Skjelbred usikker på hvor han havner

Fotballproffen Per Ciljan Skjelbred fra Trondheim er usikker på hvor han skal spille i framtida.

Per Ciljan Skjelbred på Hertha Berlin

Per Ciljan Skjelbred har fått spille mye for Hertha Berlin denne sesongen.

Foto: David Vojislav Krekling / NRK
Espen Sandmo
Journalist

Akkurat nå spiller han for Hertha Berlin i den tyske bundesligaen, men der er han bare på utlån. For egentlig er han Hamburg SVs eiendom, men i den klubben fikk han lite spilletid.

På øvre halvdel

– I teorien skal jeg tilbake til Hamburg etter denne sesongen, men det ser ikke ut som det blir sånn, nei. Det ser ut som det blir en løsning på et eller annet. Jeg vet ikke selv hva det blir ennå, forteller Per Ciljan Skjelbred til VG .

I Hertha Berlin har Skjelbred fått spille på midtbanen, og klubben ligger på øvre halvdel på tabellen med mulighet for spill i Europacupen til høsten. For Hamburg er det annerledes. De ligger i bunnsjiktet, og kan rykke ned.

– Interessen fra Hertha er der, men det er en sak mellom Hertha og Hamburg. Og eventuelt andre klubber. Så jeg vet ingenting, melder Skjelbred.

Fra RBK i 2011

Per Ciljan Skjelbred gikk fra Rosenborg til Hamburg SV i 2011, men fikk lite spilletid i den nordtyske klubben.

Nå spiller han både fast og godt på Hertha Berlins midtbane. Det har også brakt han tilbake på landslaget. Akkurat nå forbereder han seg til landskampen mot Tsjekkia i Praha på onsdag.

Han har ett år igjen av kontrakten med Hamburg SV, og håper å finne seg en ny og permanent klubb.

– Jeg har ett år igjen av kontrakten og står veldig fritt, egentlig. Hamburg sliter økonomisk, og skal de få noen penger for meg, er det en bra løsning å slippe meg, sier Skjelbred til avisa.

Video fra Trøndelag

Julestemning for store og små.
Rekordmye regn førte til store problemer i hele Trøndelag. Ras stengte blant annet E14 mellom Stjørdal og Storlien , og i Selbu ble mer enn 400 personer isolert da veien ble sperret av skred.
Store nedbørsmengder har gitt stengte veger og togavsporing