Semb i vennskaps-dilemma

Påtroppende toppfotballsjef Nils Johan Semb tror hans vennskap til Egil Olsen kan påvirke prosessen med å ansette ny landslagssjef.

Nils Johan Semb (tv) og landslagstrener Egil Olsen
Foto: Scanpix

Semb skal i løpet av de neste ukene innstille en person til jobben og han innrømmer at forhistorien hans med Drillo kan ha innvirkning.

- Jeg har alltid jobbet godt sammen med Egil, så det er inne i bildet, sier han.

Les: Semb blir ny toppfotballsjef

Ikke enkelt

2-1 seieren til Norge over Brasil i VM i 1998 er et stort idrettsøyeblikk og mange husker bildene av landslagssjef Drillo og assistenttrener Semb jublende på sidelinjen.

Dette og mange andre minner fra dere vennskap kommer ikke Semb utenom når han så ojektivt som mulig skal innstille en landslagssjef for fremtiden. Egil Olsen selv skjønner Sembs dilemma.

- Det er ikke så helt enkelt, vi har vært gode venner og kompiser i så mange år. Vi har jobbet veldig tett sammen, sier landslagssjefen.

Les: Drillo forventer å bli ansatt

Styret bestemmer

Men Nils Johan Semb er rask med å tilføye at han skal gjøre en grundig jobb.

- Jeg tror det er viktig at vi tar oss god tid og vurderer de kandidatene som er kandidater, påpeke han.

Les: Semb holder tett om landslagsjobben

Det er til slutt styret i Norges Fotballforbund som skal bestemme om de vil følge Sembs innstilling eller ikke. Det vet også Drillo veldig godt.

- De signalene jeg har fått fra styret har vært veldig klare, og de er at de veldig fornøyde med det som har skjedd i år, forteller han.

Fotballnyheter