Hopp til innhold

Barcelona lekte seg til cuptriumf

Barcelona ydmyket Sevilla, og ble spanske cupmestre med kalassifrene 5–0.

FBL-ESP-CUP-BARCELONA-SEVILLA

LEKESTUE: Barcelona valset over Sevilla i Copa del Rey-finalen.

Foto: PIERRE-PHILIPPE MARCOU / AFP

Laster innhold, vennligst vent..

Finalen i Copa del Rey ble en meget severdig fotballkamp. Med mindre man er Sevilla-supporter, da. Femmålsseier er den største i cupfinale-sammenheng siden Real Madrids 6-1-seier i 1980.

Barcelonas stjernegalleri er ute av mesterligaen, men herjet med motstanderen på Wanda Metropolitano i Madrid. Og det ble tidlig klart hvilke retning det skulle gå.

– Det er forsvarsspill på Norway Cup-nivå. Det er fryktelig å se på hva Sevilla driver med, sa Eurosport-kommentator Petter Bø Tosterud etter 13 minutter.

Spain Soccer Copa del Rey

MÅLJEGERE: Både Lionel Messi og Andrés Iniesta scoret mot Sevilla. Mye tyder på at dette var Iniestas siste finale for Barcelona.

Foto: Paul White / AP

Da hadde Barcelonas keeper, Jasper Cillessen, slått ballen over banen og igjennom hele forsvaret til Sevilla, i beina til Philippe Coutinho. Han tok med seg ballen mot mål, før han løftet pent over til Luis Suárez, som bare kunne dytte inn ledelsen i det åpne målet.

Etter en drøy halvtime scoret Lionel Messi sitt 31. mål på 34 kamper etter lekkert veggspill, og bare ni minutter senere stod det 3–0 da Messi spilte fri Suarez, som ikke gjorde noen feil alene med keeper og satte sitt andre.

Tekst kan knapt beskrive fotballen som ble spilt denne lørdagskvelden. Og i kampens 52. minutt fant Suarez Messi, som vippet videre til Andrés Iniesta til høyre i boksen. Han plasserte ballen rundt en sjanseløs David Soria.

– Det er fullstendig lekestue for Barcelona nå, slo Tosterud fast fra kommentatorplass.

Etter 70 minutter satte Coutinho ballen i mål, men dommeren hadde allerede blåst for hands og dermed straffespark. Brasilianeren fikk ta det selv, og satte sikkert inn Barcelonas femte i kampen.

Dermed tok de sin fjerde strake Copa del Rey-seier.

For Iniesta ble det likevel en ekstra spesiell kamp. 33-åringen har vunnet alt som kan vinnes med klubben, men dette kan ha vært hans siste finale, for tidligere i uken skrev spanske AS at han skal være på vei til kinesisk fotball neste sesong.

SOCCER-SPAIN-FCB-SEV/

FARVEL? Andrés Iniesta løftet trofeet for Barcelona etter kampen.

Foto: JUAN MEDINA / Reuters

Siste nytt

 • Russisk turner utestengt etter krigsstøtte

  Den russiske turneren Ivan Kuliak er utestengt i et år av Det internasjonale turnforbundet (FIG) for å vise støtte til invasjonen av Ukraina.

  Det opplyser FIG på sitt eget nettsted. Turneren bar bokstaven Z på podiet under et stevne i Doha i mars.

  Bokstaven har blitt brukt som et symbol på støtte til Russlands invasjon og krigføring i Ukraina.

  FIGs etiske komité forklarer avgjørelsen med at Kuliak har brutt det internasjonale forbundets regelverk. FIG opplyser også at Kuliak må levere tilbake sin bronsemedalje fra verdenscupstevnet i Doha.

  Kuliak kan anke avgjørelsen i løpet av de tre neste ukene. (NTB)

 • Berges lagkamerat overfalt etter Forest-tapet – mann pågrepet

  Sheffield United-kaptein Billy Sharp ble overfalt da Nottingham Forest-fansen stormet banen etter kvalifiseringskampen tirsdag.

  Nottingham Forest vant på straffesparkkonkurranse, og supporterne feiret vilt. Sharp sto ved sidelinjen da han ble «løpt ned» og skallet til av en supporter.

  Sheffield United-manager Paul Heckingbottom sa at Sharp trengte noen sting etter hendelsen.

  – En av våre spillere har blitt angrepet. Han er sjokkert, blør og er sint, sa Heckingbottom.

  Politiet i Nottinghamshire opplyste onsdag morgen at en mann er mistenkt.

  – En 31 år gammel mann er pågrepet og mistenkt for overgrep i forbindelse med denne hendelsen. Han forblir i varetekt og blir avhørt, sa Paul Hennessy i Nottingham-politiet til Sky Sports.

  Sheffield United rykket i fjor ned etter to sesonger i Premier League. Drømmen om en umiddelbar retur ble knust på City Ground for Sander Berge og resten av klubben. Nottingham Forest på sin side møter Huddersfield 29. mai til kamp om en Premier League-plass. (NTB)

  Britain Soccer
  Foto: Zac Goodwin / AP
 • PL-håpet sluknet for Berges lag etter straffedrama

  Comebacket til Sander Berge og Sheffield United var ikke nok til å klå Nottingham Forest i opprykksjakten. 29. mai spiller Forest om Premier League-plass.

  Det skjer mot Huddersfield på Wembley i det som ofte kalles «fotballens mest verdifulle kamp». Vinneren er garantert over 1 milliard kroner i inntekter.

  Tirsdag snudde Sheffield United 0-1 til 2-1 i Nottingham. Dermed sto det 3-3 sammenlagt, men i straffesparkkonkurransen feilet gjestene. Der åpnet de med to strake bom før Berge scoret på deres tredje forsøk. Forest vant straffedramaet 3-2.

  Berge markerte seg i begge kampene mot Forest med scoring lørdag og assist tirsdag, men bidraget holdt ikke.

  Brannan Johnson tok vertene effektivt foran etter snaut 20 minutter. Den unge waliseren scoret på Forests første sjanse etter en gnistrende åpning fra gjestene. Johnson gjorde som sin far David for 19 år siden og noterte mål for Nottingham-klubben i begge opprykkskampene i semifinalen. Også den gang var det mot Sheffield United.

  Rett etter hvilen bidro Berge med å tenne «Blades»-håpet. Han slo lavt inn forut for Morgan Gibbs-Whites utligning. Snaut 20 minutter senere fikset John Fleck 2-1 for gjestene, og duellen måtte ut i ekstraomganger. (NTB)

  Britain Soccer England Championship Playoffs
  Foto: Danny Lawson / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 39 klipp
Sport
Spiller nå
Haalands karriere fra A til NÅ 03:44
Neste