NRK Meny
Normal

– Det er sånne kamper man lever for

Hvordan går det når Trine Rønning triller terningkast på LSK? Og hvilken Stabæk-spiller vil Isabell Herlovsen ha på sitt lag? Vi sjekket stemningen før seriefinalen i Toppserien i dag.

Isabell Herlovsen og Trine Rønning

SKJEBNEKAMP: Trine Rønning (t.v.) og Isabell Herlovsen møtes på hver sin banehalvdel lørdag.

Foto: NTBscanpix

Laster innhold, vennligst vent..
  • Se LSK Kvinner - Stabæk på NRK1 fra kl. 13.00, eller på nett ved å klikke på denne lenken!

– Det hele er nervepirrende, men for meg er det en god følelse. Det er ikke ofte man har sånne følelser før en kamp. Det er sånne kamper man lever for, sier LSK-spiller Isabell Herlovsen.

Det er duket for en usedvanlig spennende avslutning av Toppserien lørdag. Møtet mellom LSK Kvinner og Stabæk blir en ren seriefinale, siden LSK leder med to poeng foran nettopp Stabæk når det gjenstår én serierunde.

Man må tilbake til 2009 for å finne forrige gang serien var så jevnt helt til siste runde.

  • Se tabell i bunnen av artikkelen!

Både Herlovsen og Stabæks forsvarssjef Trine Rønning bedyrer at stemningen mellom lagene er ganske god før det hele skal avgjøres.

trine rønning

Trine Rønning har vært en bauta for både Stabæk og det norske landslaget i en årrekke.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

– Men det er klart at de to beste lagene blir alltid erkefiender. Det er ikke veldig mye rivalisering, men litt i sosiale medier. For eksempel at vi skriver noen meldinger om at vi skal slå LSK, men det er godlynte meldinger, sier Rønning.

Vi ba Herlovsen og Rønning om å trille terninger på sine respektive motstandere, for å høre hva de tenker om styrkeforholdet før den avgjørende kampen.

Trines analyse av LSK

Trine Rønning (32 år) spiller forsvar/midtbane på Stabæk.

Keeper: Terningkast 4.

Nora (Neset Gjøen) har vært jevn i hele år. Jeg synes hun tar steg hele tiden og begynner å bli en stabil keeper, men hvis vår keeper Ingrid Hjelmseth er målestokken blir det en firer.

Forsvar: Terningkast 4+.

Marita Skammelsrud kjenner jeg godt til fra landslaget, hun er dyktig. Men jeg synes LSK er bedre offensivt enn defensivt.

Midtbanen: Terningkast 5.

LSK har to veldig gode stabilisatorer på midtbanen i de to sentrale spillerne. Så har de Emilie Haavi. Dette er et sterkt ledd i LSK.

Angrep: Terningkast 6.

De har Lene Mykjåland og Isabell Herlovsen. Isabell har vært helt avgjørende for LSK i år. Hun er et angrep alene. Mykjåland har også våknet litt og fått være skadefri. Hun scorer mer mål og er kul å se på, med god «touch» og blikk.

Fem kjappe med Trine

1. Hvorfor vinner Stabæk?

Norge

En rekke av spillerne på LSK og Stabæk spiller på landslaget sammen, som her ved Trine Rønning, Marita Skammelsrud Lund og Isabell Herlovsen.

Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix

– Fordi vi ikke har noe å tape. Det verste vi kan få er sølv. Det var ikke mange som trodde vi skulle klare å komme oss hit, siden den ene etter den andre ble skadet. Men vi har klart oss bra likevel.

2. Hva er det beste og verste med LSK?

– Det beste er at de har en jevn stall. Det de er litt svake på er at jeg likevel synes de er veldig avhengig av enkeltspillere for å fungere helt optimalt.

Emilie Haavi scorer for LSK

Emilie Haavi er LSKs toppscorer med 15 mål så langt i serien. Hun er også én av spillerne Rønning gjerne kunne sett i Stabæk-drakt.

Foto: Ness, Jan Kåre / NTB scanpix

3. Hva er det som har gjort Stabæk så gode i år?

– Tingen er at vi har ikke vært så veldig gode. Vi har et halvt landslag på banen, men har til tider underprestert. LSK må ha gitt vekk en del poeng de også, for det har vi gjort.

4. Hvem på LSK skulle du ønske spilte på Stabæk?

– Jeg vil ikke bytte ut noen, men det er ingen hemmelighet at spillere som Emilie Haavi, Lene Mykjåland og Isabell Herlovsen er veldig gode fotballspillere. Hadde man tatt bort dem, eller bare én av dem, så hadde ikke LSK hatt samme flyten.

5. Hva blir resultatet?

– 1-0 til Stabæk.

Isabells analyse av Stabæk

Isabell Lehn Herlovsen (26 år) er angrepsspiller for LSK

Keeper: Terningkast 6.

De har Ingrid Hjelmseth i mål. Hun er landslagskeeper og holder høy klasse. En klar sekser på sitt beste.

Forsvar: Terningkast 5.

LSK

Isabell Herlovsen har scoret 14 mål for LSK i år, og er dermed nummer to på lagets toppscorerliste.

Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix

Trine Rønning er sjefen bak der. Hun er veldig rutinert og flink til å styre forsvarsfireren.

Midtbane: Terningkast 4.

De har fått Solveig Gulbrandsen, som egentlig hadde lagt opp, men ble hentet inn da de fikk mange skader. Solveig har bidratt til at de har vunnet viktige kamper nå mot slutten. Slik det er nå, med litt skader, vil jeg gi en firer til midtbanen deres.

Angrep: Terningkast 4.

Ida (Elise Enget) har spilt fast gjennom hele sesongen. Ellers er det en del skader nå, både i angrepet og på midtbanen. Der har de slitt litt.

Fem kjappe med Isabell

1. Hvorfor vinner LSK?

– Fordi vi har vært stabile i hele år. I tillegg har vi spilt godt mot nettopp Stabæk. Vi har masse selvtillit og leder serien. Vi skal selvsagt ikke gi fra oss det nå.

2. Hva er det beste og verste med Stabæk?

– Jeg er imponert over den gode mentaliteten de har vist etter at de fikk så mange skader. Det er imponerende at de har klart å vinne så mye likevel. Det de er svake på vil jeg ikke røpe, for det skal vi utnytte i morgen.

3. Hvilken spiller på Stabæk ville du hatt på LSK?

– Jeg er veldig fornøyd med de vi har, men dersom jeg må si en, så må jeg si jeg liker Solveig Gulbrandsen veldig godt.

4. Hva er det som har gjort LSK så gode i år?

– Vi har hatt et litt annerledes opplegg. To ganger i uken har vi noe vi kaller proffdager. Da er vi sammen hele dagen og har to treninger. Det har hjulpet mye. Dessuten har vi hatt lite skader.

5. Hva blir resultatet?

– LSK vinner 3-1.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.