Barcelona lekte seg til cuptriumf

Barcelona ydmyket Sevilla, og ble spanske cupmestre med kalassifrene 5–0.

FBL-ESP-CUP-BARCELONA-SEVILLA

LEKESTUE: Barcelona valset over Sevilla i Copa del Rey-finalen.

Foto: PIERRE-PHILIPPE MARCOU / AFP

Laster innhold, vennligst vent..

Finalen i Copa del Rey ble en meget severdig fotballkamp. Med mindre man er Sevilla-supporter, da. Femmålsseier er den største i cupfinale-sammenheng siden Real Madrids 6-1-seier i 1980.

Barcelonas stjernegalleri er ute av mesterligaen, men herjet med motstanderen på Wanda Metropolitano i Madrid. Og det ble tidlig klart hvilke retning det skulle gå.

– Det er forsvarsspill på Norway Cup-nivå. Det er fryktelig å se på hva Sevilla driver med, sa Eurosport-kommentator Petter Bø Tosterud etter 13 minutter.

Spain Soccer Copa del Rey

MÅLJEGERE: Både Lionel Messi og Andrés Iniesta scoret mot Sevilla. Mye tyder på at dette var Iniestas siste finale for Barcelona.

Foto: Paul White / AP

Da hadde Barcelonas keeper, Jasper Cillessen, slått ballen over banen og igjennom hele forsvaret til Sevilla, i beina til Philippe Coutinho. Han tok med seg ballen mot mål, før han løftet pent over til Luis Suárez, som bare kunne dytte inn ledelsen i det åpne målet.

Etter en drøy halvtime scoret Lionel Messi sitt 31. mål på 34 kamper etter lekkert veggspill, og bare ni minutter senere stod det 3–0 da Messi spilte fri Suarez, som ikke gjorde noen feil alene med keeper og satte sitt andre.

Tekst kan knapt beskrive fotballen som ble spilt denne lørdagskvelden. Og i kampens 52. minutt fant Suarez Messi, som vippet videre til Andrés Iniesta til høyre i boksen. Han plasserte ballen rundt en sjanseløs David Soria.

– Det er fullstendig lekestue for Barcelona nå, slo Tosterud fast fra kommentatorplass.

Etter 70 minutter satte Coutinho ballen i mål, men dommeren hadde allerede blåst for hands og dermed straffespark. Brasilianeren fikk ta det selv, og satte sikkert inn Barcelonas femte i kampen.

Dermed tok de sin fjerde strake Copa del Rey-seier.

For Iniesta ble det likevel en ekstra spesiell kamp. 33-åringen har vunnet alt som kan vinnes med klubben, men dette kan ha vært hans siste finale, for tidligere i uken skrev spanske AS at han skal være på vei til kinesisk fotball neste sesong.

SOCCER-SPAIN-FCB-SEV/

FARVEL? Andrés Iniesta løftet trofeet for Barcelona etter kampen.

Foto: JUAN MEDINA / Reuters

Siste nytt

 • Hovland med eagle og tetkamp

  Med fire under par i dag og sju under par totalt er Viktor Hovland førebels nummer 8 etter to rundar av PGA Championship på europatouren i Wentworth i England.

  Hovland hadde ein eagle (to under par) og fire birdiar (eitt under par), men også to bogeyar (eitt over par) fredag.

  Turneringa blir avslutta søndag, og er ei av fire europeiske turneringar som Hovland må delta i for å vere aktuell for Europas lag til Ryder Cup neste år.

  Viktor Hovland
  Foto: Carl Andreas Wold / NRK
 • Barcelonas stjerneskudd blir spansk

  Stortalentet Ansu Fati (16) fikk fredag spansk statsborgerskap. Det betyr at han kan spille for Spanias landslag i framtiden, melder NTB. 16-åringen er født og oppvokst i Guinea-Bissau i Afrika, men kom til Spania som sjuåring. Han startet på Barcelonas fotballakademi som tiåring og ble tidligere denne uken tidenes yngste Barcelona-spiller i mesterligaen.

  Ansu Fati er tidenes yngste Barcelona-spiller som har scoret i ligaen
  Foto: John Macdougall / AFP
 • Kristoff på tredjeplass i Slovakia

  Alexander Kristoff ble nummer tre på den fjerde etappen av Slovakia rundt fredag. Arnaud Démare fra Frankrike stakk av med seieren, melder NTB. Dette er andre gang denne uken at Kristoff kommer på pallen. Onsdag spurtet han inn til seier på den første etappen av rittet. Yves Lampaert fra Belgia beholder sammenlagtledelsen etter en femteplass fredag, og rittet avsluttes på lørdag.

  Alexander Kristoff ble nummer tre
  Foto: Marco Bertorello / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal