NRK Meny
Normal

Skjelbred scoret sitt første landslagsmål i comebacket

ULLEVAAL (NRK.no): Landskampen mot Makedonia var Per Ciljan Skjelbreds første på to år. I comebacket trengte han bare ti minutter før han scoret sitt første mål for Norge.

ciljan

Per Ciljan Skjelbred feirer sin 1-0-scoring mot Makedonia. Midtbanespilleren har blomstret i vår, etter flere tunge sesonger i Hamburg. Det har ført til tillit også på landslaget.

Foto: Roald, Berit / NTB scanpix

FYLDIG KAMPREFERAT: Norge–Makedonia 2–0

– Dette var en litt ujevn kamp av oss. Men den inneholdt flere plusser enn minuser, sa assisterende landslagstrener Ola By Rise til NRK rett etter kampslutt.

Rise

– Det var flere plusser enn minuser i denne kampen, sier Ola By Rise

Foto: Andersen, Aleksander / NTB scanpix

Han la vekt på at Norges oppstilling var nokså alternativ i kveld. Utskiftningene var store fra Albania-kampen fredag, og mange nye fikk sjansen. Alle de fem på benken ble også byttet inn, og det førte til at Aalesunds keeper Sten Grytebust fikk sin landslagsdebut. Han slapp til de fem siste minuttene, og ble dermed spiller nummer 150 som har fått en landskamp under Drillo.

Gullklokke-jubilant

Og Ruben Yttergård Jensen fikk sin kamp nummer 25, og skal dermed ha gullklokka.

– Med den bakgrunnen var det ikke så ille. For det første vant vi, og det ga oss en god følelse. For det andre så vi en hel del gode glimt. Så får vi leve med at det gikk litt i bølgedaler med et mannskap som forsiktig sagt ikke var skikkelig samkjørt, sa By Rise.

Per Ciljan Skjelbred fikk tillit fra start for første gang siden 2011 i landslagssammenheng, og takket like greit med sin første landslagsscoring etter ti minutters spill.

Hamburg-spilleren fikk riktignok litt hjelp fra en makedonsk hånd, som slo til Tarik Elyounoussis innlegg og fikk det til å skifte retning. Målvakten var derfor helt utspilt da ballen gikk rett i Skjelbreds panne og videre i mål.

Saken fortsetter under bildet.

Sten Grytebust

Mens Ruben Yttergård Jensen spilte kamp nummer 25 for Norge, debuterte Aalesund-keeper Sten Grytebust. Han kom inn for André Hansen i det 88. minutt, og ble den 150. spillerene som får sjansen under Drillo.

Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

Lavt tempo

Privatlandskampen på Ullevaal bar preg av å være nettopp en treningskamp, og verken Makedonia eller Norge virket særlig interesserte i å sette noe særlig tempo på spillet.

Makedonia var imidlertid ikke på noen måte ufarlige i kveldssola på Ullevaal. De hadde to-tre store sjanser, og traff stolpen med ett av skuddene på stillingen 1–0.

Men etter at gjestene fikk en mann utvist med en halv time igjen å spille, virket det likevel som om løpet var kjørt. Boban Grncarov fikk først gult kort. Det var han så misfornøyd med at han umiddelbart pratet på seg ett til – og det blir som kjent rødt. Kaptein Elyounoussi var involvert i de fleste av Norges sjanser, og satte selv ballen i nettet etter 69 minutters spill–men ble avblåst for offside. Han bommet imidlertid på flere andre store sjanser, og burde nok hatt minst én scoring.

Det var glissent på Ullevaal tirsdag kveld. Bare 8700 hadde funnet veien til landslagsarenaen. Men 11 minutter før slutt fikk de oppmøtte oppleve en perle av et mål, signert Daniel Braaten.

Praktmål avgjorde kampen

Daniel Braaten

Daniel Braaten avgjorde kampen med en perle av et mål

Foto: Roald, Berit / NTB scanpix

Målet kom etter at Ruben Yttegård Jenssen spilte til Braaten i bakrommet, som parkerte Makedonia-forsvaret og limte ballen i høyre kryss med venstrefoten, på særdeles vakkert vis.

– Det var ett av de store lyspunktene i kveld. Daniel viste at han ville score, og gjorde det. Jeg skulle ønske flere hadde vist noe av det samme, sa By Rise om scoringen.

– Hva forteller kampen om veien videre?

– At vi har noe å bygge på, men at vi har et stykke igjen før vi er oppe på nivået vårt fra i fjor høst. Det må vi være når kvaliken fortsetter i høst hvis vi skal komme oss til VM, sier Ola By Rise.

Dermed fastsatte Braaten resultatet til 2–0 over Makedonia.

Fotballnyheter

Videoklipp

Ingrid Hjelmseth ble tråkket på armen og ble liggende lenge på banen.
Caroline Graham Hansen. Så bommer Graham Hansen. Keeperhøyde og forholdsvis enkelt for keeper. Dette er tungt.
Ada Hegerberg var ikke fornøyd etter kampen mot Belgia