NRK Meny
Normal

Arsenals skademareritt vokser: – Vi har store problemer

Arsenals gullambisjoner har fått seg et alvorlig skudd for baugen etter at flere av lagets stjernespillere har pådratt seg skader.

Olivier Giroud

SKADET: Olivier Giroud pådro seg en skade i bortekampen mot Newcastle 29. desember. Franskmannen scoret kampens eneste mål.

Foto: David Price / Arsenal FC via Getty Images

Følg kampen: Arsenal - Cardiff City onsdag fra kl 16.00!

– Vi har store problemer. Jeg får se hvordan jeg skal klare å balansere laget, sier en bekymret Arsenal-manager Arsène Wenger om sitt skadeskutte mannskap.

Mesut Özil

VONDT I SKULDEREN: Mesut Özil har vært hos skulderspesialist for å få bukt med en vond skulder.

Foto: Stuart MacFarlane / Arsenal FC via Getty Images

Franske Olivier Giroud, lagets spydpiss denne sesongen, er sistemann som har knyttet seg til den 12 mann-lange skadelisten.

På klubbens lange skadeliste finner man flere av lagets aller viktigste spillere.

Özil, Giroud og Ramsey står over

Giroud, som scoret kampens eneste mål da Arsenal vant 1-0 borte mot Newcastle for to dager siden, rapporteres å ha pådratt seg en ankelskade.

Mesut Özil (skulderskade), Aaron Ramsey (hofteskade), Alex Oxlade-Chamberlain (kneskade) og Kieran Gibbs (leggskade) har også meldt forfall til hjemmekampen mot Cardiff.

Özil sliter med en vond skulder, og skal ha besøkt en skulderspesialist i London tirsdag. Aaron Ramsey har slitt med en vond hofte i lang tid, og er ikke ventet tilbake på banen før om tidligst tre uker.

I tillegg er Jack Wilshere (ankelskade), Thomas Rosicky (leggskade), Theo Walcott (skulderskade), Nacho Monreal (virus) og Thomas Vermaelen (virus) alle usikre.

Yaya Sanogo og Abou Diaby er ellers langtidsskadet.

Til sammen har de 12 Arsenal-spillerne som risikerer å måtte stå over Cardiff-kampen, stått for 26 av de 37 målene Arsenal har scoret i serien denne sesongen.

Wenger: – Ikke desperate

Wenger håper at Giroud vil være tilbake til helgens møte med Tottenham.

– Olivier er en tøffing. Jeg håper han er klar til lørdag. Han virker å være optimistisk selv, sier Wenger.

Foruten Giroud, har Wenger tynt med gode alternativer på spissplass. Heldigvis er tyske Lukas Podolski spilleklar, men fungerer aller best som kant. Trolig vil danske Nicklas Bendtner bli kastet innpå mot Cardiff.

Den franske manageren hevder klubben ikke har altfor store planer om å gå til innkjøp av nye spillere i januarvinduet.

– Vi er selvfølgelig på alerten. Hvis noe spesielt skulle dukke opp, er vi på vakt. Men vi er ikke desperate etter å hente nye spillere, sier Wenger.

Arsenal troner øverst på tabellen når Premier League-sesongen bikker over i 2014-delen. London-klubben er ett poeng foran Manchester City som innehar andreplassen.

Arsenals topp fem målscorere i PL denne sesongen:

  1. Olivier Giroud (8 mål)
  2. Aaron Ramsey (8 mål)
  3. Mesut Özil (4 mål)
  4. Theo Walcott (4 mål)
  5. Jack Wilshere (2 mål)

Alle fem risikerer å måtte stå over møtet med Cardiff første nyttårsdag.

Fotballnyheter