Hopp til innhold

– Ikke lett for familien ikke å vite

BERLIN: Per Ciljan Skjelbred har fast plass på startelveren til Hertha BSC, vært på listen over de 30 beste spillerne i Bundesliga og sikret klippekort på landslaget. Likevel aner hverken han eller familien hvor de skal bo og spille neste år.

Per Ciljan Skjelbred

Usikker fremtid for Per Ciljan Skjelbred i Bundesliga. - Ikke lett ikke å vite noen ting, sier han.

Foto: David Krekling

– Det der er et spørsmål jeg ofte får om dagen. Sannheten er at vi ikke vet noen ting før situasjonen for Hamburg i Bundesliga er avklart. Der kan alt skje, sier han til NRK.

Spørsmålet Herthas spiller nummer 13 ofte får, er hvor han skal spille neste sesong.

Han har kontrakt med Hamburg SV, men de har lånt ham ut til Hertha BSC til sesongslutt. Lørdag spilles den siste kampen i Bundesliga. Da kommer Dortmund til Olympiastadion i Berlin der 80 000 Herthanere venter.

Kampen begynner 15.30. 90 minutter og overtid senere aner ikke Skjelbred om han skal tilbake til Hamburg, bli i Berlin, eller om han skal videre til en tredje klubb.

Han innrømmer at det er vanskelig. For ham, og for familien. Kone og to småbarn i barnehagealder.

Vanskelig tid

– Det er en ærlig sak… Det er ikke lett for oss. Når det er midt i sesongen og vi spiller mange kamper er ikke fremtiden noe samtaleemne, men det kommer opp mer og mer nå når det går mot slutten av sesongen, sier Skjelbred.

Han står på treningsfeltet ved siden av Olympiastadion i bydelen Spandau, og været er like usikkert som fremtiden til landslagsspilleren.

Eller uavklart som det heter i de kretsene.

– Og det er klart vi ønsker å vite hva som skjer. For ungenes del, for oss som familie. Familien ble med da jeg flyttet fra Hamburg i fjor, barna har begynt i barnehage og vi har begynt et nytt liv i Berlin. Da er det viktig å ha ting klart.

Reisen fra Hamburg omtaler han bare som et eventyr.

Saken fortsetter under bildet

Per Ciljan Skjelbred

– Det har vært et stort eventyr å få komme hit, sier Skjelbred.

Foto: ODD ANDERSEN / Afp

Ich bin ein berliner

For nøyaktig ett år siden bodde nemlig Skjelbred og familien i Hamburg, men Skjelbred slet med å få spilletid.

På slutten av sommerferien fikk han beskjed om å pakke bilen og komme seg til Berlin. Hertha BSC skulle låne ham hele sesongen. Han fikk bare noen dagers varsel.

I Berlin hadde trener Jos Luhukay, ifølge Berliner Morgenpost, kranglet med det unge spisstalentet Pierre-Michel Lasogga. Og moren hans.

Enden på visa var at Lasogga ble lånt ut til Hamburg, og Skjelbred gikk andre veien.

Samtidig kom én av Hertha BSC’s stjernespillere, midtbanespilleren Ronny, hjem fra ferie totalt ute av form. Og ble benket umiddelbart.

– Et stort eventyr

Skjelbred fikk motsatt behandling. Han ble kastet rett inn på fast plass på laget fra første seriekamp. Siden har han beholdt plassen.

– Det har vært et stort eventyr å få komme hit, og det har gått bra. Her har jeg også fått være i en mer offensiv spillestil og i en posisjon der jeg får være med på å avgjøre kamper, sier Skjelbred.


Fasit før siste kamp er to mål og åtte målgivende pasninger.

– Det skulle vært flere mål, men jeg har hatt litt uflaks i det siste. Jeg har hatt mange bra muligheter og bra skudd, men det har alltid vært en veldig bra målvakt der, ler han.

– Jeg skylder på det. Uansett er det at jeg er med fremover og gir målgivende pasninger like viktig for min del.

Fremtid i det blå

Lørdag er det siste seriekamp. Olympiastadions rundt 80.000 seter ble solgt ut nesten samtidig med at billettlukene åpnet.

– Jeg håper det blir en folkefest, og at vi gjør vårt til at det virkelig blir en fest. Etter det er det to uker med trening og tester her, så er det landslaget ti dager etter det.

Da er det treningskamper mot Frankrike og Russland. Hva som skjer etter sesongen er det ingen som vet.

– Det går mange rykter om at Lasogga skal komme tilbake, og det går mange rykter om meg også. Vi får se hva som skjer når klubbene får satt seg ned og tenkt gjennom hva de vil når sesongen er over.

– Er det noen andre klubber enn Hamburg og Hertha inne i bildet?

– Ingen kommentar.

Per Ciljan Skjelbred

Skjelbred har kontrakt med Hamburg SV, men er på utlån til Hertha BSC til sesongslutt.

Foto: PATRIK STOLLARZ / Afp

Fotball