Hopp til innhold

Skjelbred scoret sitt første landslagsmål i comebacket

ULLEVAAL (NRK.no): Landskampen mot Makedonia var Per Ciljan Skjelbreds første på to år. I comebacket trengte han bare ti minutter før han scoret sitt første mål for Norge.

ciljan

Per Ciljan Skjelbred feirer sin 1-0-scoring mot Makedonia. Midtbanespilleren har blomstret i vår, etter flere tunge sesonger i Hamburg. Det har ført til tillit også på landslaget.

Foto: Roald, Berit / NTB scanpix

FYLDIG KAMPREFERAT: Norge–Makedonia 2–0

– Dette var en litt ujevn kamp av oss. Men den inneholdt flere plusser enn minuser, sa assisterende landslagstrener Ola By Rise til NRK rett etter kampslutt.

Rise

– Det var flere plusser enn minuser i denne kampen, sier Ola By Rise

Foto: Andersen, Aleksander / NTB scanpix

Han la vekt på at Norges oppstilling var nokså alternativ i kveld. Utskiftningene var store fra Albania-kampen fredag, og mange nye fikk sjansen. Alle de fem på benken ble også byttet inn, og det førte til at Aalesunds keeper Sten Grytebust fikk sin landslagsdebut. Han slapp til de fem siste minuttene, og ble dermed spiller nummer 150 som har fått en landskamp under Drillo.

Gullklokke-jubilant

Og Ruben Yttergård Jensen fikk sin kamp nummer 25, og skal dermed ha gullklokka.

– Med den bakgrunnen var det ikke så ille. For det første vant vi, og det ga oss en god følelse. For det andre så vi en hel del gode glimt. Så får vi leve med at det gikk litt i bølgedaler med et mannskap som forsiktig sagt ikke var skikkelig samkjørt, sa By Rise.

Per Ciljan Skjelbred fikk tillit fra start for første gang siden 2011 i landslagssammenheng, og takket like greit med sin første landslagsscoring etter ti minutters spill.

Hamburg-spilleren fikk riktignok litt hjelp fra en makedonsk hånd, som slo til Tarik Elyounoussis innlegg og fikk det til å skifte retning. Målvakten var derfor helt utspilt da ballen gikk rett i Skjelbreds panne og videre i mål.

Saken fortsetter under bildet.

Sten Grytebust

Mens Ruben Yttergård Jensen spilte kamp nummer 25 for Norge, debuterte Aalesund-keeper Sten Grytebust. Han kom inn for André Hansen i det 88. minutt, og ble den 150. spillerene som får sjansen under Drillo.

Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

Lavt tempo

Privatlandskampen på Ullevaal bar preg av å være nettopp en treningskamp, og verken Makedonia eller Norge virket særlig interesserte i å sette noe særlig tempo på spillet.

Makedonia var imidlertid ikke på noen måte ufarlige i kveldssola på Ullevaal. De hadde to-tre store sjanser, og traff stolpen med ett av skuddene på stillingen 1–0.

Men etter at gjestene fikk en mann utvist med en halv time igjen å spille, virket det likevel som om løpet var kjørt. Boban Grncarov fikk først gult kort. Det var han så misfornøyd med at han umiddelbart pratet på seg ett til – og det blir som kjent rødt. Kaptein Elyounoussi var involvert i de fleste av Norges sjanser, og satte selv ballen i nettet etter 69 minutters spill–men ble avblåst for offside. Han bommet imidlertid på flere andre store sjanser, og burde nok hatt minst én scoring.

Det var glissent på Ullevaal tirsdag kveld. Bare 8700 hadde funnet veien til landslagsarenaen. Men 11 minutter før slutt fikk de oppmøtte oppleve en perle av et mål, signert Daniel Braaten.

Praktmål avgjorde kampen

Daniel Braaten

Daniel Braaten avgjorde kampen med en perle av et mål

Foto: Roald, Berit / NTB scanpix

Målet kom etter at Ruben Yttegård Jenssen spilte til Braaten i bakrommet, som parkerte Makedonia-forsvaret og limte ballen i høyre kryss med venstrefoten, på særdeles vakkert vis.

– Det var ett av de store lyspunktene i kveld. Daniel viste at han ville score, og gjorde det. Jeg skulle ønske flere hadde vist noe av det samme, sa By Rise om scoringen.

– Hva forteller kampen om veien videre?

– At vi har noe å bygge på, men at vi har et stykke igjen før vi er oppe på nivået vårt fra i fjor høst. Det må vi være når kvaliken fortsetter i høst hvis vi skal komme oss til VM, sier Ola By Rise.

Dermed fastsatte Braaten resultatet til 2–0 over Makedonia.

Fotball

  • Ber om at Alves løslates fra fengsel

    Den tidligere brasilianske fotballspilleren Dani Alves ba i et rettsmøte tirsdag om å bli løslatt fra fengsel i påvente av ankesak.

    41-åringen ble i slutten av februar dømt til fire og et halvt års fengsel for å ha voldtatt en kvinne. I tillegg må han betale 150.000 euro i erstatning til offeret, dersom dommen blir stående. Det tilsvarer 1,7 millioner kroner.

    Alves har anket.

    I påvente av ankesaken ba Alves' advokat, Inés Guardiola, om at brasilianeren blir løslatt i tirsdagens rettsmøte. Advokaten forsøkte å forhandle fram løslatelsen ved å gi fra seg den tidligere Barcelona-spillerens pass.

    Alves lovet også å holde seg i Barcelona, og benektet at han ønsker å forlate landet.

    – Jeg skal ikke rømme, jeg tror på rettferdighet, sa han ifølge Sport.

    Det er foreløpig ikke kjent når utfallet av rettsmøtet vil foreligge, men ifølge spanske medier vil det skje i løpet av de kommende dagene.

    Alves har snart sonet en fjerdedel av dommen, noe som gir han mulighet til å søke om prøveløslatelse.

  • Nyland bekrefter kontraktsforhandlinger med Sevilla

    Landslagskeeper Ørjan Håskjold Nyland stortrives i sin spanske klubb Sevilla, og forteller at han allerede er i forhandlinger for å forlenge kontrakten.

    – Vi har hatt en fin samtale den siste tiden. Det ser bra ut, så får vi se hvordan det går de neste ukene, sier Nyland til NRK.

    33-åringen signerte en toårskontrakt med Sevilla i fjor sommer, og har stort sett blitt foretrukket som førstekeeper foran Marko Dmitrović.

    Totalt har Nyland stått 19 kamper for La Liga-klubben i alle turneringer.

    – Det hadde vært fint å fortsette der. Det er en kjekk tid. Det er et fint sted å være og utvikle seg. Jeg føler at den siste tiden så har jeg fått vise det på banen, sier Nyland og fortsetter:

    – Jeg har levert stabilt og godt, og vært med å ta en del poeng som har vært viktig for oss.

    Ørjan Håskjold Nyland mot Real Madrid
    Foto: VIOLETA SANTOS MOURA / Reuters
  • Messi-fans får 50 prosent refusjon etter Hongkong-fiaskoen

    Fans som kjøpte billetter for å se Lionel Messi i Hongkong får tilbakebetalt 50 prosent av billettprisen etter at argentineren mistet treningskampen.

    Det er riktignok kun så lenge de ikke iverksetter rettslige skritt mot arrangøren.

    Et utsolgt stadion betalte fra 880 Hongkong-dollar (1200 norske kroner) for å se den åttedobbelte gullballvinneren i aksjon 4. februar. Da ble det spilt en treningskampen mellom Inter Miami mot en utvalgt Hongkong XI.

    Reaksjonene var sterke da Messi ble sittende på benken gjennom hele kampen på grunn av en skade.

    Det ble ikke bedre da han tre dager senere spilte en halvtime da laget hans møtte japanske Vissel Kobe i Tokyo. Da kom anklagene om at Messis «no show» i Hongkong var rettet mot Kina.

    Arrangør Tatler Asia tilbød mandag 50 prosent refusjon for «de som kjøpte billetter gjennom offisielle kanaler til kampen».

    De som vil ha noen av pengene tilbake, må godta vilkår og betingelser som inkluderer at de ikke kan ta rettslige skritt mot arrangøren.

    Messi på benken under kampen i Hongkong
    Foto: AFP
  • Skadet Messi ute av Argentinas landslagstropp

    Lionel Messi er ikke aktuell for Argentinas kommende privatlandskamper i USA som følge av en hamstringskade.

    Det opplyser fotballforbundet i Argentina mandag.

    Messi pådro seg skaden i kampen mot Nashville i nord- og mellom-Amerikas mesterliga forrige torsdag, og den 36 år gamle fotballstjernen gikk også glipp av Inter Miamis MLS-møte med DC United lørdag.

    «Lionel Messi vil ikke være i troppen til vennskapskampene i USA på grunn av en mindre hamstringskade i det høyre låret pådratt,» skriver forbundet på X.

    Messi er det siste i rekken av forfall for landslagssjef Lionel Scalonis. Roma-spissen Paulo Dybala, Bayer Leverkusens midtbanespiller Exequiel Palacios og Bournemouth-forsvareren Marcos Senesi er også uaktuelle.

    Argentina møter El Salvador fredag i Philadelphia, før Costa Rica er motstander fire dager senere i Los Angeles. (NTB)

    FILE PHOTO: World Cup - South American Qualifiers - Brazil v Argentina
    Foto: Sergio Moraes / Reuters
  • Haugesund-keeper røk korsbåndet

    Haugesund-keeper Amund Wichne fikk mandag den tunge beskjeden om at korsbåndet er røket og at hele sesongen sannsynligvis ryker.

    Det skriver eliteserieklubben på sine hjemmesider.

    Wichne pådro seg skaden under den nylig avsluttede treningsleiren i Spania. Mandag forelå diagnosen.

    26-åringen fra Mandal har røket korsbåndet og må med normal rekonvalens belage seg på seks til ni måneders fravær fra fotballen.

    – Det er selvsagt en veldig tøff beskjed å få som fotballspiller, men Amund har et så sterkt hode og en så sterk mentalitet at han garantert kommer tilbake for fullt, sier Haugesunds sportslige leder Eirik Opedal.

    Haugesund spiller åpningskampen i den nye eliteseriesesongen søndag 31. mars borte mot Odd. (NTB)

    Eliteserien fotball 2023: Odd - Haugesund (1-1)
    Foto: Frederik Ringnes / NTB
Champions League - Round of 16 - Second Leg - Borussia Dortmund v PSV Eindhoven
Terland
Molde-spilleren Emil Breivik måtte bæres ut på båre etter stygg skade i cupfinalen.