Italiensk ekspert til NRK: – Det er definitivt et hastekjøp

John Carew (33) er klar for 15 dagers prøvespill i Inter, før han eventuelt skriver kontrakt med klubben. CNNs italienske Serie A-ekspert mener Inter gjør feil i å hente nordmannen.

John Carew

John Carew har lagt modellkarrieren litt på vent for å spille fotball for Inter. Her fra et landslagstreff i København 2011.

Foto: Aas, Erlend / NTB scanpix

– Det er definitivt et hastekjøp. Hadde det ikke vært for Diego Militos skade, hadde de aldri hentet John Carew. Det bunner ned i dårlig planlegging fra klubbens side, sier CNNs fotballkorrespondent Tancredi Palmeri til NRK.no på telefon fra Italia.

Tancredi Palmeri

Tancredi Palmeri følger italiensk fotball tett for CNN. Han hevder å ha sikre kilder innad i Inter-miljøet.

Foto: Twitter

John Carew sitter på et hotell i Milano tirsdag kveld, der han forbereder seg til morgendagens medisinske test med Inter.

Ifølge nettstedet Football Italia skal nordmannen i første omgang være på prøvespill i Inter i 15 dager, før klubben tar stilling til om de vil signere ham.

– Etter 15 dager vil vi ta en avgjørelse på om vi ønsker å beholde ham i troppen, sier Inter-president Massimo Moratti ifølge nettstedet.

Mener Carew er et bomkjøp

Sjokkbeskjeden om at John Carew var på vei til Inter kom tirsdag ettermiddag, da VG Nett meldte at Lørenskog-gutten var på plass i Milano for å skrive under for den italienske gigantklubben.

Senere på kvelden ble det klart at nordmannen skal på prøvespill i 15 dager.

John Carew, som har vært klubbløs siden september i fjor, er hentet inn ettersom Inter sliter med flere skader på sine faste spisser. Klubben er på desperat jakt etter en forsterkning på topp.

Om Carew skulle signere, mener Palmeri at Inter har gjort et feilgrep.

– Jeg har ingenting imot John Carew, men problemet er at Inter har hatt et spissproblem i lang tid. Dette har pågått siden sesongstarten, klubben har ikke hatt ordentlig dekning på spissplass. Nå som Diego Milito ble skadet, hadde klubben mulighet til å satse på yngre spillere fra akademiet. I stedet gikk de for John Carew, ettersom han var det beste alternativet, sier Palmeri, før han legger til:

Diego Milito

Dette er mannen som John Carew skal erstatte: Diego Milito er ute resten av sesongen etter å ha røket korsbåndet.

Foto: Luca Bruno / Ap

– Det kan hende at John Carew setter ordene mine til skamme og viser seg som en fantastisk signering, men etter min mening bør Inter heller satse på yngre spillere, ettersom de har et av Italias beste akademier.

– Carew vil spille mye

Siden Carew la fotballskoene på vent etter sommeren, har han fylt tiden med modelloppdrag og filminnspilling. Nordmannen kom ikke til enighet med West Ham om en kontraktsforlengning, der han spilte forrige sesong.

Til tross for det lange spilleoppholdet, hevder Carew å være i brukbar form.

– Jeg kan være kampklar om to uker. Jeg har holdt meg i form selv om jeg ikke har spilt, sier Carew til sportavisen Corriere del Sport.

For spilletid vil han få. Det er Serie A-ekspert Palmeri sikker på.

– Jeg tror han kommer til å spille mye. Kanskje ikke neste kamp, men allerede fra neste uke vil han være i troppen. Inter skal spille fire kamper i løpet av de neste 15 dagene, både i Europaliga og i serien. Med tanke på at Rodrigo Sebastian Palacio og Antonio Cassano per i dag er de eneste spissalternativene og begge har spilt mye i det siste, vil John Carew garantert få spilletid, sier Palmeri.

Populær i Italia

Carew og Totti

John Carew spilte 26 kamper for Roma i 2003/2004-sesongen. Her feirer han scoring med Francesco Totti.

Foto: PATRICK HERTZOG / AFP

Ifølge avisen Gazzetta dello Sport vil Carew tjene 2,4 millioner kroner for å spille ut denne sesongen for Inter, på en firemånederskontrakt, dersom Carew imponerer under prøvespillsperioden.

Inter har 12 seriekamper igjen å spille, og ligger per nå på femteplass på tabellen, 14 poeng bak serieleder Juventus.

Carew har vært i italiensk fotball før - i 2003/2004 var han på utlån fra Valencia til Roma.

– Carew er ganske kjent i Italia. Han spilte en respektabel sesong i Roma, i tillegg til at Premier League-fotball er populært her. Mange husker ham også for sine scoringer for det norske landslaget mot Italia. I tillegg ble han også mye snakket om ettersom ingen visste hvordan man skulle uttale navnet hans, ler Palmeri.

Carew er på vei mot sin åttende utenlandske klubb. Etter Valencia og Roma spilte han for Besiktas, Lyon, Aston Villa, Stoke og West Ham.

Supporterleder: – Stallfyll

Den norske supporterklubben til Inter er svært overrasket over at klubben i deres hjerte har sett seg ut fotballrustne John Carew som sin redningsmann.

– Per i dag er jeg veldig usikker på om han kan tilføre veldig mye. Det vil vise seg fort. Jeg ser på han som stallfyll akkurat her og nå, sier Johannes Selvik Tornes, visepresident i Inter Club Norvegia, som supporterklubben kaller seg.

– Det er ikke en signering man hopper i taket for, avslutter han.

Diego Milito

Diego Milito røk korsbåndet i en europaligakamp mot rumenske CFR Cluj 14. februar.

Foto: Antonio Calanni / Ap

Fotballnyheter

På innsiden

Kippe klikket i garderoben: – Jeg vurderte å fly på kameraet

Frode Kippe (40) stengte seg like greit inne på do etter tapet for Vålerenga. Alternativet var hakket mer brutalt.

Videoklipp