NRK Meny
Normal

Skal se på Annan-saken

Norges Fotballforbund skal i dag se nærmere på oppførselen til Rosenborg-spilleren Anthony Annan, og vurdere eventuelle sanksjoner overfor spilleren.

Anthony Annan

Tv-bildene viser tydelig at Anthony Annan tar tak i Vålerenga-spiller Andrè Muri.

Foto: TV 2

Rosenborgs midtbanekriger Anthony Annan fikk gult kort etter at han kløp Vålerengas Andre Muri i baken i gårsdagens seriefinale i eliteserien.

TV-bildene viste klart at Rosenborg-spilleren hadde noen tvilsomme håndbevegelser da spilleren "kriget" om returplassene på utsiden av 16-meteren før Steffen Iversen skulle skyte straffen til trønderne i det 28. minuttet på Lerkendal.

Hva synes du om "grepet" til Annan? Diskuter nederst i saken!

Les: Muri: - Annan klyper meg i pungen

Norges Fotballforbund skal i dag vurdere om det Annan gjorde kvalifiserer til mer en det gule kortet han fikk.

- Der hvor det blir spørsmål om videre oppfølging, så forelegger vi saken rutinemessig for den uavhengige påtalenemda. Så tar de stilling til om det er grunnlag for å forfølge saken videre, og eventuelt hvordan det skal gjøres, sier Eirik Lindstrøm som er juridisk konsulent i konkurranseavdelingen i NFF.

- Hva kan konsekvensen være for Annan?

- Det vil jeg ikke spekulere i. Vi forelegger saken for påtalenemda i dag, så tar de stilling til den, sier han videre.

- Vi håper at vi får det tilbake fra dem i dag ettersom det er stor pågang fra media på saken, men vi har oversendt saken til dem i dag, avslutter Lindstrøm.

NRK forsøkte i går å komme i kontakt med Anthony Annan, men han ville ikke la seg intervjue.

Bør ta avstand

Rune Pedersen, dommersjefen i Norges Fotballforbund sier til Adresseavisen at han mener Rosenborg bør ta avstand fra Anthony Annans oppførsel.

- Kampen er over, så for så vidt er det ikke mitt bord. Det er påtalenemnda som jobber med hendelsen nå. Men når en dommer ikke har sett hendelsen, er det slik at det gjerne skal en forseelse som minst skal gi to kampers utestengelse før påtalenemnda går videre med saken, sier Rune Pedersen.

Rune Pedersen er imidlertid klar på at klyping i rumpa ikke er en oppførsel som er ønskelig på norske fotballbaner. Han sier også at han har lagt merke til at det har vært flere episoder med Annan gjennom sesongen og reagerer på det.

- Jeg synes absolutt klubben bør fortelle Annan dette, sier Rune Pedersen.

Bet Aarøy

Det er ikke første gang at Annan skal ha gjort ting mot motspiller som ikke en innenfor reglementet.

I april klagde Aalesund-spiller Tor Hogne Aarøy på ghaneseren etter at han skal ha forsøkt å bite ham i brystet to-tre ganger.

Nett-TV: Annan og Aarøy forsonet

Video Annan og Aarøy forsonet

Tromsøs Sigurd Rushfeldt klagde også over Annans spill i kampen mot Rosenborg 3. mai. Tromsø-spissen mente at Annan rev han ned innenfor 16-metere uten at det ble dømt straffe, meldte VG.

I 2008 skrev VG at Stabæk-spilleren Anthony Annan ble utvist etter at han skal ha forsøkt å slå til Vålerengas Lars Iver Strand.

- Urettferdig

I det samme momentet som Annan fikk gult kort søndag, fikk også Vålerengas Freddy dos Santos gult kort, noe som ble skjebnesvangert for oppgjøret da han fikk seinere sitt andre gule kort og dermed ble utvist. Han skjønte ikke hvorfor han fikk det første gule kortet.

- Jeg stusser over det første gule kortet. Det føltes urettferdig og er vanskelig å tilgi. Jeg stilte meg på hjørnet av buen utenfor sekstenmeteren og ble dyttet av Rade Prica inn i Anthony Annan, sa dos Santos søndag kveld.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.