Barcelona lekte seg til cuptriumf

Barcelona ydmyket Sevilla, og ble spanske cupmestre med kalassifrene 5–0.

FBL-ESP-CUP-BARCELONA-SEVILLA

LEKESTUE: Barcelona valset over Sevilla i Copa del Rey-finalen.

Foto: PIERRE-PHILIPPE MARCOU / AFP

Laster innhold, vennligst vent..

Finalen i Copa del Rey ble en meget severdig fotballkamp. Med mindre man er Sevilla-supporter, da. Femmålsseier er den største i cupfinale-sammenheng siden Real Madrids 6-1-seier i 1980.

Barcelonas stjernegalleri er ute av mesterligaen, men herjet med motstanderen på Wanda Metropolitano i Madrid. Og det ble tidlig klart hvilke retning det skulle gå.

– Det er forsvarsspill på Norway Cup-nivå. Det er fryktelig å se på hva Sevilla driver med, sa Eurosport-kommentator Petter Bø Tosterud etter 13 minutter.

Spain Soccer Copa del Rey

MÅLJEGERE: Både Lionel Messi og Andrés Iniesta scoret mot Sevilla. Mye tyder på at dette var Iniestas siste finale for Barcelona.

Foto: Paul White / AP

Da hadde Barcelonas keeper, Jasper Cillessen, slått ballen over banen og igjennom hele forsvaret til Sevilla, i beina til Philippe Coutinho. Han tok med seg ballen mot mål, før han løftet pent over til Luis Suárez, som bare kunne dytte inn ledelsen i det åpne målet.

Etter en drøy halvtime scoret Lionel Messi sitt 31. mål på 34 kamper etter lekkert veggspill, og bare ni minutter senere stod det 3–0 da Messi spilte fri Suarez, som ikke gjorde noen feil alene med keeper og satte sitt andre.

Tekst kan knapt beskrive fotballen som ble spilt denne lørdagskvelden. Og i kampens 52. minutt fant Suarez Messi, som vippet videre til Andrés Iniesta til høyre i boksen. Han plasserte ballen rundt en sjanseløs David Soria.

– Det er fullstendig lekestue for Barcelona nå, slo Tosterud fast fra kommentatorplass.

Etter 70 minutter satte Coutinho ballen i mål, men dommeren hadde allerede blåst for hands og dermed straffespark. Brasilianeren fikk ta det selv, og satte sikkert inn Barcelonas femte i kampen.

Dermed tok de sin fjerde strake Copa del Rey-seier.

For Iniesta ble det likevel en ekstra spesiell kamp. 33-åringen har vunnet alt som kan vinnes med klubben, men dette kan ha vært hans siste finale, for tidligere i uken skrev spanske AS at han skal være på vei til kinesisk fotball neste sesong.

SOCCER-SPAIN-FCB-SEV/

FARVEL? Andrés Iniesta løftet trofeet for Barcelona etter kampen.

Foto: JUAN MEDINA / Reuters

Siste nytt

 • Ba spillerne om å godta lønnskutt

  Premier League ba lørdag spillerne om å godta lønnskutt på 30 prosent under en telefonkonferanse med spillerforeningen (PFA) og managernes fagforening (LMA).

  De fikk beskjed om at ligaen kan tape 8,5 milliarder kroner om sesongen ikke kan fullføres og TV-rettighetshaverne krever refusjonen de da har rett på.

  Nå skal det diskuteres videre mellom spillere og enkelte klubber. Premier League har ikke rett til å beslutte lønnskutt for hele ligaen, og spillerne må gå med på det om det skal gjennomføres.

  I en uttalelse fra PFA står det at spillerne ønsker å ta ansvar og bidra økonomisk i koronaviruskrisen og at fagforeningen er villig til å fortsette diskusjonene med Premier League, men at det er en komplisert situasjon som krever tid. (NTB)

  nX8JRWJeVnE
  Foto: ISABEL INFANTES / AFP
 • Bryant valgt inn i Hall of Fame

  Basketballstjernen Kobe Bryant, som mistet livet i en tragisk helikopterulykke i januar, er valgt inn i sportens Hall of Fame. Bryant vant fem NBA-titler med Los Angeles Lakers og var allstar-uttatt 18 ganger.

  Kobe Bryant
  Foto: Martin Rickett / Pa Photos
 • Ny landslagssjef i fotball i Irland

  Stephen Kenny er Irlands nye landslagssjef i fotball. Han avløser Mick McCarthy før nasjonsligaomspillet om EM-plass. Det melder Irlands fotballforbund lørdag. Kenny rykker opp fra jobben som U21-trener og skulle etterfølge McCarthy etter sommerens EM-sluttspill, men nå er omspillet om EM-plass utsatt til høsten og selve sluttspillet til 2021.

  Stephen Kenny
  Foto: Ole Martin Wold

Sendeplan

Kl. Program Kanal