Her ringer Annan til Aarøy

Rosenborgspiller Anthony Annan ringte i formiddag til Tor Hogne Aarøy. I går kalte Aarøy Annan for "jævla afrikaner", mens Annan skal ha bitt Aarøy i brystet to eller tre ganger.

Video Årøy

Ti minutter før slutt ble det ekstra hett på Color Line stadion. Hverken dommer eller kamera klarte å fange opp den kontroversielle situasjonen.

Les også: Ampert etter AaFK-RBK

Etter kampen fordømte både Aafk-trener Kjetil Rekdal og Tor Hogne Aarøy oppførselen til Annan. Ghaneseren på sin side beskyldt Aarøy for mraistiske tilrop.

I dag var det tid for ettertanke - for begge to.

Annan ringte Aarøy

Tor Hogne Aarøy var i formiddag full gang med å forklare gårsdagens afrikanerutspill for pressen, da han fikk en uventet telefon.

I andre enden, Aarøy-biteren Anthony Annan.

-Vi snakket om det som skjedde. Jeg vil ikke gå i detalj om hva som ble sagt. Men vi er enige om å legge denne saken bak oss, sa Tor Hogne Aarøy etter samtalen.

Det bekrefter Anthony Annan, men han benekter bitingen han har blitt anklaget for. Se video:

Video Annan og Aarøy forsonet

Annan og Aarøy forsonet:

Les også: Aarøy og Annan skværet opp

Men Tor-Hogne Aarøy legger ikke sjul på at han var overrasket over oppførselen til Annan. Før telefonsamtalen fra Annan forklarte Aarøy at ghaneseren bet han i brystet og handa.

- I sinne og frustrasjon over dette kalte jeg han en idiot og jævla afrikaner.

Aarøy sier at bemerkningen på ingen måte var ment å være rasistisk, og beklager dersom Annan oppfattet det slik.

Les også:

Ikke rasisme

Aafk-trener Kjetil Rekdal er soleklar på at Aarøy uttalelser ikke er rasistiske.

- Jeg har selv spilt og trent med mange mørkhuda spillere, og vet at de er raske med å bruke ordet rasisme til å forsvare seg med dersom de er truet eller har gjort noe dumt selv. Dette kan sammenlignes med å si jævla sunnmøring og jævla trønder, og har ingenting med rasisme å gjøre, sier Rekdal.

Han gir sin fulle støtte til Tor Hogne Aarøy.

-Jeg kjenner Tor Hogne Aarøy så godt at jeg skjønner han blir forbanna når han bli bitt flere ganger. Det han sa var ikke rasistisk, sier Aafk-treneren.

-Oppførselen til Annan sjokkerte mange av mine spillere, og vi ble veldig, veldig overrasket over det han gjorde, sier Rekdal.

Video Rekdal kommenterer Annan mot Aarøy