Hopp til innhold

Fra spinkel tenåring til muskelbunt: Slik har han bygget superkroppen

Cristiano Ronaldo (29) drikker ikke alkohol, sover åtte timer hver natt og trener minst 20 timer i uka for å holde superkroppen intakt.

Cristiano Ronaldo

SJEKK FORVANDLINGEN: Cristiano Ronaldo var langt ifra å være noen bodybuilder da han som 18-åring ble kjent for verden i Manchester United. Under lørdagens finale viste at han frem sin elleville fysikk.

Foto: NTBscanpix

Mange gjorde nok store øyne da Ronaldo flekket av seg drakten etter å ha satt inn 4-1-målet mot Atlético Madrid i lørdagens mesterligafinale.

Som Mario Balotelli i EM-semifinalen i 2012 flekset han sine særdeles veldreide mage- og armmuskler da mesterligatrofeet var sikret.

Årevis med muskelbygging

Men Ronaldos superkropp har ikke kommet av seg selv. Da han kom til Manchester United som 18-åring, var han tynn og spedbygd.

I starten av karrieren var målmaskinen først og fremst kjent for sine tekniske og hurtige driblinger. Ronaldo var i utgangspunktet en tilrettelegger, som med sine lynkjappe driblinger på kanten spilte frem spissene til målsjanser.

På treningsfeltet i Manchester startet veien mot det som trolig er blitt fotballverdens mest muskuløse overkropp.

– Når du tror du er perfekt, det er da du vet at du ikke er det, har Cristiano Ronaldo uttalt om viljen til å trene.

Cristiano Ronaldo

VELBYGD: Enkelte tabloidaviser har hevdet at Cristiano Ronaldo tar 3.000 situps hver dag.

Foto: Alberto Saiz / Ap

Med årene, og utallige timer i treningsstudioet, har Ronaldo bygget både kropp og avslutningsferdigheter.

Selv muskelbunten over alle muskelbunter, Arnold Schwarzenegger, har latt seg imponere av Ronaldos råe fysikk.

– Han har fantastiske magemuskler – han ser spektakulær ut. Han ser ut til å være i svært god form, så du forstår at han er en fantastisk fotballspiller, har Schwarzenegger sagt om Ronaldo.

Nå kan Real-spissen forberede VM-spill for Portugal med ny målrekord i mesterligaen. Totalt scoret Cristiano Ronaldo 17 ganger i årets turnering.

Opptil 20 treningstimer i uka

En rekke fitness-nettsteder hevder å kjenne til Cristiano Ronaldos trenings- og diettprogram. For samtidig som Ronaldo bygger muskler, holder han seg til et stram diett.

Cristiano Ronaldo drikker sjelden alkohol, og tilbringer mesteparten av fritiden sin sammen med familien fremfor å dra på utesteder med lagkameratene.

29-åringen er også svært aktiv på fritiden. Ronaldo er glad i å svømme, og ifølge spanske medier tilbringer han mye tid i svømmebassenget med sin tre år gamle sønn Cristiano Ronaldo junior.

Her er Ronaldos faste treningsprogram:

 • 3–4 timer fotballtrening med Real Madrid fem ganger i uka
 • 25–30 minutter på tredemølle utenom fotballøktene
 • Korte, intensive intervall- og løpsøkter for kondisjon
 • To-tre ganger i uka løfter han vekter i treningsstudio
Ronaldo spinkel

SPINKEL TENÅRING: Cristiano Ronaldo var spedbygd og slank som tenåring. Her fra en trening med det portugisiske landslaget i 2004.

Foto: ALESSANDRO BIANCHI / REUTERS

Når Ronaldo er i treningsstudio, har han fokus på knebøy, kroppshevinger og såkalte «burpees» (spensthopp med påfølgende armheving). Portugiseren bruker lite manualer og vekter i styrketreningen sin.

3.000 situps – hver dag

Det har også blitt hevdet at Ronaldo er nærmest sykelig opptatt av å ta vare på magemusklene sine.

Den britiske tabloidavisen Daily Star hevdet i 2009 å vite at Ronaldo gjerne tar 3.000 situps (!) om dagen, gjerne mens han ser på TV.

Ikke bare trener Ronaldo svært mye, han er også opptatt av mye søvn. Ronaldo legger seg tidlig på kvelden, og står opp tilsvarende tidlig om morgenen.

Sir Alex Ferguson bet seg merke i Ronaldos voldsomme treningsiver da han kom til England som ung gutt.

– Han er dønn seriøs. Jeg ser Ronaldo trene hele tiden. Selv etter de oppsatte treningene holder han det gående, har Ferguson sagt.

Flere rekorder

Og den bunnløse treningsiveren har da også gitt resultater.

Cristiano Ronaldo er den første spilleren gjennom tidene til å score for to vinnende finalelag i europacup-sammenheng (Manchester United 2008 og Real Madrid 2014).

Spissen har scoret ubegripelige 52 mål på 51 mesterligakamper for Madrid-klubben. Totalt har han scoret 67 mesterligamål – fire bak rekorden til en tidligere Real Madrid-helt, Raúl.

Fotball

 • Saudiske fotballforbundet tar grep etter piskeskandale: – Sjokkert over de skammelige scenene

  Det saudiske fotballforbundet (SAFF) er i sjokk over at Al-Ittihad-spiss Abderrazak Hamdallah ble pisket av en supporter og skal nå gjennomgå regelverket.

  Det skriver forbundet i en pressemelding.

  «SAFF og spillerforeningen i Saudi-Arabia (PFA) er sjokkert over de skammelige scenene da en tilskuer gikk til fysisk angrep på en Al-Ittihad-spiller, innledes det.

  Hendelsen skjedde etter at Al-Ittihad hadde tapt den saudiarabiske supercupfinalen 1-4 for Al-Hilal tidligere i april. Etter oppgjøret kastet Hamdallah vann på en supporter, som svarte med å piske den 33-årige marokkaneren.

  «Heldigvis er disputer med supportere ekstremt sjeldent. Det er grunnen til at handlingene til denne «såkalte» supporteren går mot alt den saudiske fotballen representerer, og vi fordømmer hendelsen fullstendig», skriver forbundet.

  Hamdallah var i Marokkos VM-tropp i 2022 og spilte for 1.-divisjonsklubben Aalesund for elleve år siden. (NTB)

  Abderrazak Hamdallah
  Foto: AP
 • Roma-spiller fikk medisinsk tilsyn - Serie A-kamp avbrutt

  Drøyt 70 minutter ut i kampen mellom Udinese og Roma satte midtstopper Evan Ndicka seg ned på gressmatta, uten at noen andre var i nærheten av Roma-forsvaren. Ndicka tok seg tydelig til brystet mens han lå nede.

  Like etter kom det medisinske apparatet inn på banen og Ndicka ble like etter fraktet ut av banen på båre. På vei ut av banen ga Roma-spilleren en tommel opp til en lagkamerat.

  Kampen ble avbrutt like etter og lagene gikk inn i garderoben. På det tidspunktet var stillingen 1-1 i søndagens kamp.

  Roma skriver i en oppdatering på X søndag kveld at Roma-laget har vært på besøk hos Ndicka på sykehuset, og at midtstopperen føler seg bedre. Ndicka vil holde seg på sykehuset for videre observasjon.

  Roma
  Foto: AP
 • Brann-spiller fraktet til sykehus etter hodesmell

  På overtid i søndagens kamp mellom Viking og Brann fikk Ulrik Mathisen en kraftig hodesmell etter en duell med Vikings Sondre Langås.

  Spillet ble stoppet umiddelbart og Mathisen fikk raskt tilsyn, før han til applaus gikk av banen for egen maskin.

  Vikings lege, Øystein Dale, sier til BT at Mathisen etter kampen ble fraktet til sykehuset i Stavanger.

  – Han var ikke helt klar og husket ikke alt som hadde skjedd. Sykehuset gjør en vurdering på hvor lenge han blir værende der, sier legen til BT.

  Selve kampen endte 1-1.

  1pK-bQlBfgY
  Foto: NTB
 • Klopp etter sjokktap: – Grusomme å se på

  Liverpool tapte hjemme for første gang siden februar i fjor da de tapte 0-3 mot Atalanta i Europaligaen på torsdag.

  Søndag hadde de sjansen til å slå tilbake mot Crystal, men istedenfor ble det en kamp preget av sjansesløsing fra Jürgen Klopps menn.

  Crystal Palace tok ledelsen etter en scoring fra Eberechi Eze i kampens 14. minutt.

  Palace var også nær ved øke ledelsen noen minutter senere, men Andy Robertson reddet mesterlig på strek.

  Liverpool spilte seg til den ene store muligheten etter den andre, men strålende redninger fra keeper Dean Henderson, stolpene og dårlige avslutninger gjorde at hjemmelaget på utrolig vis gikk målløse av banen.

  – De (Liverpool) var grusomme å se på, sier manager Jürgen Klopp til Sky Sports etter kampen, ifølge BBC.

  Etter at Liverpool forrige helg spilte uavgjort mot Manchester United, har de nå virkelig mistet grepet i kampen om seriegullet. Etter søndagens tap er Liverpool to poeng bak Manchester City. Arsenal kan ta seg tre poeng foran Liverpool med seier senere søndag kveld.

  For Crystal Palace er søndagens seier et langt steg mot å beholde plassen og de har nå åtte poeng bak ned nedrykksstreken.

  Klopp Liverpool
  Foto: Reuters
 • Feiret med frekk gest – så grep VAR inn

  I et intenst og høydramatisk vestlandsderby, endte det til slutt 1–1 mellom Viking og Brann i Stavanger.

  Lars-Jørgen Salvesen sendte hjemmelaget i ledelsen etter halvspilt første omgang, og til tross for flere store Brann-sjanser ble det omgangens eneste mål.

  I den andre omgangen kom til slutt utligningen for Brann, takket være en utrolig tabbe i Viking-forsvaret. Midtstopperne Djibril Diop og Sondre Langås klarte sammen med keeper Patrik Gunnarsson kommuniserte dårlig da ballen spratt flere ganger inne i feltet. Det utnyttet Ole Didrik Blomberg, som styrte inn 1–1 etter en panisk klarering fra Gunnarsson.

  Ti minutter før slutt trodde Bård Finne at han hadde sendt Brann i ledelsen etter en kontring. Brann-spissen feiret opp mot publikum med å ta hendene foran øynene som om han gråt.

  Men til Branns fortvilelse grep VAR inn og annullerte målet for offside.

  – Jeg er en stor fan av spontaniteten, så jeg kommer alltid til å feire. Så får det heller være litt flaut etterpå, sier Finne til NRK.

  Dermed ble det 1–1 og ett poeng til hver av lagene.

  Finne
  Foto: Skjermdump: TV 2
Erling Haaland
Phil Foden
Guro Reiten
Champions League - Round of 16 - Second Leg - Borussia Dortmund v PSV Eindhoven