohol, og tilbringer mesteparten av fritiden sin sammen med familien fremfor å dra på utesteder med lagkameratene.

29-åringen er også svært aktiv på fritiden. Ronaldo er glad i å svømme, og ifølge spanske medier tilbringer han mye tid i svømmebassenget med sin tre år gamle sønn Cristiano Ronaldo junior.

Her er Ronaldos faste treningsprogram:

  • 3–4 timer fotballtrening med Real Madrid fem ganger i uka
  • 25–30 minutter på tredemølle utenom fotballøktene
  • Korte, intensive intervall- og løpsøkter for kondisjon
  • To-tre ganger i uka løfter han vekter i treningsstudio
Ronaldo spinkel

SPINKEL TENÅRING: Cristiano Ronaldo var spedbygd og slank som tenåring. Her fra en trening med det portugisiske landslaget i 2004.

Foto: ALESSANDRO BIANCHI / REUTERS

Når Ronaldo er i treningsstudio, har han fokus på knebøy, kroppshevinger og såkalte «burpees» (spensthopp med påfølgende armheving). Portugiseren bruker lite manualer og vekter i styrketreningen sin.

3.000 situps – hver dag

Det har også blitt hevdet at Ronaldo er nærmest sykelig opptatt av å ta vare på magemusklene sine.

Den britiske tabloidavisen Daily Star hevdet i 2009 å vite at Ronaldo gjerne tar 3.000 situps (!) om dagen, gjerne mens han ser på TV.

Ikke bare trener Ronaldo svært mye, han er også opptatt av mye søvn. Ronaldo legger seg tidlig på kvelden, og står opp tilsvarende tidlig om morgenen.

Sir Alex Ferguson bet seg merke i Ronaldos voldsomme treningsiver da han kom til England som ung gutt.

– Han er dønn seriøs. Jeg ser Ronaldo trene hele tiden. Selv etter de oppsatte treningene holder han det gående, har Ferguson sagt.

Flere rekorder

Og den bunnløse treningsiveren har da også gitt resultater.

Cristiano Ronaldo er den første spilleren gjennom tidene til å score for to vinnende finalelag i europacup-sammenheng (Manchester United 2008 og Real Madrid 2014).

Spissen har scoret ubegripelige 52 mål på 51 mesterligakamper for Madrid-klubben. Totalt har han scoret 67 mesterligamål – fire bak rekorden til en tidligere Real Madrid-helt, Raúl.

Fotball

  • Nosa overstrålte Nusa – assist i debuten da Mechelen spilte 1-1 mot Brugge

    Petter Nosa Dahl debuterte for Mechelen etter overgangen tidligere i uka og leverte assist da laget greide 1-1 borte mot Brugge.

    Nosa Dahl ble leid ut fra Bodø/Glimt til gamleklubben KFUM Oslo før denne sesongen. Han gjorde stor suksess med seks mål og tre assist på 17 kamper, men denne uka solgte Glimt ham til belgiske Mechelen.

    20-åringen startet på benken i Brugge, men kom inn i det 62. minutt. Tre minutter senere leverte han assist til Patrick Pfluckes utligningsmål.

    Joaquin Seys hadde gitt Brugge ledelsen i det 51. minutt, men det ble bare uavgjort for hjemmelaget.

    Brugges norske landslagsspillere Antonio Nusa og Hugo Vetlesen startet begge. De ble byttet ut samtidig i det 80. minutt.

    (NTB)

    Eliteserien i fotball 2024: KFUM Oslo - Brann (0-0)
    Foto: Annika Byrde / NTB
  • Andreas Georgson ferdig som LSK-trener – får assistentrolle i Manchester United

    Svenske Andreas Georgson forlater Åråsen etter bare et halvt år som Lillestrøms hovedtrener. 42-åringen er ansatt som assistenttrener i Manchester United.

    Det opplyser Lillestrøm i egne mediekanaler. Assistenttrener Robin Asterhed overtar inntil videre som hovedtrener. Han leder laget mot Sarpsborg søndag.

    LSK er blitt enig med Manchester United om kompensasjon for Georgson, som ledet LSK i 18 kamper etter at han ble ansatt ved årsskiftet.

    – Det ble en veldg mye kortere tid enn jeg hadde tenkt meg i LSK, en klubb og en supporterskare som jeg raskt kjente at jeg kan identifisere meg med og virkelig ta til hjertet, sier Georgson til lsk.no.

    Også Manchester United bekreftet ansettelsen fredag kveld, gjennom en melding på X.

    Torsdag erfarte både Romerikes Blad og Nettavisen at Georgson var i samtaler med en ny klubb. Sistnevnte skrev senere på kvelden at det dreide seg om Manchester United.

    Ifølge Nettavisen behøvde den engelske storklubben bare å betale en klausul i Georgsons LSK-kontrakt. Den skal angivelig ha vært på rundt fire millioner kroner.

    Den svenske 42-åringen har en fortid i flere engelske klubber. Han har blant annet vært dødballtrener i Southampton, i tillegg til å ha roller i både Arsenal og Brentford.

    I februar forlot Manchester Uniteds dødballtrener Eric Ramsay klubben.

    (NTB)

    Andreas Georgson og Gjermund Åsen
    Foto: Carina Johansen / NTB
  • Påtalenemnda anker KFUM-avgjørelse

    Påtalenemnda besluttet å iverksette sanksjonssak mot KFUM Oslo etter bruk av en ikke-spilleberettiget spiller i NM-kampen mot Sogndal 1. mai. Det skriver NFF i en pressemelding.

    De ønsker i stedet å kaste ut KFUM fra cupen.

    – Påtalenemnda anker herved beslutningen. Anken gjelder sanksjonsutmålingen. Prinsipalt anføres det også for ankeutvalget at KFUM Oslo må idømmes «tap av resultat» i NM-kampene mot Sogndal og Lysekloster, heter det i pressemeldingen.

    Den tidligere innstillingen fra Doms- og sanksjonsutvalget i NFF har vært at KFUM får fortsette i cupen, men at de ilegges en bot på 100.000 kroner.

    Eliteserien i fotball 2024: KFUM Oslo - Brann
    Foto: Annika Byrde / NTB
  • RBK anker beslutning om tomme tribuner

    Rosenborg godtar ikke Norges Fotballforbunds vedtak om å spille den avbrutte seriekampen mot Lillestrøm uten publikum.

    Det melder klubben på egne nettsider.

    – Det er en beslutning Rosenborg har besluttet å påklage, sier Rosenborgs daglige leder, Tore Berdal.

    – De fleste av våre supportere deltok ikke i søndagens aksjoner, og dette blir da en kollektiv straff som rammer alt for mange som ikke har noe med denne saken å gjøre. Straffen blir derfor uforholdsmessig, sier Berdal.

    Sist helg ble oppgjøret mellom Rosenborg og Lillestrøm avbrutt flere ganger som følge av VAR-protester og gjenstander som ble kastet ut på banen. Til slutt ble aldri spillet gjenopptatt. (NRK/NTB)

    Eliteserien 2024: Rosenborg - Lillestrøm.
    Foto: Ole Martin Wold / NTB
  • Brann holdt unna i Nederland – sikret sterkt resultat

    Mathias Dyngeland var i storform for Brann og kan ta sin del av æren for at de klarte 0-0 i Nederland mot Go Ahead Eagles i andre runde av Serieligaen-kvalifiseringen.

    Begge lag hadde sine sjanser, og det var ikke nødvendigvis en rolig affære til tross for at målene uteble.

    Det var de nederlandske vertene som var nærmest, og i sluttminuttene var Mathias Dyngeland god i Brann-målet og reddet en sen scoringsmulighet for Bobby Adekanye.

    Go Ahead Eagles-angriperen hadde flere sjanser i løpet av kampen, men han klarte ikke å få ballen i nettet.

    Helt på tampen skulle det bli tegn til drama likevel. Det var Blomberg som ble revet ned av Llansana. Dommer mente det var en åpenbar mulighet som ble fratatt og det resulterte i rødt kort.

    Brann tar imot Go Ahead Eagles på Brann Stadion torsdag 1. august. Nå vil de nok regnes som favoritter til å ta seg videre.

    Go Ahead Eagles ble nummer ni i nederlandsk æresdivisjon sist sesong og har ikke kommet i gang med 2024/2025-sesongen i hjemlig liga ennå.

    Tromsø og Molde har også levert sterkt i Europa torsdag kveld. I Serieliga-kvalifiseringen vant Tromsø 1-0 borte mot KuPS fra Finland, mens Molde vant 3-1 hjemme mot danske Silkeborg i kvalifiseringen til Europaligaen.

    Eliteserien i fotball 2024: Brann - Haugesund (1-1)
    Foto: Paul S. Amundsen / NTB
Kjernen på Lerkendal

Rosenborgs anker avgjørelse om tomme tribuner: – En kollektiv straff som rammer altfor mange

Olai Bjarke Bjørnsen

15-åring debuterte som hoveddommer på seniornivå: – Det er sjeldent

Det ble en spesiell demonstrasjon mot VAR i kampen mellom LSK og KFUM.