Hopp til innhold

Skal se på Annan-saken

Norges Fotballforbund skal i dag se nærmere på oppførselen til Rosenborg-spilleren Anthony Annan, og vurdere eventuelle sanksjoner overfor spilleren.

Anthony Annan

Tv-bildene viser tydelig at Anthony Annan tar tak i Vålerenga-spiller Andrè Muri.

Foto: TV 2

Rosenborgs midtbanekriger Anthony Annan fikk gult kort etter at han kløp Vålerengas Andre Muri i baken i gårsdagens seriefinale i eliteserien.

TV-bildene viste klart at Rosenborg-spilleren hadde noen tvilsomme håndbevegelser da spilleren "kriget" om returplassene på utsiden av 16-meteren før Steffen Iversen skulle skyte straffen til trønderne i det 28. minuttet på Lerkendal.

Hva synes du om "grepet" til Annan? Diskuter nederst i saken!

Les: Muri: - Annan klyper meg i pungen

Norges Fotballforbund skal i dag vurdere om det Annan gjorde kvalifiserer til mer en det gule kortet han fikk.

- Der hvor det blir spørsmål om videre oppfølging, så forelegger vi saken rutinemessig for den uavhengige påtalenemda. Så tar de stilling til om det er grunnlag for å forfølge saken videre, og eventuelt hvordan det skal gjøres, sier Eirik Lindstrøm som er juridisk konsulent i konkurranseavdelingen i NFF.

- Hva kan konsekvensen være for Annan?

- Det vil jeg ikke spekulere i. Vi forelegger saken for påtalenemda i dag, så tar de stilling til den, sier han videre.

- Vi håper at vi får det tilbake fra dem i dag ettersom det er stor pågang fra media på saken, men vi har oversendt saken til dem i dag, avslutter Lindstrøm.

NRK forsøkte i går å komme i kontakt med Anthony Annan, men han ville ikke la seg intervjue.

Bør ta avstand

Rune Pedersen, dommersjefen i Norges Fotballforbund sier til Adresseavisen at han mener Rosenborg bør ta avstand fra Anthony Annans oppførsel.

- Kampen er over, så for så vidt er det ikke mitt bord. Det er påtalenemnda som jobber med hendelsen nå. Men når en dommer ikke har sett hendelsen, er det slik at det gjerne skal en forseelse som minst skal gi to kampers utestengelse før påtalenemnda går videre med saken, sier Rune Pedersen.

Rune Pedersen er imidlertid klar på at klyping i rumpa ikke er en oppførsel som er ønskelig på norske fotballbaner. Han sier også at han har lagt merke til at det har vært flere episoder med Annan gjennom sesongen og reagerer på det.

- Jeg synes absolutt klubben bør fortelle Annan dette, sier Rune Pedersen.

Bet Aarøy

Det er ikke første gang at Annan skal ha gjort ting mot motspiller som ikke en innenfor reglementet.

I april klagde Aalesund-spiller Tor Hogne Aarøy på ghaneseren etter at han skal ha forsøkt å bite ham i brystet to-tre ganger.

Nett-TV: Annan og Aarøy forsonet

Video Annan og Aarøy forsonet

Tromsøs Sigurd Rushfeldt klagde også over Annans spill i kampen mot Rosenborg 3. mai. Tromsø-spissen mente at Annan rev han ned innenfor 16-metere uten at det ble dømt straffe, meldte VG.

I 2008 skrev VG at Stabæk-spilleren Anthony Annan ble utvist etter at han skal ha forsøkt å slå til Vålerengas Lars Iver Strand.

- Urettferdig

I det samme momentet som Annan fikk gult kort søndag, fikk også Vålerengas Freddy dos Santos gult kort, noe som ble skjebnesvangert for oppgjøret da han fikk seinere sitt andre gule kort og dermed ble utvist. Han skjønte ikke hvorfor han fikk det første gule kortet.

- Jeg stusser over det første gule kortet. Det føltes urettferdig og er vanskelig å tilgi. Jeg stilte meg på hjørnet av buen utenfor sekstenmeteren og ble dyttet av Rade Prica inn i Anthony Annan, sa dos Santos søndag kveld.

Fotball

  • Vålerenga med seier nummer to på rad – Stabæk vant toppkampen 5-0

    Vålerenga fulgte opp 1-0-seieren over Tromsø i cupen i midtuka med en ny 1-0-seier over Bryne i 1. divisjon.

    Matchvinnerscoringen var et rotemål av dimensjoner. Vålerenga brøt en Bryne-kontring og kontret selv på venstresiden. Det endte til slutt med at Ola Kamara fikk lirket ballen i retning streken, men det var Jacob Haahr Steffensen som var sist på ballen, og han ble derfor kreditert et selvmål.

    I rundens toppkamp rullet Stabæk over Kongsvinger i 1. omgang og ledet 3-0. KIL fikk også en spiller utvist på tampen av omgangen, og det gjorde ikke saken bedre for de røde. Stabæk vant til slutt 5-0.

    (NTB)

    1. divisjon i fotball for menn 2024: Vålerenga - Bryne
    Foto: Fredrik Varfjell / NTB
  • Straus' Bayern München vant sjette strake seriegull

    Bayern München vant 2-1 borte mot Leverkusen og forlenget dermed rekken med seriegull i kvinnenes Bundesliga til seks.

    Seieren betyr nemlig at laget til den norske treneren Alexander Straus ikke lenger kan tas igjen foran sesongens to siste kamper. Det skiller sju poeng ned til Wolfsburg på 2.-plass.

    Bayerns kvinnelag er ubeseiret i 37 ligakamper, og de er også klare for den tyske cupfinalen, hvor de møter Wolfsburg på torsdag.

    (NTB)

    Bayern München trening
    Foto: Johan Nilsson/TT / NTB
  • Reiten mister enda en lagvenninne i Chelsea: – En utrolig reise

    Guro Reitens Chelsea mister også storscorer Fran Kirby, som har besluttet å gi seg i klubben etter ni år.

    Den annonserte Chelsea i et videointervju med en gråtkvalt Kirby.

    – Det har vært en utrolig reise med alle dere. Takk for at dere har tatt dere av meg siden dag én, gjennom både tunge og fantastiske tider. Jeg kommer aldri til å glemme hvordan det føles å spille foran dere, sier hun i videoen.

    Kirby er tidenes toppscorer for Chelseas kvinnelag med 115 mål på 205 kamper. På sin tid i klubben har hun vunnet 15 trofeer.

    Fredag ble det også klart at Maren Mjelde er ferdig i Chelsea etter sesongen. Det er ikke kjent hva som blir neste stoppested for verken Mjelde eller Kirby. (NTB)

    Guro Reiten
    Foto: Reuters
  • Schjelderup-perle hjalp Nordsjælland til seier

    En frisparkperle fra Andreas Schjelderup ble vinnermålet da Nordsjælland slo AGF 3-1 borte. Laget henger med i gullkampen i dansk fotball.

    Farum-laget inntok 2.-plassen tre poeng bak Brøndby, men ett foran FC København og Midtjylland før de tre andre topplagene skal i aksjon søndag.

    Halvparten av målene i kampen ble scoret av banens to nordmenn, for på overtid reduserte Magnus Knudsen for AGF, som torsdag spiller cupfinale mot Silkeborg.

    Søndag er det storkamp mellom Midtjylland og Brøndby, mens FC København gjester nettopp Silkeborg. (NTB)

    Z9MpMJjlMEg
    Foto: NTB
Erling Braut Haaland