- Annan biter og drar i understellet

Aalesundtrener Kjetil Rekdal var fly forbannet på Rosenborgs Anthony Annan etter at toppkampen i eliteserien mandag kveld.

Video Kjetil Rekdal hudfletter Annan

Aalesund og Rosenborg spilte 1-1 etter scoringer av Fredrik Carlsen og Rade Prica, men det var noe helt annet enn ett poeng mot serielederen Aalesundtrener Kjetil Rekdal ville prate om etter kampen.

Kampfakta Aalesund - Rosenborg

Aarøy: – Annan gnagde på meg

– Jeg fikk høre av en spiller at Annan hadde dratt ham i understellet. I tillegg hadde han slått og bitt. Man kan jo ikke oppføre seg sånn på en fotballbane, raste Rekdal.

Og på slutten av kampen ble Aalesund-spillerne mektig provosert over midtbanespilleren, og det var til tider ampert mellom Annan og Aalesunds Thor Hogne Aarøy.

– Jeg synes han var i overkant ufin i dag. Og jeg blir irritert når jeg kjenner noen som gnager meg i brystet flere ganger i kampen, sier Aarøy til NRK.

Saken fortsetter under bildet

RBKs Anthony Annan i duell med Aafks Amund Skiri

RBKs Anthony Annan i duell med Aafks Amund Skiri.

Foto: Svein Ove Ekornesvaag / Scanpix

– Latterlig

Rekdal tror det bare er et tidspørsmål før ghaneseren får rødt kort.

– Dette er ikke første gang han gjør slik, og det er fryktelig irriterende og skuffende. Jeg har aldri hørt at noen har blitt bitt på en fotballbane før. Det er latterlig oppførsel, sier Rekdal.

Rosenborgtrener Erik Hamrén på sin side fikk ikke med seg alt som skjedde.

– Hvorfor må dommeren be kapteinene roe ned spillerne da det ble ampert på slutten?

– Ingen anelse, sier Hamrén.

Rasistisk

I tirsdagens utgave av Dagbladet kontrer Annan med at han aldri skal ha bitt Tor Hogne Årøy. I stedet beskylder han AaFK-angriperen for å ha kommet med rasistiske bemerkninger, og kalt ham for idiot og afrikaner.

Årøy selv sier til avisen at dersom han har sagt noen av delene var de aldri ment rasistisk.

To jevngode lag i Ålesund

Hjemmelaget Aalesund startet klart best, og etter bare åtte minutter stod det 1-0 etter et flott skudd av unggutten Fredrik Carlsen.

I andre omgang var rollene byttet helt om. Da var Rosenborg det førende laget, og utliknet var et faktum fire minutter etter hvilen. Fjorårets toppscorer Rade Prica var på rett plass til rett tid. Fikk tåa på et innlegg fra Michael Dorsin, og dermed stod det 1-1.

Begge lag kunne avgjort i sluttminuttene, og nærmest var Rosenborg og Kjell Rune Sellin. På overtid headet 20-åringen ballen i mål etter et frispark, men scoringen ble annullert på grunn av en offside.

Dermed leder fortsatt Rosenborg eliteserien i fotball, ett poeng foran Aalesund på plassen bak.

Les: Alt om eliteserien

Fotball

Oppsummert

 • Her får du alt av fotballnyheter.
 • Solskjær forlenger

  Ole Gunnar Solskjær blir etter planen i Manchester United frem til 2024 etter at han forlenget kontrakten. Han har også en klausul som gjør at han kan forlenge ett ytterligere år. Det bekrefter klubben selv på sine nettsider.

  Han skal snart gyve løs på en ny sesong og jakter på sitt første trofé med klubben.

  – Alle vet hvilke følelser jeg har for denne klubben, og jeg er strålende fornøyd med å signere en ny kontrakt, sier Solskjær på klubbens nettsider.

  Han hadde i utgangspunktet ett år igjen av kontrakten sin.

  Nordmannen tok over klubben i desember 2018, først på midlertidig basis. Våren 2019 ble han ansatt på permanent basis.

  Pre Season Friendly - Derby County v Manchester United
  Foto: Craig Brough / Reuters
 • United presenterte Sancho

  Det har lenge vært klart at Jadon Sancho blir Manchester United-spiller. Fredag ettermiddag ble den engelske unggutten offisielt presentert som United-spiller.

  I en 50 sekunders lang presentasjonsvideo på klubbens Twitter-konto, får man se Sancho i Manchester Uniteds nye hjemmedrakt, mens han på slutten sier:

  – Dette er hjemme mitt. Det er her jeg hører hjemme.

  Sancho har lenge vært på radaren til Ole Gunnar Solskjær, og i løpet av EM ble det endelig klart at Manchester United hadde kommet til enighet med Dortmund om en overgang.

  Til klubbens hjemmeside takker Sancho for mulighetene han fikk i Dortmund, men at han alltid visste at han kom til å vende hjem til England.

  – Å signere for Manchester United er en drøm som går i oppfyllelse, og jeg kan ikke vente med å sette i gang Premier League-sesongen, sier han.

  Laster Twitter-innhold
 • Gjør forandringer på bruken av VAR

  Tykkere offsidelinjer på VAR-avgjørelser og enda en omskrivning av handsregelen er noen av regelendringene som kommer når Premier League settes i gang igjen.

  Premier League-sesongen åpner med kampen mellom Brentford og Arsenal 13. august. I den anledning har ligaen revidert reglene og bruken av videodømmingsverktøyet VAR, skriver Sky Sports.

  En av nyvinningene er at det skal brukes tykkere linjer når offside skal sjekkes med VAR.

  Som i EM, kommer ikke publikum til å få se prosessen der VAR-dommerne setter linjene når de sjekker offsideavgjørelser. Før endringen kommende sesong, var Premier League den eneste store ligaen som viste dette. (NTB)

  Britain Soccer Premier League
  Foto: Mike Hewitt / AP
 • Benzema testet positivt

  Karim Benzema, som gjorde comeback på det franske landslaget i sommerens EM, har fått påvist koronaviruset. Det melder Real Madrid fredag.

  Den kortfattede meldingen på Real Madrids nettsider er som følger:

  – Real Madrid bekrefter at vår spiller Karim Benzema har testet positivt for covid-19.

  Benzema var en av de viktigste spillerne til Real Madrid forrige sesong, og var klubbens toppscorer i La Liga med 23 mål. Bare Lionel Messi scoret flere i ligaen.

  Benzema
  Foto: Franck Fife / AFP
 • «Norske» Chelsea får tøff start

  «Norske» Chelsea begynner forsøket på å forsvare forrige sesongs ligatittel borte mot naborival Arsenal i første runde.

  De regjerende mesterne får en tøff start på den kommende sesongen i den engelske toppdivisjonen for kvinner.

  Serieåpningen helgen 4. og 5. september mot Arsenal følges opp av en hjemmekamp mot Everton, før de blåkledde fra London tar turen til Manchester og møter United. Der blir det et gjensyn med tidligere lagvenninne Maria Thorisdottir, som byttet ut London med Manchester forrige sesong. (NTB)

  FILE PHOTO: FA Women's League Cup Final - Bristol City v Chelsea
  Foto: Peter Cziborra / Reuters