Hopp til innhold

Se sjansesløseriet som kunne ødelagt Norges VM-sjanser

Et utrolig sjansesløseri kunne ødelagt Norges åpningskamp i kvinnenes fotball-VM, og i verste fall hele VM.

Video 2d0e9159-094b-4bc2-8662-feba59026344.jpg

VIDEO: Se Norges vanvittige sjanser.

Tre ganger smalt ballen i stengene, og flere ganger somlet Norge bort ballen da de skulle avslutte.

Til slutt maktet Emile Haavi likevel å sette ballen i mål, og Norge vant 1-0 .

- Jeg regnet med at det ble tøft, i og med at det var åpningskampen. Men at vi skulle være så dårlige som vi var i dag, det hadde jeg ikke regnet med, sa landslagssjef Eli Landsem til NRK rett etter kampslutt.

Norge spilte seg til gode sjanser i begynnelsen av begge omgangene, men totalt sett var det Ekvatorial-Guinea som vant sjansestatistikken .

Tapte sjansestatistikken

I FIFAs offisielle statistikk står det afrikanske laget oppført med 20 skudd mot Norges 18. I rubrikken skudd på mål står det at Ekvatorial-Guinea vant 8-4.

Norge vant corner-statistikken 13-3, men corner var ikke mål onsdag.

Heldigvis var ikke de afrikanske VM-debutantene bedre avsluttere enn de norske spillerne. Flere ganger kom de alene med keeper, men uten å få uttelling. Stort sett bommet de, og de gangene de traff målet, besto keeper Ingrid Hjelmseth prøven.

- Det var godt, for da kan vi krysse av for seier på en møkkadag, sa Landsem.

Hun innrømmet at det ble mer spennende og uvisst enn godt var.

- Hipp som happ

- Vi kunne godt fått en i sekken bak der, vi også. Det var hipp som happ hvilken vei det kunne vippe.

- Nå er vi ferdig med denne kampen, og skal jobbe hardt for å være bedre neste gang, lover Landsem.

- Vi er jo nødt til å være bedre enn det her hvis vi skal gå videre, legger hun til.

Det var ikke rart landslagssjefen nesten eksploderte av glede da Emilie Haave endelig fikk ballen i nettet, bare fem små minutter før det hele var over.

Varsler endringer til neste kamp

For dette var kampen Norge måtte vinne. Det sentralafriskanske landet er VM-debutanter og uten noen form for internasjonale meritter. De skulle være en grei åpning for Norge, med tre "sikre" poeng før kampene mot de sterkere motstanderne Brasil og Australia.

Landsem sier at hun vil vurdere spillere opp mot lagene Norge skal møte.

- Det gjør vi hele tiden, så det er vi vant til. Nå skal vi ha en opptelling på hvem som har fått seg noen smeller. Noen forandrienger blir det, det tror jeg, sier Landsem.

Bekymret for Mykjåland

Hun er spesialt bekymret for Lene Mykjåland, som kom inn i pausen, og som mått ut med skade midveis i andre omgang.

- Vi likte ikke det. Lene er en playmaker som både kan roe ned og treffe en av samme farge med pansingene. Hun fikk en lårhøne, nå må vi bare se hvor lang tid det tar å få henne i orden igjen, sier en - ifølge henne selv - alltid optimistisk Landsem.

- Heldigvis tar vi med oss seieren, og ikke prestasjonen. I dag skremte vi ingen, konkluderer Landsem.

Fotball

 • Nederlandsk storkamp ble avbrutt etter skandalescener – skal fullføres for tomme tribuner

  De resterende 35 minuttene av søndagens storkamp i nederlandsk fotball mellom Ajax og Feyenoord skal spilles bak lukkede dører kommende onsdag.

  Det opplyser fotballforbundet i Nederland mandag.

  Søndagens oppgjør ble avbrutt tidlig i annen omgang fordi det ble kastet bluss på banen. Da ledet Feyenoord 3-0, og sinte Ajax-tilskuere sto bak uroen på tribunene. Tidligere i kampen var oppgjøret også stanset to ganger, for så å bli gjenopptatt.

  Etter avbrudd nummer tre kom det raskt beskjed om at kampen ikke ville bli spilt ferdig søndag, og publikum forlot dermed arenaen.

  På utsiden fortsatte voldelighetene. Rasende Ajax-fans knuste stadioninngangen, og det endte med kamper mellom supportere og ridende politi bevæpnet med tåregass.

  De stygge scenene representerte et nytt bunnpunkt i den krisen Ajax står i. Storklubben sliter både på og utenfor banen. Med bare fem poeng på fire kamper har det nederlandske mesterlaget opplevd sin dårligste start på en sesong siden 1964/65. (NTB)

  Ajax
  Foto: OLAF KRAAK / AFP
 • Landslagsstopperen Andreas Hanche-Olsen ute med ankelskade i opptil seks måneder

  Andreas Hanche-Olsen trenger en operasjon i ankelen og blir ute i lang tid. Det gjør ham nok en gang uaktuell for landslaget.

  Nyheten ble sluppet av Mainz etter helgens 1-2-tap for Augsburg i tysk Bundesliga. I meldingen står det at Hanche-Olsen først er ventet tilbake om fire til seks måneder.

  – Avgjørelsen ble tatt i samråd med det medisinske teamet og flere spesialister, skriver Mainz.

  Hanche-Olsen var ikke i troppen til Mainz' to siste ligakamper. Ankeltrøbbel gjorde at han mistet seriestarten og har siden kun spilt 65 minutter. Hans seneste opptreden kom da han ble tatt av i pausen mot Werder Bremen 2. september.

  Midtstopperen står med 14 landskamper for Norge, og den siste kom i september i fjor. Sykdom og skader er årsaken til at han ikke står med noen kamper for Ståle Solbakkens lag i 2023.

  – Det er jo maks utur, men vi var litt forberedt på det. Da han fikk det overtråkket, så ble det jo ikke bra. Da fryktet vi at det endte med operasjon, sier Solbakken til Nettavisen. (NTB)

  Landslagstrening på Ullevaal
  Foto: Beate Oma Dahle / NTB
 • Pochettino om Chelseas krisestart: – Vi må vokse opp

  Mauricio Pochettinos inntog og en bråte nye spillere har ikke løst Chelseas problemer i Premier League. London-klubben står med kun fem ligaseirer i 2023.

  Søndag kom nok en nedtur hjemme på Stamford Bridge. Chelsea sløste med sjansene og ble redusert til ti mann underveis i 0-1-tapet for Aston Villa.

  Laget ligger på 14.-plass med kun fem poeng etter seks runder. Ansettelsen av Pochettino og nok en sommer med stort pengeforbruk har ikke slått til.

  – Fotballspillere vil vinne, men feil vil komme når man har unge spillere uten erfaring. Det er klart vi er misfornøyde. Vi må løse dette så snart som mulig, og vi må vokse opp som lag, sa Pochettino etter kampen.

  Chelsea fikk amerikanske eiere i fjor vår. De tok over klubben etter nærmere to tiår med Roman Abramovitsj, og de siste 15 månedene er det blitt brukt enorme pengesummer på nye spillere. Likevel strever Chelsea tungt.

  I kalenderåret 2023 står de blåkledde med kun fem seirer av 29 mulige i Premier League.

  – De ser fram til å kunne bygge noe bra med dette prosjektet, men de er skuffet. Samtidig må de stole på planen. Vi må gjøre jobben og stole på hverandre. Vi har laget vi har, og det kan vi ikke forandre på nå, sier Pochettino om eierens reaksjoner på Chelseas vedvarende krise. (NTB)

  poch
  Foto: IAN KINGTON / AFP
 • Rapinoe i tårer – takket av med seier

  Megan Rapinoe (38) rundet av sin imponerende USA-karriere med 2-0-seier over Sør-Afrika i sin 203. landskamp.

  Det ble en følelsesladd kveld for Rapinoe og hennes støttespillere. 38-åringen spilte 54 minutter som kaptein og ble hyllet av publikum etter kampen.

  – Det gjør meg skikkelig stolt å tenke på at vi har hatt så mye suksess på fotballbanen, men også at vi har bidratt til å gjøre verden til et litt bedre sted, sa Rapinoe.

  Hun har ved siden av innsatsen på banen markert seg gjennom sitt arbeid for LHBT+-rettigheter og likelønn.

  (NTB)

  Soccer: International Friendly Women's Soccer-South Africa at USA
  Foto: Jon Durr / Reuters
 • Ohi-scoring holdt ikke for Brøndby – 17-åring vendte til FCK-seier

  Svenske Roony Bardghji (17) ble den store helten for FC København i 3-2-seieren over Brøndby i toppkampen i dansk fotball.

  Ohi Omoijuanfo scoret for Brøndby i derbyet. Nordmannens mål kom etter 69 minutter, og han sendte da vertene opp i 2-1. Han lå an til å bli matchvinner da han ble byttet ut i det 80. minutt, men med seks minutter igjen utlignet Bardghji før han fem minutter senere avgjorde.

  Den svenske 17-åringen ble byttet inn bare fire minutter før den første scoringen. Josip Radosevic scoret også for Brøndby, mens Diogo Gonçalves sto for det første FCK-målet.

  FCK leder serien med fire poeng ned til Brøndby på tredjeplass. Det var dermed en toppkamp i København-forstaden søndag. Silkeborg slo Viborg 2-0 og er på annenplass, tre poeng bak FCK.

  Birger Meling og Mohamed Elyounoussi spilte begge hele kampen for FCK, mens Omoijuanfo og Henrik Heggheim ble byttet ut for Brøndby. Håkon Evjen ble dyttet inn på overtid i jakten på utligning. Sebastian Sebulonsen forble ubenyttet reserve for Brøndby. (NTB)

  Superliga: Brøndby IF - FC København
  Foto: Liselotte Sabroe / NTB