Se gutten med super-genene

Med Diego Maradona som bestefar og Sergio Agüero som far har to-åringen alle forutsetninger for å bli god.

Snart to år gamle Benjamin Agüero Maradona er sønn av fotball-legendens yngste datter, Giannina, og Atlético Madrid -og landslagsspiller for Argentina, Sergio Agüero.

Diego Maradona og datteren Giannina

Maradona og datteren Giannina.

Foto: ANNE-CHRISTINE POUJOULAT / AFP

Benjamin fyller to år 19. februar, og har allerede gode fotballferdigheter.

Hjemme i stua viser gutten at han har et kraftig fraspark, gode dribleferdigheter og imponerende ballkontroll.

Øverst i saken kan du se videoen av Benjamin Agüero Maradonas fortballferdigheter som faren Sergio Agüero la ut på sin hjemmeside sergioaguero.com.

Kjenner du til andre eksempler på super-gener i sportsverdenen?

Les også:

Første barnebarn

Monaco Soccer UEFA Super Cup

Sergio Agüero og sønnen Benjamin etter at Atlético Madrid slo Inter i finalen mellom vinneren av europaligaen og vinneren av mesterligaen i august i år.

Foto: Claude Paris / Ap

Benjamin er Diego Maradonas første barnebarn.

21 år gamle Giannina Maradona og 22 år gamle Sergio Agüero møtte hverandre mot slutten av 2007. De forlovet seg i mai året etter.

Sergio Agüero er spiss i Atlético Madrid, og har spilt for klubben siden 2006. Han har 136 klubbkamper og har scoret 52 klubbmål.

Mellom 2003- 2006 spilte Agüerio for Independiente.

Han har 20 A-landskamper for Argentina og har scoret sju landslagsmål.

- Har det i blodet

Sergio sier sønnen Benjamin allerede er lidenskapelig opptatt av fotball.

- Han har det i blodet. Når han velger leker er alltid fotballen favoritten, og han vil spille.

- Han sparker hardt for alderen, sier Agüero i et intervju i den engelske avisen The Sun.

Fotball

 • Fortsetter i mesterligaen

  Henrikke Holm Nervik er oppnevnt som dommer i åttedelsfinalen i kvinnenes mesterliga i fotball mellom Lyon og Brøndby.

  Hun får med seg Monica Løkkeberg, Elisabeth Thoresen og Ingvild Lagnes Aarland, melder Norges Fotballforbund.

  Dommerteamet dømte 16-delsfinalen mellom Servette og Atlético Madrid i kvinnenes mesterliga i februar, og er nå også klare for neste steg i turneringen.

  Kampen spilles torsdag.

  tVJ4ieyCqmY
  Foto: Terje Bendiksby / NTB
 • Møtte til kamp uten motstander

  Lazio gikk på banen til tirsdagens Serie A-kamp mot Torino selv om alle visste at motstanderen satt isolert i hjembyen etter koronasmitte. Den italienske ligaen nektet å utsette kampen selv om Torinos karanteneperiode ville utløpe først ved midnatt.

  Lazio offentliggjorde laget på sosiale medier, og spillerne inntok banen for oppvarming og kampforberedelser som om kampen skulle spilles. Noen tok selfier, andre slappet av på benken, inntil det var 45 minutter etter fastsatt kamptid og alle kunne gå hjem.

  – Man forsvarer ikke ligaens integritet ved å lukke øynene for virkeligheten. Vi kan ikke forlate Torino, det er åpenbart for alle. Om man legger sammen to og to så bør man ikke plundre veldig med å komme til fire, sa Torino-president Urbano Cairo sarkastisk.

  Lazio før kamp mot isolerte Torino.
  Foto: Alfredo Falcone / AP
 • Tidligere Barca-president løslatt

  Tidligere Barcelona-president Josep Maria Bartomeu er løslatt etter å ha møtt i retten tirsdag. Han ble dagen før pågrepet i den såkalte «Barcagate»-saken.

  Det franske nyhetsbyrået AFP melder tirsdag at Bartomeu og hans tidligere rådgiver Jaume Masferrer tirsdag møtte i domstolen som etterforsker saken.

  I en uttalelse heter det at fotballduoen "utøvde retten de har til ikke å snakke, og at retten innvilget betinget løslatelse mens saken etterforskes videre".

  Bartomeu var én av flere personer som mandag morgen ble pågrepet i forbindelse med den såkalte «Barcagate»-saken. Katalansk politi gjennomførte i tillegg omfattende søk i den spanske storklubbens lokaler.

  Cadena Ser var først ute med opplysningene om politirazziaen. Ifølge radiokanalen har politiet i Catalonia etterforsket klubben i flere måneder. (NTB)

  Spain Soccer Police Operation
  Foto: Emilio Morenatti / AP
 • Skjønsberg inn i landslaget

  Tidligere Stabæk-spiller Morten Morisbak Skjønsberg er ansatt som ny medieansvarlig for herrelandslaget i fotball.

  Han har inntil nylig vært ekspert for NRK, ved siden av å ha jobb som kommunikasjonsrådgiver i Statens Arbeidsmiljøinstitutt.

  Tidligere har Skjønsberg vært kaptein i Stabæk, hvor han fikk nærmere 400 kamper, og han har én landskamp for Norge. I tillegg har han spilt tre sesonger i svenske Norrköping.

  – Det blir gøy å få jobbe tett med gutta som jeg tidligere sparket på skinnleggen, en talentfull gjeng med mange sterke personligheter. Og så blir det et privilegium å få jobbe med kommunikasjon i NFF, samt samarbeide med alle i forbundet som står på hver eneste dag med å tilrettelegge fotballaktiviteter for over 270 000 medlemmer, sier Morten Skjønsberg.

  Morten Skjønsberg, NRKs fotballekspert
  Foto: NRK